Το μυστικό για να καθαρίσετε εύκολα το λίπος από τo πυρέξ βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας

Το ψήσιμο και το μαγείρεμα με πυρίμαχα σκεύη πυρέξ (Pyrex) προσφέρει άνεση και ευελιξία στη μαγειρική. Από την παρασκευή λαχταριστών γευμάτων μέχρι απολαυστικά επιδόρπια, τα πυρέξ έχουν γίνει απαραίτητα σε κουζίνες όλου του κόσμου. Ωστόσο, οι επίμονοι λεκέδες λίπους που συχνά χαλούν την άψογη εμφάνιση των αγαπημένων μας γυάλινων πυρίμαχων σκευών αποτελούν πρόκληση. Ευτυχώς, υπάρχει μια φυσική λύση για αυτό το πρόβλημα.

Καθαρίστε με φυσικό τρόπο τα σκουριασμένα ταψιά στην κουζίνα σας με ένα απλό υλικό

Η λύση για να απαλλαγείτε από τους λιπαρούς λεκέδες στα πυρέξ

Το μυστικό για τον αποτελεσματικό καθαρισμό των γυάλινων πυρίμαχων σκευών μπορεί να βρίσκεται ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Πρόκειται για τον απλό συνδυασμό άμυλου καλαμποκιού (κορν φλάουρ) και ξυδιού.

Αυτό το απλό μείγμα μπορεί να κάνει θαύματα όταν πρόκειται για την απομάκρυνση επίμονων λεκέδων λίπους από τα πυρέξ σας. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε την χαρά της μαγειρικής χωρίς να ανησυχείτε για τα θαμπά και λερωμένα μαγειρικά σκεύη.

Το έξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε τα καμένα τηγάνια χωρίς τρίψιμο, σύμφωνα με ειδικό

Ίσως γνωρίζετε ήδη το άμυλο καλαμποκιού και το ξύδι ως μαγειρικά υλικά. Ωστόσο, όταν τα δύο αυτά υλικά συνδυαστούν, γίνονται ένας ισχυρός καθαριστικός παράγοντας. Διασπούν εύκολα το λίπος, καθιστώντας το πιο εύκολο να απομακρυνθεί από τις επιφάνειες.

Πώς να καθαρίσετε τα πυρέξ σας με κορν φλάουρ και ξύδι

Ψάχνετε έναν οικολογικό και αποτελεσματικό τρόπο να καθαρίσετε τα γυάλινα πυρίμαχα σκεύη σας; Η λύση βρίσκεται ήδη στην κουζίνα σας! Η δύναμη του κορν φλάουρ και του ξυδιού κατά του λίπους μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τα πυρέξ σας εύκολα και οικονομικά.

Ακολουθήστε τα εξής απλά βήματα:

  1. Συγκεντρώστε τα υλικά σας: Θα χρειαστείτε 1 κουταλάκι του γλυκού από άμυλο καλαμποκιού, ξύδι και νερό.
  2. Αναμείξτε τα υλικά σε ένα μπολ: Φτιάξτε έναν πυκνό πολτό αναμειγνύοντας το άμυλο καλαμποκιού, το ξύδι και το νερό μέσα στο ταψί πυρέξ που θέλετε να καθαρίσετε. Το άμυλο λειτουργεί ως απορροφητικό και το ξύδι διασπάει το λίπος.
  3. Απλώστε τον πολτό στις λερωμένες περιοχές: Εφαρμόστε τον πολτό σε όλες τις λιπαρές επιφάνειες του πυρέξ σας και αφήστε τον να δράσει για μερικά λεπτά, ώστε να διασπάσει τους επίμονους λεκέδες.
  4. Τρίψτε απαλά με σφουγγάρι: Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι ή βούρτσα για να τρίψετε απαλά τις λιπαρές περιοχές.
  5. Ξεπλύνετε καλά: Ξεπλύνετε το πυρέξ σας με άφθονο ζεστό νερό για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα του πολτού και του λίπους.

Θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα! Με αυτήν την απλή και οικολογική μέθοδο, μπορείτε να αποχαιρετήσετε εύκολα τους επίμονους λεκέδες λίπους και να διατηρήσετε τα πυρέξ σας σαν καινούργια για χρόνια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ