TikTok: Άφησε το 2 μηνών μωρό της σε παιδικό σταθμό – Οι αντιδράσεις και η απάντησή της

Η απόφαση του πότε και αν θα στείλει ένας γονιός το παιδί του σε παιδικό σταθμό, είναι δύσκολη. Μάλιστα αρκετοί γονείς έχουν δεχθεί και δέχονται κριτική για την απόφασή τους είτε από άτομα του στενού τους περιβάλλοντος, είτε από όχι και τόσο κοντινά τους άτομα.

Η Nika Diwa μοιράζεται πολλές στιγμές της ζωής της ως γυναίκα, σύζυγος και μητέρα στα προφίλ που διατηρεί σε Instagram και TikTok. Μάλιστα το προφίλ της στο TikTok ακολουθούν κοντά 3 εκατομμύρια χρήστες της πλατφόρμας. Στα βίντεό της εμφανίζονται επίσης ο σύζυγό της, Emeka, οι δύο τους κόρες, καθώς και άτομα του περιβάλλοντός τους.

Πρόσφατα το ζευγάρι έφερε στην ζωή και την δεύτερη κόρη του. Η Nika και ο Emeka, όπως μοιράζονται τα περισσότερα σημαντικά γεγονότα της ζωής τους με τους ακολούθους τους, έτσι κοινοποίησαν και την απόφασή τους να γράψουν την 2 μηνών κόρη τους σε παιδικό σταθμό.

Η Nika δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο οδηγεί το μωρό της για πρώτη φορά στο παιδικό σταθμό. Στην λεζάντα της δημοσίευσης έγραψε: «Αφήνω το 2 μηνών μωρό μου στον παιδικό σταθμό για πρώτη φορά. Ποιος άλλος νιώθει τόσο ένοχος με το να αφήνει το βρέφος του την πρώτη μέρα που επιστρέφει στη δουλειά; Είναι σαν να αφήνεις την καρδιά σου κάπου μερικές ώρες την ημέρα».

@nikadiwa Who else feels soo guilty dropping off their infant that first day back at work? It’s like dropping your heart off somewhere a few hours a day. 😓 #infantdaycare #workingmom ♬ Little Things – Adrian Berenguer

Στο βίντεο η μητέρα φαίνεται ξεκάθαρα στεναχωρημένη και μαγκωμένη με την απόφασή της. Μπορεί τα περισσότερα σχόλια που δέχθηκε να ήταν θετικά, με τους χρήστες να της συμπαραστέκονται, αρκετοί ήταν όμως και αυτοί που θέλησαν να την επικρίνουν. «Δεν θα μπορούσα να αφήσω το μωρό μου τόσο νωρίς», «Δεν θα το καταλάβω ποτέ αυτό», «Ποτέ», ήταν μερικά από τα σχόλια που άφησαν κάτω από το βίντεό της, με τους περισσότερους σχολιαστές να είναι και γυναίκες.

Η influencer αποφάσισε να απαντήσει στα αρνητικά σχόλια με ένα θετικό βιντεάκι στο οποίο εκφράζει την ανακούφισή της με το γεγονός πως θα είναι για λίγες ώρες ελεύθερη.

«Πήρα πολύ μίσος στο τελευταίο μου βίντεο που άφησα το 2 μηνών μωρό μου στον παιδικό σταθμό, ώστε να μπορώ να επιστρέψω στη δουλειά και να έχω επιπλέον χρόνο για να κάνω πράγματα που θα ήταν δύσκολα με ένα νεογέννητο. Αντί να απαντήσω σε οποιοδήποτε από τα αρνητικά μηνύματα, θα σταθώ δίπλα στις άλλες μαμάδες που παίρνουν τη δύσκολη απόφαση να αφήσουν τα μικρά τους στον παιδικό σταθμό με άτομα που εμπιστεύονται. Και Θεός φυλάξοι, μαμάδες νιώθουμε κάποια ανακούφιση, έχω δίκιο; ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Ο σύζυγός μου με έβγαλε έξω για το πρώτο μας ραντεβού για πρωινό, πριν βουτήξω στη δουλειά και ένιωσα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ! Μπορούσα να φάω και με τα δύο χέρια!

Όπως μπορείτε να δείτε σε αυτό το βίντεο, περίμενα να βυθιστώ στη θλίψη όπως συνέβη με το νήπιό μου, αλλά αυτή τη φορά… Ένιωσα απλώς ελευθερία. Ελευθερία να κάνω ό,τι πρέπει να κάνω για να κρατήσω την οικογένειά μου και τα μωρά μου ευτυχισμένα και υγιή. Επομένως, αν αυτό σας ενοχλεί, ίσως δεν είμαι η σωστή σελίδα για εσάς. Γιατί εδώ, δεν θα βρεις κριτική. Εδώ, θα βρείτε έναν ασφαλή χώρο για να είστε ό,τι και όποιος θέλετε για να είστε η καλύτερη μαμά για τα γλυκά μωρά σας» ανέφερε στη λεζάντα.

@nikadiwa Got alot of hate on my last video for leaving my 2 month old at daycare so I could go back to work and have extra time to get things done that would be difficult with a newborn. Instead of replying to any of the negativity, I’ll stand with the other mamas that make the difficult choice to leave their littles at daycare with people they trust. And God forbid, we burnt out mamas feel some relief am i right?! P.S. My husband took me out for our first breakfast date in FOREVER before diving into work and it felt AMAZING! I was able to eat with BOTH HANDS YA’LL! 😭👏🏽 As you can see in this video, I was waiting for the grief to sink in like it did with my toddler but this time… I just felt freedom. Freedom to do what I need to do to keep my family and babies happy, healthy, and whole. So if that upsets you, maybe I’m not the page for you. Because here, you won’t find judgement. Here, you’ll find a safe space to be whatever and whoever you need to be to be the best mama for your sweet babies. ❤️‍🩹 #infantdaycare #workingmom ♬ original sound – Nika Diwa

Η Nika ανέβασε ακόμα ένα βίντεο το οποίο είναι μία αναδρομή στο παρελθόν και συγκεκριμένα γυρίζει τους ακολούθους της πίσω στην ημέρα που άφησε την μεγάλη της κόρη για πρώτη φορά στο παιδικό.

Σε αυτό, η μητέρα φαίνεται βαθιά θλιμμένη με το γεγονός πως άφησε το παιδί της. Κλαίει, ενώ δίπλα της στέκεται ο σύζυγός της ο οποίος της κρατά το χέρι και της συμπαραστέκεται.

«Όταν άφησα την πρώτη μου κόρη στον παιδικό σταθμό. Ωωωω ήμουν ένα χάλι και μισό. Είτε νιώθεις θλίψη είτε ανακούφιση, στέκομαι μαζί σου μαμά. Το να αφήνουμε τα μικρά μας για οποιονδήποτε λόγο, όσο σημαντικός κι αν είναι, δεν είναι ποτέ εύκολο. Εμπιστευτείτε όμως ότι κάνετε την καλύτερη επιλογή για εσάς και την οικογένειά σας. Το έχουμε!» γράφει στη λεζάντα.

@nikadiwa Throwback to when I dropped off my first daughter at daycare. Oooof I was a mess and a half. Whether you are feeling grief or relief, standing with you mama. Leaving our littles for whatever reason no matter how valid is never easy. But trust that you are making the best choice for you and your family. We’ve got this! 💪🏽🤍 #daycare ♬ original sound – Nika Diwa

Και τα τρία βίντεο έγιναν αμέσως viral στο TikTok έχοντας συνολικά εκατομμύρια προβολές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ