Τεστ IQ μόνο για ιδιοφυΐες: Mπορείτε να βρείτε την λύση σε 40 δευτερόλεπτα;

Ένα δύσκολο τεστ IQ μπερδεύει τους χρήστες του διαδικτύου καθώς δεν μπορούν να υπολογίσουν το ύψος του τραπεζιού λαμβάνοντας υπόψη την απόσταση μεταξύ δύο κατοικίδιων.

Τεστ IQ για δυνατούς λύτες: Mπορείτε να βρείτε την λύση σε 10 δευτερόλεπτα;

Το συγκεκριμένο τεστ είναι ένα μαθηματικό παζλ. Πρόκειται για μία δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων και των παζλ. Για να βρείτε στην σωστή απάντηση χρειάζεται διαφορετική και πλευρική σκέψη, και ανάλυση των δεδομένων. Τα μαθηματικά παζλ είναι διασκεδαστικός και εποικοδομητικός τρόπος να περνάτε την ώρα σας.

Εάν λύσετε το συγκεκριμένο τεστ IQ σε λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα τότε έχετε υψηλό IQ. Το παζλ σας ζητάει να αναλύσετε τα δεδομένα που σας δίνονται σχετικά με τις θέσεις των δύο κατοικίδιων και να υπολογίσετε το ύψος του τραπεζιού.

Τεστ IQ: Είστε εξαιρετικά ευφυείς εάν μπορέσετε να βρείτε το λάθος στην εικόνα σε 10 δευτερόλεπτα

Τεστ IQ: Mπορείτε να βρείτε την λύση σε 40 δευτερόλεπτα;

Το τεστ παρουσιάζει μία γάτα που κάθεται σε ένα τραπέζι. Ακριβώς από κάτω της σέρνεται στο πάτωμα μία χελώνα. Η απόσταση από τα αυτιά της γάτας μέχρι την κορυφή του κελύφους της χελώνας είναι 170 cm.

Όταν τα δύο ζωάκια αλλάζουν θέση και η χελώνα βρίσκεται πάνω στο τραπέζι με την γάτα να είναι ακριβώς από κάτω της, η απόσταση από τα αυτιά της γάτας μέχρι την κορυφή του κελύφους της χελώνας είναι 130 cm. Αυτό που σας ζητάει το τεστ είναι να υπολογίσετε ποιο είναι το ύψος του τραπεζιού.

Η λύση στο τεστ IQ:

Βάλτε το τραπέζι από την πρώτη εικόνα  πάνω στο τραπέζι της δεύτερης εικόνας έτσι ώστε οι δύο χελώνες να ενωθούν.

Τότε η απόσταση από τα αυτιά της κάτω γάτας μέχρι τα αυτιά της επάνω γάτας θα είναι 130 + 170 = 300 cm. Αυτή η απόσταση είναι ίση με το διπλάσιο του ύψους του τραπεζιού, επομένως η απάντηση είναι 150 cm.

Πηγή: FOXreport.gr

Έξυπνες κάμερες ασφαλείας για το σπίτι σου: Όλα όσα πρέπει να προσέξεις για να είσαι ασφαλής

Υπάρχουν εξωγήινοι κοντά στη Γη; Εντυπωσιακό γραφικό αποκαλύπτει τα φεγγάρια στο ηλιακό μας σύστημα που θα μπορούσαν να «κρύβουν» ζωή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ