Τα 9 σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν αγαπάς τον σύντροφό σου, απλά φοβάσαι την μοναξιά

Υπάρχει μία τεράστια διαφορά ανάμεσα στην αγάπη και τον φόβο της μοναξιάς, η κατανόηση της οποίας είναι θεμελιακής σημασίας. Το να αγαπάς κάποιον σημαίνει να τον εκτιμάς για ό,τι είναι αλλά, το να φοβάσαι την μοναξιά, σημαίνει ότι αναζητάς τη βολή σου, όποια μορφή και αν παίρνει αυτή. Η ζεστασιά της συντροφικότητας από τη φλόγα της αγάπης ωστόσο, δεν ξεχωρίζουν πάντα εύκολα.

Οι άνθρωποι που μετανιώνουν κρυφά για τις επιλογές της ζωής τους, εμφανίζουν αυτές τις 10 συμπεριφορές

Τα 9 σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν αγαπάς τον σύντροφό σου, απλά φοβάσαι την μοναξιά

  • Σας ενδιαφέρει περισσότερο η σχέση παρά το άτομο
  • Όταν είστε μαζί του, νιώθετε ανακούφιση, αλλά όχι χαρά
  • Προσπαθείτε διαρκώς να τον αλλάξετε
  • Παραβλέπετε σημαντικές διαφορές
  • Δεν νιώθετε βαθιά συναισθηματική σύνδεση
  • Αγχώνεστε για το μέλλον της σχέσης
  • Αναζητάτε διαρκώς μία διέξοδο
  • Δεν θέλετε να περνάτε μαζί ποιοτικό χρόνο
  • Δεν είστε χαρούμενη

Πώς θα καταλάβετε αν είστε μαζί του από τον φόβο της μοναξιάς ή από αγάπη

Σας ενδιαφέρει περισσότερο η σχέση παρά το άτομο

Ένα από τα κυριότερα σημάδια που μαρτυρούν αν μία γυναίκα αγαπά έναν άνδρα ή αν είναι μαζί του από τον φόβο της μοναξιάς, είναι αν ενδιαφέρεται περισσότερο για τον τίτλο της συντρόφου, της συζύγου, παρά για τον ίδιο τον άνδρα.

Οι άνθρωποι που παλεύουν με την τελειομανία, εμφανίζουν αυτές τις 9 συμπεριφορές χωρίς να το συνειδητοποιούν

Μήπως σας απασχολεί περισσότερο η ιδέα μίας σχέσης παρά η γνήσια συναισθηματική σύνδεση; Ο διαχωρισμός δεν είναι πάντα εύκολος.

Αν όμως νιώθετε να σας νοιάζει περισσότερο να είστε το κορίτσι ή η γυναίκα κάποιου παρά το ίδιο το άτομο, τότε μάλλον δεν είστε μαζί του από καθαρή αγάπη, αλλά καθοδηγήστε από τον φόβο της μοναξιάς.

Εάν εμφανίσεις αυτές τις 9 συμπεριφορές, απομονώνεσαι σιγά – σιγά από τους άλλους ανθρώπους

Αναγνωρίζοντας τη διαφορά αυτή, κάνετε το πρώτο βήμα προς την αντιμετώπιση της κατάστασης. Πρέπει να θυμάστε πως, το να είσαι μόνος μπορεί καμιά φορά να σε κάνει πιο δυνατό, μέσα από την εμπειρία του αναστοχασμού.

Όταν είστε μαζί του, νιώθετε ανακούφιση, αλλά όχι χαρά

Πολλές γυναίκες, στην παρουσία ενός άνδρα αισθάνονται μία αίσθηση ανακούφισης, μία ασφάλεια και μία σιγουριά. Αυτό τις κάνει να πιστεύουν ότι βρήκαν τον ιδανικό άνδρα, το λιμάνι τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι τον αγαπάτε. Μπορεί, ο φόβος της μοναξιάς να σας κάνει να αισθάνεστε ότι τον αγαπάτε.

Προσπαθείτε διαρκώς να τον αλλάξετε

Σε μία υγιή σχέση, ο ένας σύντροφος αποδέχεται τον άλλον όπως είναι, με τα θετικά και τα αρνητικά του. Όταν η σχέση ωστόσο, βασίζεται στον φόβο της μοναξιάς, μπορεί να αρχίσετε να θέλετε να αλλάξετε τον σύντροφό σας. Μία προσπάθεια που, εκτός από μάταιη και ανούσια, είναι επίσης και ολέθρια για τη σχέση.

Η προσπάθεια να αλλάξετε τον σύντροφό σας, είναι καταστροφική, καθώς στέλνει το μήνυμα στον άλλον ότι δεν είναι καλός και αρκετός. Η αληθινή αγάπη όμως σημαίνει να δέχεσαι τον άλλον όπως είναι, συνολικά ως άνθρωπο και όχι μόνο πτυχές του χαρακτήρα του. Αν διαρκώς προσπαθείτε να αλλάξετε τον σύντροφό σας, επιδιώκοντας μία μη ρεαλιστική εικόνα που υπάρχει μόνο στο μυαλό σας, αυτό σημαίνει μάλλον ότι δεν τον αγαπάτε, αλλά πως θέλετε απλώς να είστε με κάποιον.

Παραβλέπετε σημαντικές διαφορές

Η συμβατότητα είναι αναγκαία σε μία σχέση που βασίζεται στην αγάπη. Οι σύντροφοι άλλωστε, μοιράζονται αξίες, στόχους και χαίρονται ο ένας την παρέα του άλλου.

Όταν η κινητήριος δύναμη μίας σχέσης είναι ο φόβος της μοναξιάς, μπορεί να αρχίσετε να παραβλέπετε σημαντικές διαφορές.

Σε μία υγιή σχέση, οι διαφορές αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν, δεν πρόκειται να «κουκουλωθούν». Αν παραβλέπετε σημαντικά ζητήματα επειδή δεν θέλετε να είστε μόνη, ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τα αισθήματά σας. Είναι άραγε αγάπη ή απλώς φόβος μοναξιάς;

Δεν νιώθετε βαθιά συναισθηματική σύνδεση

Η βαθιά και δυνατή συναισθηματική σύνδεση, είναι θεμέλιος λίθος κάθε σχέσης που δημιουργείται από αγάπη.  Η σύνδεση αυτή υπερβαίνει τη σωματική έλξη ή τα κοινά ενδιαφέρονται και χαρακτηρίζεται από κατανόηση, ενσυναίσθηση, αμοιβαίο σεβασμό.

Αν οι συζητήσεις σας είναι περισσότερο επιφανειακές και αποφεύγετε να αναλύσετε βαθύτερα πιο σοβαρά ζητήματα, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι. Μπορεί δηλαδή, ο λόγος για τον οποίον είστε στη σχέση αυτή  να είναι ο φόβος της μοναξιάς και όχι η αληθινή συναισθηματική σύνδεση. Η συναισθηματική εγγύτητα κάνει μία σχέση ικανοποιητική και ουσιαστική.

Αν λείπει αυτή η αίσθηση, είναι καιρός να αναρωτηθείτε αν πραγματικά αγαπάτε τον σύντροφό σας, ή αν απλώς είστε μαζί του επειδή φοβάστε την μοναξιά.

Αγχώνεστε για το μέλλον της σχέσης

Σε μία σχέση αγάπης, η ιδέα ενός κοινού μέλλοντος, γεμίζει τους συντρόφους ενθουσιασμό και ηρεμία. Ανυπομονείτε να δημιουργήσετε αναμνήσεις ν’ αντιμετωπίσετε από κοινού τις προκλήσεις, να χτίσετε μαζί τη ζωή σας.

Αν αντίθετα, η σκέψη του μακρινού μέλλοντος σας αγχώνει και δεν σας κάνει χαρούμενες, είναι καιρός για μία ιο αναλυτική ματιά στον συναισθηματικό σας κόσμο. Αγαπάτε τον άνθρωπο που είναι δίπλα σας, ή μήπως σας φοβίζει η ιδέα της μοναξιάς;

Όσο και αν ορισμένοι φόβοι είναι φυσιολογικοί και δικαιολογημένοι, αν το ένστικτό σας, σας λέει ότι κάτι δεν πάει καλά, ίσως πρέπει να το ακολουθήσετε. Η αληθινή αγάπη μοιάζει με ασφαλές καταφύγιο, δεν αποτελεί πηγή διαρκούς ανησυχίας.

Αναζητάτε διαρκώς μία διέξοδο

Σε μία συντροφική σχέση που δεν στηρίζεται στην αγάπη, θα αναζητάτε πάντα ένας τρόπο διεξόδου, ακόμη και όταν όλα είναι καλά. Αν ψάχνετε συνεχώς να ξεφύγετε από τη σχέση, ήρθε η ώρα της επαναξιολόγησης. Άλλωστε, σημασία έχει να είστε σε μία σχέση που νιώθετε αγάπη και πληρότητα, όχι τρόπο διαφυγής.

Δεν θέλετε να περνάτε μαζί ποιοτικό χρόνο

Ο ποιοτικός χρόνος είναι το Α και το Ω κάθε ουσιαστικής, συντροφικής σχέσης. Κατά τις κοινές σας στιγμές είναι που διαμορφώνετε τις κοινές σας αναμνήσεις, ενδυναμώνετε τον δεσμό σας, και κατανοείτε τον σύντροφό σας.  Αν όμως αποφεύγετε να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί του ή αν θέλετε και την παρουσία ενός άλλου, τότε η σχέση αυτή υπάρχει από τον φόβο της μοναξιάς, όχι το αίσθημα της αγάπης.

Δεν είστε χαρούμενη

Το πιο αξιόπιστο και ισχυρό σημάδι είναι ότι δεν είστε χαρούμενη. Η αγάπη άλλωστε, πρέπει να σας φέρνει χαρά, ικανοποίηση, πληρότητα και ηρεμία. Αν εσείς είστε διαρκώς δυσαρεστημένοι, τότε κάτι λείπει. Όλοι αξίζουν μία σχέση που όχι μόνο καταπραΰνει τον φόβο της μοναξιάς, αλλά που νιώθουν ότι αγαπούν και αγαπιούνται.

Tip: Η σημασία της αγάπης του εαυτού

Η αναγνώριση των χαρακτηριστικών σημείων, είναι καθοριστικής σημασίας για την κατανόηση των συναισθημάτων και, είναι απαραίτητο να μάθουμε να διαχωρίζουμε τη συντροφικότητα από την αγάπη. Η συντροφικότητα, είναι το αίσθημα της άνεσης και της οικειότητας, της εξάλειψης της μοναξιάς, όμως η αγάπη γεννά πολλά περισσότερα συναισθήματα. Η αγάπη φέρνει τη χαρά, προάγει την εξέλιξη, δημιουργεί βαθιά συναισθηματική σύνδεση.

Η βάση για τη διαμόρφωση μίας σχέσης από αγάπη, είναι πρώτα από όλα, η κατανόηση και η αγάπη του εαυτού, που πολύ συχνά περνά πρώτα από την μοναξιά. Αν αναγνωρίζετε τα σημάδια αυτά στον εαυτό σας, έχει έρθει ο καιρός για ενδοσκόπηση και, ενδεχομένως, αναθεώρηση κάποιων πραγμάτων.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ