Εάν εμφανίσεις αυτές τις 9 συμπεριφορές, απομονώνεσαι σιγά – σιγά από τους άλλους ανθρώπους

Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε, αλλά κάποιες από τις συμπεριφορές σας μπορεί να σπρώχνουν σταδιακά τους ανθρώπους μακριά.

Οι άνδρες που είναι αδίστακτοι στη δουλειά τους, έχουν την τάση να εμφανίζουν αυτές τις 7 συμπεριφορές στο σπίτι

Δεν είναι πάντα σκόπιμο, αλλά συμβαίνει. Μπορεί να ενεργείτε με συγκεκριμένους τρόπους που σας απομονώνουν σταδιακά από τους άλλους.

Αυτές οι συμπεριφορές μπορεί να φαίνονται ακίνδυνες, αλλά μακροπρόθεσμα, μπορούν να επηρεάσουν δραστικά τις σχέσεις σας.

Οι γυναίκες που τρομάζουν τους άνδρες συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 10 συμπεριφορές, χωρίς να το καταλαβαίνουν

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσω 9 συμπεριφορές που μπορούν εν αγνοία σας να οδηγήσουν στην κοινωνική σας απομόνωση. Αναγνωρίζοντας αυτές τις συνήθειες, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε αλλαγές και να εμποδίσετε τον εαυτό σας να απομακρυνθεί από τους άλλους.

9 συμπεριφορές που δείχνουν ότι σιγά – σιγά απομακρύνεστε από τους άλλους ανθρώπους

  • Είστε διαρκώς αρνητικός
  • Ασχολείστε διαρκώς με τον εαυτό σας
  • Δεν ακούτε
  • Είστε διαρκώς στο τηλέφωνο
  • Είστε επικριτικός
  • Δεν είστε ευάλωτος
  • Δεν σέβεστε τα όρια
  • Παίρνετε περισσότερο απ’ ό,τι δίνετε
  • Δεν εκτιμάτε
  • Γιατί κάποιες συμπεριφορές μας οδηγούν σταδιακά στην απομόνωση

Είστε διαρκώς αρνητικός

Η θετικότητα προσελκύει ανθρώπους. Είναι τόσο απλό.

Οι άνθρωποι που γίνονται απόμακροι και κυνικοί όσο μεγαλώνουν, εμφανίζουν αυτές τις 10 συμπεριφορές

Αλλά αν κοιτάζεις πάντοτε την αρνητική πλευρά των πραγμάτων, μπορεί αργά να διώξει τους ανθρώπους μακριά.

Η αρνητικότητα μπορεί να είναι εξουθενωτική και μεταδοτική. Μπορεί να μετατρέψει μια καλή μέρα σε κακή, και οι άνθρωποι φυσικά θέλουν να το αποφύγουν.

Και ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν απολαμβάνει να βρίσκεται μαζί με έναν μονίμως κακοδιάθετο άνθρωπο. Μπορεί να κάνει τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις να μοιάζουν περισσότερο με αγγαρεία παρά με ευχαρίστηση.

Αν βρείτε τον εαυτό σας να εστιάζει συνεχώς στα αρνητικά, μπορεί να είναι καιρός να προσπαθήσετε  να υιοθετήσετε μία πιο θετική νοοτροπία.

Αυτό δεν θα βελτιώσει μόνο τις σχέσεις σας, αλλά και τη συνολική ευημερία σας.

Ασχολείστε διαρκώς με τον εαυτό σας

Οι εγωκεντρικές συζητήσεις μπορεί να εκνευρίζουν τους φίλους σας και, την ίδια στιγμή να τους φέρνουν σε δύσκολη θέση σχετικά με το πως να σας το πουν.

Η οικοδόμηση ισχυρών σχέσεων απαιτεί ισορροπία, να δίνεις και να παίρνεις, όχι μόνο για το ένα ή το άλλο.

Οπότε αν μιλάτε πάντα για τον εαυτό σας και δείχνετε ελάχιστο ενδιαφέρον για τους άλλους, μπορεί να απομονώνετε εν αγνοία σας από τους ανθρώπους γύρω σας.

Δεν ακούτε

Το να ακούς είναι τέχνη. Είναι κάτι παραπάνω από το να ακούς τις λέξεις που λέει κάποιος, είναι για να καταλαβαίνεις και να νιώθεις συμπόνοια μαζί τους.

Μία απογοητευτική στατιστική, μας πληροφορεί ότι ο μέσος άνθρωπος θυμάται μόνο το 25% περίπου αυτών που ακούει.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Αν δεν ακούτε ενεργά τους άλλους, μπορεί να αισθάνονται παρεξηγημένοι ή ασήμαντοι. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να αποστασιοποιηθούν από εσάς.

Βελτιώνοντας τις δεξιότητες ακρόασης, μπορείτε να κάνετε τους άλλους να αισθάνονται ότι εκτιμώνται και εκτιμώνται, γεγονός που με τη σειρά του ενισχύει τις σχέσεις σας μαζί τους.

Είστε διαρκώς στο τηλέφωνο

Στην εποχή μας, το ευκολότερο πράγμα είναι να κολλήσουμε στην οθόνη και να ξεχάσουμε την ανθρώπινη παρουσία. Αν είστε συνεχώς κολλημένοι στο τηλέφωνό σας κατά τη διάρκεια της κοινωνικής αλληλεπίδρασης, μπορεί να κάνει τους άλλους να αισθάνονται σαν να μην ενδιαφέρονται για την εταιρεία τους.

Το να είσαι σωματικά παρών αλλά πνευματικά απών μπορεί να είναι εξίσου επιβλαβές με το να μην είσαι καν εκεί. Στέλνει ένα μήνυμα στους ανθρώπους ότι είναι λιγότερο σημαντικοί από οτιδήποτε συμβαίνει στην οθόνη σας.

Έτσι, αν θέλετε να ενδυναμώσετε τις σχέσεις σας, προσπαθήστε να κλείνετε το τηλέφωνό σας, κατά τη διάρκεια μίας κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Να είστε παρόντες και απασχολημένοι με τους ανθρώπους γύρω σας. Αυτή η απλή πράξη μπορεί να σας εμποδίσει από το να απομονωθείτε.

Είστε επικριτικός

Όλοι έχουμε τις γνώμες μας  και είναι υγιές να τις εκφράζουμε. Η υπερβολική επίκριση όμως,  μπορεί να δημιουργήσει ένα αρνητικό περιβάλλον που διώχνει τους ανθρώπους.

Αν ασκείς συνεχώς κριτική στους άλλους ή επισημαίνεις τα λάθη τους χωρίς καμία εποικοδομητική ανατροφοδότηση, μπορεί να τους κάνει να αισθανθούν ότι τους υποτιμούν και τους επιτίθενται.

Κανείς δεν είναι τέλειος. Όλοι κάνουμε λάθη και έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην παροχή εποικοδομητικής ανταπόκρισης και στην απλή κριτική.

Έτσι, αν πιάσετε τον εαυτό σας να επικρίνει συνεχώς τους άλλους, μπορεί να πρέπει να επανεξετάσει την προσέγγισή σας. Λίγη ευγένεια και κατανόηση μπορεί να ευνοήσει ουσιαστικά τις ανθρώπινες σχέσεις της ζωής σας.

Δεν είστε ευάλωτος

Η ευαλωτότητα μπορεί να είναι τρομακτική. Αφορά το άνοιγμα, την ειλικρίνεια για την εξωτερίκευση των συναισθημάτων σας καθώς και  την αποδοχή των αδυναμιών σας. Έχει να κάνει με το να δείχνεις τον αυθεντικό εαυτό σου, ακόμα και όταν είναι άβολο.

Αλλά εδώ είναι το θέμα. η ευπάθεια είναι επίσης ένας ισχυρός δεσμός. Επιτρέπει βαθύτερες διασυνδέσεις και ενισχύει την εμπιστοσύνη στις σχέσεις.

Όταν προσπαθείς πάντα να εμφανιστείς τέλειος ή δυνατός, δημιουργείς ένα αόρατο εμπόδιο που αποτρέπει τους άλλους από το να σε γνωρίσουν πραγματικά.

Είναι εντάξει να αφήνεις την προσοχή σου, να παραδέχεσαι πότε κάνεις λάθος, ή να μοιράζεσαι τους φόβους και τις αμφιβολίες σου. Δεν σε κάνει αδύναμη. σε κάνει άνθρωπο.

Η αποδοχή της ευπάθειας μπορεί να είναι πρόκληση, αλλά είναι ένα βασικό βήμα προς την πρόληψη της απομόνωσης και την οικοδόμηση ουσιαστικών συνδέσεων με άλλους.

Δεν σέβεστε τα όρια

Θεμελιώδους σημασία στη διατήρηση των ανθρώπινων σχέσεων, είναι ο σεβασμός των ορίων. Ορισμένοι άνθρωποι δυσκολεύονται να σεβαστούν τα όρια των άλλων. Θεωρούν ότι, επειδή είναι φίλοι, μπορούν να τους καλούν ό,τι ώρα θέλουν και να τους έχουν πάντα σε επιφυλακή.

Ο σεβασμός των ορίων, σημαίνει κατανόηση και αποδοχή ότι ο καθένας έχει το δικό του προσωπικό χώρο και όρια. Έχει να κάνει με το να δείχνεις ενδιαφέρον για τα συναισθήματα των άλλων, τον χρόνο και την προσωπική ζωή.

Αν δεν λαμβάνεις υπόψη τα όρια των άλλων ανθρώπων, υπάρχει κίνδυνος να τους διώξεις μακριά. Αφιερώστε χρόνο για να μάθετε και να σεβαστείτε τα όρια που έχουν θέσει αυτοί που σας περιβάλλουν.

Παίρνετε περισσότερο απ’ ό,τι δίνετε

Οι σχέσεις είναι ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Αφορούν την προσφορά και την ανάληψη και από τις δύο πλευρές.

Αν παίρνετε πάντα – είτε είναι χρόνος, ενέργεια, ή πόροι – και σπάνια δίνετε πίσω, μπορεί να καταλήξετε να διαταράξετε την ισορροπία των σχέσεών σας.

Δεν είναι για να κρατάς σκορ, αλλά για να δείχνεις εκτίμηση και να ανταποδίδεις την ευγένεια και την υποστήριξη που λαμβάνεις από τους άλλους.

Αν αισθάνεστε ότι είστε πάντα στο εκείνος που παίρνει και δεν συνεισφέρετε αρκετά στις σχέσεις σας, μπορεί να είναι καιρός να επανεκτιμήσετε τις ενέργειές σας. Σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε για να δώσετε πίσω και να δείξετε ότι εκτιμάτε τη σχέση.

Να θυμάστε, μια ισορροπημένη σχέση είναι μια υγιής σχέση.

Δεν εκτιμάτε

Η εκδήλωση της εκτίμησης, είναι ένας από τους ισχυρότερους τρόπος σύνδεσης και επαφής με τους ανθρώπους. Αλλά αν σπάνια εκφράζετε την ευγνωμοσύνη σας, οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ότι τους θεωρείτε δεδομένους.

Μπορεί να αμφισβητούν αν οι προσπάθειές τους εκτιμώνται ή ακόμη και γίνονται αντιληπτές.

Οπότε θυμηθείτε να πείτε «ευχαριστώ», να δείξετε την εκτίμησή σας, και να αναγνωρίσετε τις προσπάθειες των άλλων. Αυτή η απλή πράξη μπορεί να προχωρήσει πολύ στην ενίσχυση των σχέσεών σας και την πρόληψη της απομόνωσης.

Tip:  Στην καρδιά της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης βρίσκεται μια απλή αλήθεια: είμαστε κοινωνικά όντα. Ευημερούμε στην σύνδεση, την κατανόηση και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Οι συμπεριφορές που συζητήσαμε εδώ όλες πηγάζουν από μια κοινή ρίζα – την έλλειψη σύνδεσης. Είτε δεν ακούει, είτε είναι υπερβολικά επικριτικός, ή αποτυγχάνει να εκφράσει την εκτίμηση, όλα οδηγούν σε κατάρρευση των σχέσεών μας.

Αλλά τα καλά νέα είναι ότι έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε αυτές τις συμπεριφορές. Με το να είμαστε πιο προσεκτικοί με τις ενέργειές μας και με το πώς αυτές επηρεάζουν τους άλλους, μπορούμε να δημιουργήσουμε ισχυρότερους και πιο υγιείς δεσμούς.

Θυμηθείτε, δεν είναι μόνο η αποφυγή της απομόνωσης. Σημασία έχει η καλλιέργεια ουσιαστικών σχέσεων που εμπλουτίζουν τις ζωές μας και εκείνες  των άλλων γύρω μας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ