Πόσο διαρκούν οι πιπεριές στο ψυγείο – Πώς να τις διατηρήσετε φρέσκες για περισσότερο καιρό

Οι γλυκές, τραγανές και ζουμερές πιπεριές μπορούν να μαγειρευτούν με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να τις γεμίσετε, να τις σοτάρετε, να τις ψήσετε, να τις πολτοποιήσετε ή απλά να τις φάτε ωμές. Ορισμένες χρήσιμες συμβουλές συντήρησης θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τις πιπεριές σας φρέσκες για περισσότερο καιρό και να μην μαραθούν γρήγορα.

Πώς να αποθηκεύσετε σωστά τα μήλα ώστε να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο

Πόσο διαρκούν οι πιπεριές στο ψυγείο

Η διάρκεια ζωής των πιπεριών στο ψυγείο εξαρτάται από το αν είναι ολόκληρες, κομμένες ή μαγειρεμένες. Το χρώμα τους μπορεί επίσης να καθορίσει για πόσο καιρό θα παραμείνουν φρέσκες.

Όταν αποθηκεύονται σωστά στο ψυγείο, οι ολόκληρες πιπεριές είναι καλύτερο να καταναλωθούν εντός 5 ημερών, σύμφωνα με το USDA, αν και μπορεί να διατηρηθούν και περισσότερο. Γενικά, οι πράσινες πιπεριές διαρκούν περισσότερο από τις κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες.

Πώς να αποθηκεύσετε τα λεμόνια ώστε να διατηρηθούν φρέσκα και ζουμερά για περισσότερο

Οι κομμένες πιπεριές δεν διαρκούν τόσο όσο οι ολόκληρες. Μπορούν να διατηρηθούν για περίπου 2 ημέρες στο ψυγείο, εφόσον φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο με χαρτί κουζίνας. Και πάλι, οι πράσινες πιπεριές πιθανότατα θα διαρκέσουν περισσότερο από τις άλλες χρωματιστές πιπεριές.

Τα μαγειρεμένα υπολείμματα πιπεριάς που φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο θα διαρκέσουν περίπου 3 έως 4 ημέρες στο ψυγείο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του USDA. Σε αυτή την περίπτωση, το χρώμα της πιπεριάς δεν θα επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της.

Μην αποθηκεύετε ποτέ τις ντομάτες στο ψυγείο, προειδοποιεί ειδικός

Οι πιπεριές μπορούν επίσης να καταψυχθούν και να διατηρηθούν για ένα χρόνο στην κατάψυξη.

Πώς να διαλέξετε τις πιο φρέσκες πιπεριές

Η επιλογή των πιο φρέσκων πιπεριών δεν εξασφαλίζει μόνο την καλύτερη δυνατή γεύση, αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο σπίτι σας.

Μια φρέσκια πιπεριά πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Σταθερή: Πρέπει να είναι σταθερή στην αφή και να έχει βάρος για το μέγεθός της. Δεν πρέπει να είναι μαλακή ή να λυγίζει εύκολα
  • Λεία και γυαλιστερή: Το εξωτερικό της θα πρέπει να είναι λείο, χωρίς γρατζουνιές ή αμυχές, και να έχει μια λαμπερή, γυαλιστερή όψη.
  • Ζωηρό χρώμα: Το χρώμα της πιπεριάς θα πρέπει να είναι έντονο και ζωηρό, ανάλογα με την ποικιλία (πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί).
  • Χωρίς σημάδια: Αποφύγετε τις πιπεριές που έχουν σκούρες κηλίδες, τρύπες ή ζαρωμένη φλούδα. Αυτά τα σημάδια υποδηλώνουν ότι η πιπεριά δεν είναι πλέον φρέσκια.

Πώς να αποθηκεύσετε σωστά τις πιπεριές

Οι πιπεριές φαίνονται σκληρές και ανθεκτικές, αλλά μπορούν εύκολα να μαραθούν αν δεν αποθηκευτούν σωστά. Ο καλύτερος τρόπος για να τις διατηρήσετε φρέσκες είναι να τις αποθηκεύσετε ολόκληρες, σε πλαστική σακούλα μέσα στο συρτάρι των λαχανικών του ψυγείου σας. Αυτό θα βοηθήσει τις πιπεριές σας να διατηρήσουν την υγρασία τους.

Εάν έχετε κόψει τις πιπεριές φροντίστε να τοποθετήσετε τα κομμάτια σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα zip-top με χαρτί κουζίνας. Το χαρτί κουζίνας θα αποτρέψει το στέγνωμα των κομματιών.

Και οι μαγειρεμένες πιπεριές μπορούν επίσης να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα στο ψυγείο.

Πόσο διαρκούν οι πιπεριές εκτός ψυγείου

Αναρωτιέστε πού να φυλάξετε τις πιπεριές σας και δεν έχετε αρκετό χώρο στο ψυγείο; Μην ανησυχείτε. Μπορείτε να τις διατηρήσετε φρέσκες για μερικές ημέρες και εκτός ψυγείου.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να κρατήσετε τις πιπεριές σας τραγανές με πλούσια γεύση:

  • Αποθηκεύστε τις σε δροσερό μέρος: Επιλέξτε ένα σημείο μακριά από άμεσο ηλιακό φως. Η ζέστη του ήλιου μπορεί να επιταχύνει την αποσύνθεσή τους.
  • Χρησιμοποιήστε χάρτινη σακούλα: Τοποθετήστε τις πιπεριές σε μια χάρτινη σακούλα. Η χάρτινη σακούλα βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και αποτρέπει την ανάπτυξη μούχλας.

Τι γίνεται αν οι πιπεριές μου είναι ζαρωμένες αλλά δεν έχουν χαλάσει

Αναρωτιέστε αν μπορείτε να φάτε τις πιπεριές σας που έχουν αρχίσει να ζαρώνουν; Η απάντηση είναι μάλλον ναι. Οι ρυτίδες στη φλούδα είναι σημάδι ότι οι πιπεριές έχουν χάσει λίγη από την υγρασία τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν χαλάσει.

Μπορείτε ακόμα να τις φάτε;

Αν οι πιπεριές σας έχουν απλά μερικές ρυτίδες και δεν μυρίζουν άσχημα και δεν έχουν εμφανή σημάδια μούχλας, τότε είναι ακόμα ασφαλείς για κατανάλωση. Μπορεί να μην είναι τόσο τραγανές ή όμορφες για να τις φάτε ωμές, αλλά είναι τέλειες για μαγειρεμένες συνταγές.

Πώς να αξιοποιήσετε τις ζαρωμένες πιπεριές:

  • Σοτάρετε τις μαζί με άλλα λαχανικά.
  • Ψήστε τις για να προσθέσετε μια καπνιστή γεύση σε σούπες ή σαλάτες.
  • Χρησιμοποιήστε τις σε σάλτσες ή μαγειρευτά.
  • Γεμίστε τις με ρύζι ή κινόα για ένα νόστιμο γεύμα.

Σας περίσσεψαν πιπεριές; Δείτε πώς να τις διατηρήσετε

Αγοράσετε περισσότερες πιπεριές από όσες χρειάζεστε, μην ανησυχείτε. Αν τις διατηρήσετε ολόκληρες στο ψυγείο, μπορούν να κρατήσουν για τουλάχιστον 5 ημέρες. Αυτό σας δίνει αρκετό χρόνο να βρείτε την τέλεια συνταγή για να τις αξιοποιήσετε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ