Πώς οι Earth, Wind & Fire έκαναν το “September”… “December” – Βίντεο

Οι Earth, Wind & Fire είναι από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα της soul μουσικής, καθώς έχουν πουλήσει παγκοσμίως πάνω από 90 εκατομμύρια δίσκους. Μία από τις μεγαλύτερες και πιο χορευτικές επιτυχίες τους είναι το τραγούδι “September”, που το 1978 συμπεριελήφθει στο άλμπουμ τους “The Best of Earth, Wind & Fire, Vol. 1”.

του Ιωσήφ Αβράμογλου

Είναι ένα κομμάτι που διασώζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Αμερικανικού Κογκρέσου, ως ένα ηχογράφημα “υψηλής πολιτιστικής, ιστορικής και αισθητικής σημασίας”.

Το 2014 το συγκρότημα έβγαλε το 21ο στουντιακό του άλμπουμ και το πρώτο του χριστουγεννιάτικο, μετά από παρότρυνση της δισκογραφικής τους εταιρίας. Ο δίσκος βγήκε με γενικό τίτλο “Holiday”.

Μέσα στο άλμπουμ εκείνο, οι Earth, Wind & Fire συμπεριέλαβαν και την μεγάλη επιτυχία τους “September”, αφού προηγουμένως άλλαξαν την επίμαχη λέξη σε… “December”.

Το “December”, που είναι η εορρταστική εκδοχή του “September”, συμπεριελήφθει και στο άλμπουμ τους “The Classic Christmas Album”, που κυκλοφόρησε το 2015.

Ακούστε παρακάτω το “December”. Ιδανικό για ολόκληρο τον μήνα…!

Earth, Wind & Fire – December

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “‘Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram: mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ