Πώς οι αράχνες που πηδούν έγιναν το νέο trend στα κατοικίδια

Τα hashtags #jumpingspider και #spidertok έχουν περισσότερες από 1,5 δισεκατομμύριο προβολές στο TikTok. Εκατομμύρια χρήστες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι σχετικά νεοεισερχόμενοι στον υπέροχο κόσμο των αραχνών, έχουν δει κλιπ από αράχνες που χορεύουν σε έναν καθρέφτη ή κοιτάζουν τους ιδιοκτήτες τους. Πλέον έχουν γίνει… περιζήτητα κατοικίδια.

Έτσι γεννήθηκε μια νέα βιομηχανία… εξοχικών σπιτιών με πολυτελείς βιότοπους αράχνης, από κούφια κελύφη καρύδας μέχρι βασιλικούς γυάλινους πύργους. Η έκθεση σε αράχνες θεραπεύει σύμφωνα με τα στατιστικά του CNN από την αραχνοφοβία και τους εμπνέει να δώσουν μια ευκαιρία στα μικροκαμωμένα κατοικίδια.

@tiana_thebuglady What is Rose thinking? ♥️ She’s so sweet😭 #jumpingspider #humbled #itsthelittlethings #holdup ♬ Married Life (From “Up”) – Sergy el Som

@chasingbugs Why jumping spiders are gateway spiders for so many of us. #jumpingspider #petjumpingspider #petsoftiktok ♬ Bundle of Joy (From “Inside Out”) – Benny Martin

Οι μικροσκοπικές αράχνες που πηδούν έχουν αποκτήσει τη φήμη ενός γοητευτικού και περίεργου κατοικίδιου. Θα κουνήσουν ένα… ποδαράκι προς την κάμερα, θα γέρνουν τα κεφάλια τους στους ιδιοκτήτες τους, όπως ένας σκύλος που ακούει έναν έντονο τόνο και, πιστές στο όνομά τους, θα πηδήξουν με εντυπωσιακή ταχύτητα και ύψος. Είναι μια συνταγή για αξιολάτρευτη μαγεία με οκτώ πόδια – και τεράστια αφοσίωση στο TikTok.

Οι αράχνες που πηδούν είναι έξυπνα, διασκεδαστικά κατοικίδια

Ο Nate Morehouse, ένας οπτικός οικολόγος και αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, έχει γοητευτεί εδώ και καιρό από τη μικροσκοπική αράχνη που πηδά.

«Είναι σαν μικρά ρομπότ», είπε ο Morehouse στο CNN.

Ένα από τα πιο άμεσα αξιαγάπητα χαρακτηριστικά τους είναι τα ογκώδη μάτια τους, που θυμίζουν τον αγαπημένο Γκρόγκου του «The Mandalorian».

Τα οκτώ μάτια τους –τέσσερα μπροστά, δύο πάνω και δύο ακριβώς πίσω τους– μπορούν να δουν μικρές λεπτομέρειες και χρώματα. Η οπτική οξύτητα ορισμένων αραχνών που πηδούν μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και αυτή των ανθρώπων, σημειώνει

@shes.regal.ly.bold If you didn’t know, Jumping spiders have personalities like cats 🐾 Special thank you to @🍂🍁🌻Jessy 🌻🍁🍂 for this diy! It still needs a little work but it’s basically done so I let CutiePie test it out for me 🥰 #diy #catroom #enclosure #jumpingspider #phidippusregius #regaljumper #kittycat #cutiepie #spoodersoftiktok #miniature ♬ I’m Just a Cat – Simon and the Astronauts

Το TikTok μετατρέπει τους χρήστες σε λάτρεις της αράχνης

Είναι αλήθεια ότι δεν είναι τόσο παιχνιδιάρικα όσο ένα κουτάβι ή τόσο βολικά όσο οι γάτες, όταν νιώθουν φιλικά. Αλλά η κατοχή μιας αράχνης που πηδάει μπορεί να ανταμείβει με διαφορετικούς τρόπους, είπαν οι ιδιοκτήτες στο CNN.

Η Danae Wolfe, μια φωτογράφος και οικολόγος που μοιράζεται τακτικές ενημερώσεις για την αράχνη της στο TikTok με περισσότερους από 200.000 ακόλουθους, δεν έπεσε στη… μαγεία τους, μέχρι που άρχισε να τις απαθανατίζει στην κάμερα.

@chasingbugsHead tilt check.♬ Dog head tilt check – Said The Sky

«Ενώ οι αράχνες μπορεί να μην σχηματίζουν τους ίδιους τύπους δεσμών με τους ανθρώπους τους με τις γάτες ή τους σκύλους, θα ήθελα να σκεφτώ ότι μπορεί να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τους ανθρώπους και ότι οι άνθρωποι μπορούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους και ίσως ακόμη και την αγάπη τους, ό,τι κι αν σημαίνει η αγάπη στον κόσμο μιας αράχνης», είπε ο Wolfe στο CNN.

@chasingbugs Our very own Christmas spider. #jumpingspider #petjumpingspider #cute ♬ Sugar Plum Fairy – Simon Holland

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ