Πώς να διατηρήσετε τις μπανάνες φρέσκες

Υπάρχουν μερικές απλές μέθοδοι αποθήκευσης τροφίμων για να διατηρήσετε τις μπανάνες πιο φρέσκες για περισσότερο.

Συχνά θεωρείται ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τις μπανάνες είναι απλώς να τις βάλετε σε ένα μπολ με φρούτα κάπου στην κουζίνα, αλλά στην πραγματικότητα, έτσι τις κάνετε να χαλάσουν πολύ πιο γρήγορα.

Οι μπανάνες απελευθερώνουν ένα αέριο που ονομάζεται αιθυλένιο, μια αυξητική ορμόνη, η οποία θα κάνει και τα υπόλοιπα φρούτα να ωριμάσουν πολύ πιο γρήγορα και να χαλάσουν.

Οι μπανάνες πρέπει επίσης να φυλάσσονται μακριά από μήλα, μπιζέλια, αβοκάντο, ροδάκινα και δαμάσκηνα, καθώς θα προκαλέσουν ταχεία αλλοίωση των φρούτων.

Ωστόσο, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να μην χαλάσουν οι μπανάνες και να μην μαλακώσουν ή να μαυρίσουν, που μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα για τις εβδομαδιαίες αγορές σας.

Πώς να διατηρήσετε τις μπανάνες πιο φρέσκες για περισσότερο

Η Λόρα είναι συγγραφέας και μητέρα που της αρέσει να μοιράζεται τις αγαπημένες της συμβουλές για το σπίτι στο διαδίκτυο προκειμένου να «κάνει τη ζωή ευκολότερη».

Σε ένα βίντεο στο TikTok, η Lora εξήγησε ότι το τύλιγμα των μίσχων της μπανάνας μπορεί να σταματήσει την εκπομπή αερίου αιθυλενίου, εμποδίζοντας τις μπανάνες και άλλα φρούτα γύρω τους να χαλάσουν.

@lorafied Do your bananas ripen faster than you can eat them? Here’s how to make them last longer! #bananamuffins #potassium #bananasmoothie #bananas🍌 #kitchenhackschef #fy #fyp #foryoupage #momtricks #homemakingforthemodernmom #homemakingtips #homehack #bananas #keepitfresh #freshfruits #ripe #foodstorage ♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Ορισμένα σούπερ μάρκετ τοποθετούν ήδη ταινία στις μπανάνες όταν αγοράζονται και συνήθως θα είναι μια λωρίδα πλαστικού που καλύπτει το επάνω μέρος μιας δέσμης μπανανών. Μόλις τυλιχτεί, το αέριο αιθυλένιο δεν θα μπορεί να ταξιδέψει προς τα κάτω και θα πρέπει να διατηρεί τις μπανάνες φρέσκες.

Η Λόρα είπε: «Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σε τι χρησίμευε αυτή η ταινία; Αυτή η μικρή ταινία εξυπηρετεί έναν σκοπό. Να διατηρήσει φρέσκες τις μπανάνες σου».

Για να δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο, η Λόρα εξήγησε: «Χωρίστε τις μπανάνες σας και τυλίξτε κάθε κορυφή με πλαστικό. Αυτό επιβραδύνει την απελευθέρωση αερίου αιθυλενίου που τις κάνει να ωριμάζουν πιο γρήγορα».

Άλλες συμβουλές για να διατηρήσετε φρέσκες τις μπανάνες

Εάν αγοράζετε μπανάνες που έρχονται σε πλαστική σακούλα, φροντίστε να τις αφαιρείτε πάντα από τη σακούλα, καθώς μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση αερίου αιθυλενίου και να επιταχύνει την ωρίμανση.

Ωστόσο, ένας άλλος τρόπος για να σταματήσετε την ωρίμανση των μπανανών είναι να τις ψεκάζετε με έναν όξινο χυμό όπως το λεμόνι, ο οποίος θα τις κρατήσει κίτρινες χωρίς να επηρεάσει τη γεύση. Σύμφωνα με το BBC, αυτή η μέθοδος αποθήκευσης τροφίμων εφαρμόζεται σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ για να διατηρούν φρέσκες τις φρουτοσαλάτες τους. Η έρευνά τους ανακάλυψε επίσης ότι οι μπανάνες Cavendish είναι πιο πιθανό να παραμείνουν πιο φρέσκες για περισσότερο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ