Ποια είναι τα πιο μελαγχολικά ζώδια

Ο χαρακτήρας ενός ατόμου δεν εξαρτάται αποκλειστικά από το ζώδιό του, αλλά από πολλούς παράγοντες, όπως η προσωπικότητά του, οι εμπειρίες του και η αντίδραση στις καταστάσεις. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το ζώδιο του κάθε ανθρώπου δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τη συμπεριφορά και τη διάθεσή του.

Οι άνθρωποι αντιδρούν διαφορετικά στις καταστάσεις και είναι δυνατόν να νιώθουν μελαγχολικοί ανεξάρτητα από το ζώδιό τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την αστρολογία, τα πιο μελαγχολικά ζώδια είναι:

  • Σκορπιός: Το ζώδιο του Σκορπιού κυβερνάται από τον Πλούτωνα, τον πλανήτη της μεταμόρφωσης και της αλλαγής. Οι Σκορπιοί έχουν έντονα συναισθήματα και μπορεί να είναι επιρρεπείς στη μελαγχολία όταν νιώθουν πληγωμένοι ή προδομένοι. Η μελαγχολία του μπορεί να εκδηλωθεί με έντονη θλίψη, θυμό ή απογοήτευση. Μπορεί να αποτραβηχτεί από τους άλλους και να κλειστεί στον εαυτό του, ή να εκφράσει τη μελαγχολία του με επιθετικό ή καταστροφικό τρόπο.
  • Αιγόκερως: Το ζώδιο του Αιγόκερου κυβερνάται από τον Κρόνο, τον πλανήτη του περιορισμού και της πειθαρχίας. Αυτό το ζώδιο μπορεί να είναι επιρρεπές στη μελαγχολία όταν νιώθει ότι δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους του ή όταν νιώθει ότι δεν έχει τον έλεγχο της ζωής του. Ο Αιγόκερως μπορεί να γίνει πιο σκληρός και απαιτητικός με τον εαυτό του και τους άλλους, ή μπορεί να αποσυρθεί από την προσπάθεια, να εγκαταλείψει τους στόχους του και να βυθιστεί στη μελαγχολία.
  • Υδροχόος: Το ζώδιο του Υδροχόου κυβερνάται από τον Ουρανό, τον πλανήτη της καινοτομίας και της αλλαγής. Είναι πρωτοπόροι και ανεξάρτητοι. Αυτό το ζώδιο μπορεί να έχει τάση για μελαγχολία όταν νιώθει ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ή δεν εκτιμά την μοναδικότητά του. Μπορεί να γίνει πιο εσωστρεφής και να απομακρυνθεί από το περιβάλλον του, ή μπορεί να εκφράσει τη μελαγχολία του με προκλητικό ή αντισυμβατικό τρόπο.

Η μελαγχολία μπορεί να διαταράξει πολύ σοβαρά την ζωή ενός ατόμου καθώς και την ικανότητα του στο να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις. Συστήνεται, επομένως, στην περίπτωση παρατεταμένης μελαγχολίας, η επίσκεψη σε ψυχολόγο.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ