Παράξενο θέαμα έξω από το παράθυρο του αεροπλάνου κατά τη διάρκεια της πτήσης μπερδεύει το Διαδίκτυο: «Δεν θα το είχα μαντέψει ποτέ»

Ένα περίεργο θέαμα από το παράθυρο ενός αεροπλάνου σε βραδινή πτήση από το Βιετνάμ στην Αυστραλία έχει μπερδέψει τους χρήστες των social media.

Εκατοντάδες μικροσκοπικά πορτοκαλί και κίτρινα τετράγωνα φαίνονται φωτισμένα στο σκοτάδι κάτω από το αεροσκάφος σε ένα βίντεο που προβλήθηκε περισσότερες από 14 εκατομμύρια φορές από τότε που ανέβηκε στο TikTok.

Ο Μπραντ Στιούαρτ κινηματογράφησε τη θέα κατά την πτήση του από το Χο Τσι Μινχ στη Μελβούρνη, ζητώντας από τους ανθρώπους στην πλατφόρμα να του πουν ποια ήταν τα λαμπερά τετράγωνα.

Δείτε το βίντεο:

@brad..stewart1572 SOMEBODY HELP ME PLEASE #vietnam #fyp #foryoupage ♬ original sound – Brad stewart

Είναι κατανοητό ότι ο Αυστραλός ταξιδιώτης είχε τραβήξει πλάνα από τις φάρμες dragon fruit του Βιετνάμ, οι οποίες φωτίζονται τη νύχτα για να ενεργοποιήσουν την ανθοφορία και την καρποφορία και να παρατείνουν την καλλιεργητική περίοδο. Σύμφωνα με την εταιρεία Atop Lighting, έναν κατασκευαστή φωτιστικών κηπευτικών στην Κίνα, η σεζόν των φρούτων του δράκου είναι όταν η διάρκεια του φωτός της ημέρας είναι 12 ώρες ή περισσότερες την ημέρα.

«Ένας τρόπος για να παρατείνετε την καλλιεργητική περίοδο και να αυξήσετε την απόδοση των φρούτων του δράκου είναι να χρησιμοποιήσετε φώτα ανάπτυξης LED το βράδυ», εξηγεί ο κατασκευαστής στον ιστότοπό του. «Χρησιμοποιώντας φώτα ανάπτυξης LED, οι αγρότες μπορούν να κάνουν το φως της ημέρας μεγαλύτερο και να ξεγελάσουν τα φυτά να πιστεύουν ότι είναι ακόμα καλοκαίρι».

Το Βιετνάμ ήταν ένας τεράστιος εξαγωγέας φρούτων δράκου, γνωστό και ως pitaya ή pitahaya, αλλά σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι εξαγωγές της χώρας έχουν πέσει κατακόρυφα μετά την πανδημία.

Το βίντεο του Stewart προσέλκυσε χιλιάδες σχόλια και ακόμη και αφού οι χρήστες του TikTok απάντησαν ότι τα φώτα ήταν αγροκτήματα με φρούτα δράκων, οι άνθρωποι εξακολουθούσαν να είναι πεπεισμένοι ότι ήταν ένα βίντεο με κομφετί σε μια συναυλία ή ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

«Ο εγκέφαλός μου δεν μπορεί να χωρέσει ότι είναι φάρμες με φρούτα δράκου. χαχαχα. Βλέπω κομφετί», έγραφε ένα σχόλιο, κερδίζοντας περισσότερα από 95.000 likes.

«Πίστευα ειλικρινά ότι τράβηξες ένα πάτωμα συναυλίας γεμάτο κομφετί», είπε ένας άλλος, με 36.000 likes. «Θα μπορούσε να είναι φάρμες με dragon fruit ή θα μπορούσε να είναι ο κόσμος που προσπαθεί να αποδώσει τη γρήγορη ταχύτητα ταξιδιού σας», αστειεύτηκε κάποιος άλλος.

Πολλοί άλλοι ήταν πεπεισμένοι ότι ήταν ένα βίντεο με post it. «Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για ένα σωρό κομμένες σημειώσεις μετά το τέλος», έγραψε ένα άτομο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ