Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο το 1% των ανθρώπων μπορεί να βρει τον αετό σε 12 δευτερόλεπτα

Για να λύσετε αυτή την νέα οπτική ψευδαίσθηση, που έχει δυσκολέψει ακόμη και τους πιο δυνατούς λύτες, χρειάζεστε ικανότητες ενός ντετέκτιβ και κυρίως την παρατηρητικότητα του.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν έχεις κοφτερή ματιά θα βρεις το φίδι σε 9 δευτερόλεπτα

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε ένα δάσος. Κάπου βρίσκεται ένας αετός. Μπορείτε να την εντοπίσετε σε μόλις 12 δευτερόλεπτα;

Ο αετός είναι καμουφλαρισμένος στο περιβάλλον οπότε είναι δύσκολο να τον εντοπίσετε. Κοιτάξτε την εικόνα προσεκτικά, από διαφορετικές οπτικές γωνίες, και προσπαθήστε να ψάξετε για πράγματα που φαίνονται περίεργα.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο 1 στους 10 ανθρώπους μπορεί να βρει την κάλτσα σε 8 δευτερόλεπτα

Ο χρόνος ξεκινά τώρα. Έχετε 12 δευτερόλεπτα. Καλή τύχη.

Οπτική ψευδαίσθηση

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν έχετε αετίσια ματιά θα βρείτε την μέλισσα σε 7 δευτερόλεπτα

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά.

Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

Ο χρόνος σας τελείωσε! Συγχαρητήρια σε όσους κατάφεραν να βρουν τον αετό. Όσοι δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν, μπορούν να δουν τη λύση στις παρακάτω εικόνες.

Οπτική ψευδαίσθηση

Οπτική ψευδαίσθηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ