Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν είσαι ο Σέρλοκ Χολμς θα βρεις τα καρότα σε 7 δευτερόλεπτα

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία νέα οπτική ψευδαίσθηση που έχει ξετρελάνει τους χρήστες των social media.  Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε την παρατηρητικότητά σας και την όρασή σας; Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση δυσκολεύει ακόμη και τους πιο έμπειρους στην επίλυση γρίφων.

Οπτική ψευδαίσθηση: Είστε τρομερά έξυπνοι εάν βρείτε την πάπια σε 6 δευτερόλεπτα

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε ένα πάγκο σε μανάβικο. Είναι γεμάτος με φρούτα και λαχανικά. Κάπου ανάμεσά τους υπάρχουν και καρότα. Πρέπει να τα εντοπίσετε μέσα σε μόλις 7 δευτερόλεπτα.

Δεν είναι εύκολο να βρείτε τα καρότα, γιατί τα αντικείμενα στην εικόνα είναι τόσα πολλά που το μάτι μπερδεύεται. Η πολυπλοκότητα της εικόνας, με τα διάφορα σχήματα, τα χρώματα και τα μοτίβα, την καθιστά μια πραγματική δοκιμασία για την όρασή σας.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο όσοι έχουν αετίσια μάτια μπορούν να βρουν το πρόβατο σε 7 δευτερόλεπτα

Οι περισσότεροι εγκαταλείπουν την προσπάθεια από την αρχή. Ελάχιστοι άνθρωποι, με εξαιρετικές δεξιότητες, καταφέρνουν να λύσουν αυτή την οπτική ψευδαίσθηση τόσο γρήγορα.

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης σε 7  δευτερόλεπτα δείχνει ότι έχετε καλή παρατηρητικότητα αλλά και υψηλό IQ, καθώς αποδεικνύει την ικανότητα επεξεργασίας και ανάλυσης πληροφοριών με ταχύτητα και ακρίβεια.

Εσείς μπορείτε να βρείτε τα καρότα; Ο χρόνος ξεκινά! Έχετε 7 δευτερόλεπτα!

Πηγή φωτογραφίας: Brightside

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Η λύση για την οπτική ψευδαίσθηση

Ο χρόνος τελείωσε. Όσοι κατάφεραν να βρουν τα καρότα μέσα σε 7 δευτερόλεπτα, διαθέτουν εξαιρετική όραση και υψηλό επίπεδο γνωστικών δεξιοτήτων.

Αν δεν καταφέρατε να βρείτε τα καρότα, δείτε την λύση στην παρακάτω εικόνα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ