Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Πόσο καλά ξέρεις το κέντρο της πόλης; Λίγοι μπορούν να αναγνωρίσουν αυτόν τον δρόμο

Πιστεύεις πως ξέρεις καλά την Αθήνα; Βασικά μπορεί να την γνωρίζεις, αλλά όχι και τόσο καλά. Ή μάλλον μπορεί να μην την… αναγνωρίζεις, καθώς η παλιά Αθήνα ήταν τελείως διαφορετική.  Στο πέρασμα των χρόνων η πρωτεύουσα έχει «μεταμορφωθεί» πολλές φορές και σήμερα, πολλές γωνιές και γειτονιές δεν θυμίζουν σε τίποτα την εικόνα που είχαν τις περασμένες δεκαετίες.

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την περιοχή; Είναι από τις πιο γνωστές

Αν ξεφυλλίσεις ένα άλμπουμ με παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες και σου ζητηθεί να βρεις πού είναι το κάθε μέρος, είναι πιθανό να μην τα καταφέρεις. Ακόμη και όταν μιλάμε για πολυσύχναστες πλατείες, κεντρικούς δρόμους και δημοφιλείς συνοικίες. Δεν αποκλείεται να δεις και τη φωτογραφία της περιοχής στην οποία μένεις και να μην την αναγνωρίσεις!

Μία τέτοια φωτογραφία είναι και η παρακάτω. Απεικονίζει έναν πολύ κεντρικό δρόμο σε μία από τις πιο γνωστές συνοικίες του κέντρου της Αθήνας. Βέβαια η περιοχή δεν έχει καμία σχέση με το πώς μοιάζει σήμερα.

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την οδό; Είναι από τις πιο γνωστές

Αναγνωρίζει τον δρόμο στο κέντρο της Αθήνας; Είναι από τους πιο γνωστούς

Η λύση στο κουίζ για την παλιά Αθήνα

Κοίταξε ξανά προσεκτικά τη φωτογραφία! Δες την κάθε γωνία της εικόνας. Σου θυμίζει κάτι;  Μόλις δεις την απάντηση δεν θα πιστεύεις πόσο έχει αλλάξει η περιοχή με τα χρόνια.

Οι περισσότεροι έχουμε περπατήσει στους δρόμους και τα σοκάκια της πόλης, όμως αν συγκρίνουμε την Αθήνα της δεκαετίας του 50′ και του 60′ με το σήμερα θα διαπιστώσουμε πως η πόλη είναι αγνώριστη.

Στη φωτογραφία, η οποία προέρχεται από το φωτογραφικό αρχείο της ΕΡΤ φαίνεται το Κολωνάκι και συγκεκριμένα η οδός Λουκιανού. Δηλαδή ένας από τους πιο γνωστούς δρόμους της περιοχής.  Η φωτογραφία αποτελεί μέρος της συλλογής «Πέτρου Πουλίδη» (Χρονολογία Λήψης 01/01/1945 – 31/12/1967).

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ