Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε το σαλιγκάρι σε 15 δευτερόλεπτα;

Μόνο οι άνθρωποι με πολύ καλή όραση και παρατηρητικότητα θα μπορέσουν να εντοπίσουν το σαλιγκάρι σε αυτή την εντυπωσιακή οπτική ψευδαίσθηση.

Το μικροσκοπικό πλάσμα είναι κρυμμένο κάπου στην εικόνα με το σκουριασμένο αυτοκίνητο και μόνο οι πολύ παρατηρητικοί θα μπορούν να το βρουν σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα. Βάλτε λοιπόν τα δυνατά σας και προσπαθήστε να δείτε αν μπορείτε να το εντοπίσετε.

Υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία μπορεί να βρίσκεται. Μπορεί να είναι στο σκονισμένο τοπίο στο βάθος, είτε πίσω από τα κλαδιά.  Ίσως είναι κάπου μέσα στο εγκαταλελειμμένο κλασικό αυτοκίνητο ή στο χώμα. Κοιτάξτε καλά την εικόνα, προσπαθήσετε να την σκανάρετε σε κάθε γωνία της.

Βιαστείτε ο χρόνος τελειώνει. Το σαλιγκάρι είναι καμουφλαρισμένο και έχει γίνει ένα με το σκηνικό.

3,2,1. Ο χρόνος τελείωσε.

Μπράβο σε όσους τα κατάφεραν, είστε πολύ παρατηρητικοί και προφανώς έχετε κάνει αρκετή εξάσκηση στις οπτικές ψευδαισθήσεις! Αν πάλι δεν μπορείτε να βρείτε το σαλιγκάρι, μην αγχώνεστε, γιατί θα σας αποκαλύψουμε τη λύση παρακάτω.

Η λύση για την οπτική ψευδαίσθηση

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού και ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Ακολουθεί η λύση.

Δείτε στην επάνω δεξιά γωνία της εικόνας.  Το σαλιγκάρι είναι σκαρφαλωμένο στο ταμπλό, μπορείτε να διακρίνετε το κέλυφος και το σώμα του.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ