Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε το λιοντάρι να κρύβεται ανάμεσα στις ζέβρες σε 6 δευτερόλεπτα;

Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση θα σας τρελάνει! Τα άτομα με την υψηλότερη οπτική ικανότητα μπορούν να εντοπίσουν ένα κρυμμένο λιοντάρι ανάμεσα στις ζέβρες σε αυτήν την εικόνα οπτικής ψευδαίσθησης σε 6 δευτερόλεπτα. Μπορείς; Προσπάθησε τώρα!

Στην παραπάνω εικόνα παρουσιάζεται μια σκηνή ζούγκλας, όπου διακρίνεται ένα κοπάδι ζέβρες. Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο σε αυτή την εικόνα, εκτός από τις ζέβρες. Είναι ένα λιοντάρι και η πρόκληση για τους αναγνώστες είναι να εντοπίσουν το κρυμμένο λιοντάρι σε 6 δευτερόλεπτα.

Αυτή η πρόκληση είναι μια απλή δοκιμή των δεξιοτήτων παρατήρησής σας.

Ο χρόνος σας ξεκινά τώρα!

Ελέγξτε προσεκτικά την εικόνα.

Έχετε εντοπίσει το λιοντάρι;

Περίπου το 10% μπορεί να εντοπίσει το κρυμμένο λιοντάρι πιο γρήγορα από άλλους αναγνώστες.

Ο χρόνος τελειώνει.

Κοιτάξτε την εικόνα μια τελευταία φορά και δείτε αν μπορείτε να εντοπίσετε το κρυμμένο λιοντάρι.

Βιάσου; Το ρολόι χτυπά.

Και…

ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.

Σταμάτα να ψάχνεις τώρα.

Πόσοι από εσάς έχετε εντοπίσει το κρυμμένο λιοντάρι;  Συγχαρητήρια σε όσους έχουν εντοπίσει με επιτυχία το κρυμμένο λιοντάρι. Έχετε τα πιο κοφτερά μάτια.

Όσοι δεν μπόρεσαν να βρουν το κρυμμένο λιοντάρι, μπορούν να δουν την λύση παρακάτω.

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού και ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

Το κρυμμένο λιοντάρι φαίνεται να σχηματίζεται στο χώρο ανάμεσα στο κοπάδι των ζέβρες αν απομακρύνετε τα μάτια σας λίγα εκατοστά από την οθόνη και κοιτάξετε την εικόνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ