Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείς να βρεις τους 16 κύκλους σε 8 δευτερόλεπτα;

Η νέα οπτική ψευδαίσθηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου θα σας… προβληματίσει και λογικά θα σας δυσκολέψει. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι εικόνες που αποτελούν πρόκληση για την αντίληψή μας και τις δεξιότητές μας.

Σε γενικές γραμμές, οι ψευδαισθήσεις ρίχνουν φως στο πώς ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται αυτές τις πολύπλοκες οπτικές πληροφορίες.  Η τακτική εξάσκηση σε τέτοιες οφθαλμαπάτες βελτιώνει, μεταξύ άλλων, τη μνήμη μας και την παρατηρητικότητά μας. Επίσης οι οπτικές ψευδαισθήσεις αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα από το άγχος και τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Δοκιμάστε λοιπόν να βρείτε τη λύση σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση.  Στην γκρι και μαύρη εικόνα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, οι χρήστες πρέπει να βρουν 16 κύκλους μέσα σε 8 δευτερόλεπτα. Λίγοι μπορούν να βρουν όλους τους κύκλους εντός του χρονικού ορίου.

Θα μπορέσετε να το κάνετε; Ο χρόνος σας ξεκινά τώρα! Ελέγξτε προσεκτικά την εικόνα.  Βρήκατε τους κύκλους;  Ο χρόνος τελειώνει.

Κοιτάξτε προσεκτικά την εικόνα και θα μπορέσετε να δείτε όλους τους κύκλους. Όσο πιο γρήγορα εντοπίσετε τους κύκλους, τόσο μεγαλύτερη παρατηρητικότητα έχετε. Βιαστείτε!

Αν δεν μπορείτε να τους εντοπίσετε, δοκιμάστε να απομακρυνθείτε μερικά εκατοστά από την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή σας και δείτε με πιο καθαρή ματιά ξανά την εικόνα.

οπτική ψευδαίσθηση
Πηγή: Pinterest

ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.

Σταματήστε να ψάχνετε. Ακολουθεί η λύση, όμως μην δείτε την απάντηση χωρίς να προσπαθήσετε! Αυτός είναι ο σκοπός της άσκησης.

Όσοι έχουν εντοπίσει όλους τους κύκλους αξίζουν συγχαρητήρια.  Όσοι δεν μπόρεσαν να βρουν όλους τους κύκλους μπορούν να δουν την λύση παρακάτω.

Εάν δείτε προσεκτικά την εικόνα, μπορείτε να δείτε ότι υπάρχουν 4 κύκλοι σε κάθε σειρά. Υπάρχουν 4 τέτοιες σειρές, άρα μιλάμε για 16 κύκλους.

Η λύση για την οπτική ψευδαίσθηση

οπτική ψευδαίσθηση

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ