Οπτική ψευδαίσθηση από τη… NASA: Μπορείς να εντοπίσεις τις πυραμίδες σε 11 δευτερόλεπτα;

Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση είναι βγαλμένη από το… διάστημα. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις ή οφθαλμαπάτες είναι συναρπαστικές εικόνες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου.  Ένας ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να σχηματίσει διαφορετικές αντιλήψεις κοιτάζοντας πράγματα ή εικόνες από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Μάλιστα, κάποια τεστ οπτικής ψευδαίσθησης αποτελούν μέρος της ψυχανάλυσης, καθώς μπορούν να ρίξουν φως στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τα πράγματα.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο το 5% μπορεί να εντοπίσει το φίδι μέσα σε 3 δευτερόλεπτα

Η φωτογραφία του Καΐρου που τραβήχτηκε από το διάστημα στις 4 Φεβρουαρίου 2023 και έχει γίνει viral, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως… οφθαλμαπάτη.

Η εικόνα κοινοποιήθηκε στα social media από τη NASA και αποτελεί μια φωτογραφία της πρωτεύουσας της Αιγύπτου που τραβήχτηκε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Σε μια ανάρτηση στο Instagram, η NASA μοιράστηκε όμορφες εικόνες που τραβήχτηκαν από το διάστημα, αναφέροντας ότι φωτογράφος ήταν ο αστροναύτης Koichi Wakata της Japan Aerospace Exploration Agency.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NASA (@nasa)

Η NASA προκάλεσε τους χρήστες των social media να εντοπίσουν πού βρίσκονται οι διάσημες πυραμίδες. Παρότι η NASA δεν έβαλε χρονικό όριο, όταν η εικόνα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, αυτό τέθηκε στα 11 δευτερόλεπτα. Τόσο χρόνο έχετε για να βρείτε τις «κρυμμένες πυραμίδες».

οπτική ψευδαίσθηση
Πηγή ΦΩΤΟ: NASA

Δεν είναι καθόλου εύκολο και μόνο άνθρωποι με πολύ καλή παρατηρητικότητα μπορούν να βρουν, με την πρώτη ματιά, πού βρίσκονται. Οι πυραμίδες έχουν καμουφλαριστεί πολύ έξυπνα με την άμμο και γενικά το περιβάλλον. 

Η NASA μοιράστηκε ένα tip με τους χρήστες του διαδικτύου, «Οι πυραμίδες εμφανίζονται ως τρία μερικώς σκιασμένα τετράγωνα κοντά στο αριστερό άκρο της εικόνας όπου η αστική ανάπτυξη τέμνεται με το τοπίο της ερήμου».

Spoiler για την οπτική ψευδαίσθηση

οπτική ψευδαίσθηση

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ