Qatar Gate – Politico: Ανέλαβε την Εύα Καϊλή ο Σβεν Μέρι – Είναι γνωστός ως ο «δικηγόρος του διαβόλου»

Ο πρώην δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του τζιχαντιστή από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015, αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή, για την υπόθεση του Qatar Gate.

Qatar gate: Προφυλακίστηκε ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα – Κατηγορείται για διαφθορά

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Politico, ο διακεκριμένος δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης στο Βέλγιο, Σβεν Μέρι με δήλωσή του στο περιοδικό, αποκάλυψε πως θα αντικαταστήσει τον Aντρέ Ριζόπουλος, ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι τώρα την Εύα Καϊλή. «Παίρνω τη σκυτάλη», ανέφερε ο Μέρι σε κείμενό του.

Ο Aντρέ Ριζόπουλος, επιβεβαίωσε στο Politico ότι δεν είναι πλέον ο επικεφαλής της υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Qatar Gate: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Κοτσολίνο – Τι ζήτησαν οι δικηγόροι του

Ο Μέρι είναι γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο, τόσο λόγω των πελατών υψηλού προφίλ που εκπροσωπεί, όσο και λόγω των δημόσιων εμφανίσεών του, όπως σε εκπομπή όπου ποινικολόγοι μιλούν για το επάγγελμά τους.

Εκτός Βελγίου, είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του μοναδικού μοναδικό επιζώντα από την ομάδα τζιχαντιστών που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015. Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ήδη πριν από αυτό, ήταν γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου» εξαιτίας προηγούμενων πελατών του, όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι «δεν είναι ένας δικηγόρος που θέλει να υπερασπίζεται μόνο τα θύματα».

Ο Μέρι έχει αναλάβει και άλλου είδους υποθέσεις. Υπερασπίστηκε την οικογένεια του Sanda Dia, ο οποίος πέθανε έπειτα από ένα βίαιο τελετουργικό μύησης που διεξήγαγε μια αδελφότητα στο πανεπιστήμιο KU Leuven.

Σβεν Μέρι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ