Σεισμός στην Τουρκία: Διαψεύδει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ότι τους απείλησαν με όπλα

Ανείπωτος πόνος επικρατεί σε Τουρκία και Συρία για τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς που αφήνει πίσω του ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Σεισμός στην Τουρκία: 13χρονος ανασύρθηκε ζωντανός έπειτα από 182 ώρες κάτω από τα συντρίμμια – ΒΙΝΤΕΟ

Μία εβδομάδα μετά, γίνονται ακόμη θαύματα καθώς εντοπίζονται και διασώζωνται άνθρωποι, οι οποίοι κατάφεραν να επιβιώσουν όλο αυτό το διάστημα παγιδευμένοι στα ερείπια κτιρίων, που κατέρρευσαν. Αυτή, δυστυχώς όμως, είναι η εξαίρεση στον θλιβερό κανόνα που θέλει τα σωστικά συνεργεία να ανασύρουν νεκρούς ανθρώπους από τα χαλάσματα.

ΕΟΔ: Όλα τα μέλη μας είναι απόλυτα ασφαλή

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης διαψεύδει δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι μέλη τους απειλήθηκαν από ενόπλους, στην πόλη Αντιγιαμάν όπου επιχειρούν.

Σεισμός στην Τουρκία: Νοσοκόμα παίρνει άρρωστο παιδί στην αγκαλιά της για να το σώσει – ΒΙΝΤΕΟ

«Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα στα ΜΜΕ που θέλουν τα μέλη μας να απειλούνται από ενόπλους στην πόλη Αντιγιαμάν όπου επιχειρούν.

Διαβεβαιώνουμε ότι η υποδοχή των εθελοντών μας από όλες τις αρχές και τους συνανθρώπους μας στη γείτονα χώρα ήταν από την πρώτη στιγμή εξαιρετική και δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Τουρκία: Ο σεισμός ενδέχεται να κοστίσει έως 84 δισ. δολάρια στην οικονομία της χώρας – Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός

Όλα τα μέλη μας είναι απόλυτα ασφαλή!», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι Τούρκοι πολίτες, μέσα στην απελπισία και τον πόνο τους, φέρονται να απείλησαν τους διασώστες ακόμη και με όπλα να μην εγκαταλείψουν και να συνεχίσουν τις έρευνες, ελπίζοντας ότι θα εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες, ώστε να βρεθούν ζωντανοί οι δικοί τους άνθρωποι στα κατεστραμμένα κτίρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ