Οι άγνωστες χρήσεις της οδοντόκρεμας που θα σας λύσουν τα χέρια

Η οδοντόκρεμα είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται για την καθαριότητα των δοντιών. Ωστόσο, έχει και άλλες χρήσεις που δεν είναι ευρέως γνωστές και μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες στην απαιτητική καθημερινότητά σας.

Ακολουθούν μερικές λιγότερο γνωστές χρήσεις της οδοντόκρεμας:

Απολύμανση των πλαστικών μπουκαλιών τύπου θερμός: Η οδοντόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση των πλαστικών μπουκαλιών θερμός. Βουρτσίστε το εσωτερικό του μπουκαλιού με οδοντόκρεμα και αφήστε την οδοντόκρεμα να δράσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά με νερό.

Γυάλισμα χρυσών κοσμημάτων: Η οδοντόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γυαλίσετε τα χρυσά κοσμήματά σας. Τρίψτε τα κοσμήματα με οδοντόκρεμα χρησιμοποιώντας μια βούρτσα και ξεπλύνετε καλά με νερό.

Αφαίρεση λεκέδων: Η οδοντόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση λεκέδων από ρούχα, χαλιά και άλλα αντικείμενα. Τρίψτε το λεκέ με οδοντόκρεμα και στη συνέχεια ξεπλύνετε το αντικείμενο.

Καθαρισμός ντους: Η οδοντόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσετε τις γυάλινες πόρτες του ντους. Τρίψτε τις πόρτες με οδοντόκρεμα και ξεπλύνετε καλά με νερό.

Επαναφορά της γυαλάδας στα DVD: Η οδοντόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γυαλίσετε τους φθαρμένους δίσκους DVD. Τρίψτε τα DVD με οδοντόκρεμα και στη συνέχεια σκουπίστε τα με ένα στεγνό πανί.

Αφαίρεση της μυρωδιάς από το ψάρι ή το κρεμμύδι από τα χέρια: Η οδοντόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά από τα ψάρια ή από τα κρεμμύδια στα χέρια. Τρίψτε τα χέρια με οδοντόκρεμα και στη συνέχεια πλύνετε με σαπούνι και νερό.

Καθαρισμός του σίδερου για τα ρούχα: Η οδοντόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό του σίδερου για τα ρούχα. Τρίψτε τη πλάκα του σίδερου με οδοντόκρεμα και στη συνέχεια σκουπίστε τη με ένα στεγνό πανί.

Γυάλισμα των ασημικών: Η οδοντόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γυαλίσετε τα ασημικά σας. Τρίψτε τα ασημικά με οδοντόκρεμα και στη συνέχεια σκουπίστε τα με ένα στεγνό πανί.

Καθαρισμός της μάσκας θαλάσσης για κατάδυση: Η οδοντόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσετε τη μάσκα καταδύσεων. Τρίψτε το γυαλί της μάσκας με οδοντόκρεμα και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με νερό.

Αφαίρεση των λεκέδων από τις βρύσες: Η οδοντόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσετε διάφορους λεκέδες από τις βρύσες στο σπίτι σας. Τρίψτε τις βρύσες με οδοντόκρεμα και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με νερό.

Προσοχή, πριν χρησιμοποιήσετε την οδοντόκρεμα για οποιονδήποτε από τους παραπάνω σκοπούς, είναι σημαντικό να δοκιμάσετε σε μια μικρή περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι η οδοντόκρεμα δεν θα προκαλέσει ζημιά στο αντικείμενο ή την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε.

Μερικές επιπλέον χρήσιμες συμβουλές για τη χρήση της οδοντόκρεμας:

  • Χρησιμοποιήστε λευκή οδοντόκρεμα, καθώς η λευκαντική οδοντόκρεμα μπορεί να βλάψει ορισμένα υλικά.
  • Μην τρίβετε πολύ δυνατά τα αντικείμενα, γιατί μπορεί να προκαλέσετε γρατσουνιές.
  • Ξεπλύνετε καλά με νερό μετά τη χρήση.

Όλες οι παραπάνω είναι ορισμένες άγνωστες χρήσεις της οδοντόκρεμας που μπορεί να αποδειχθούν αποτελεσματικές στην καθημερινότητά σας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ