• Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο στη μεσαία ταχύτητα για 1 λεπτό, μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
  • Προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα.

TIP: Εάν δούμε ότι η ζύμη είναι πολύ υγρή και κολλάει στα τοιχώματα του κάδου, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

  • Όταν η ζύμη μας έχει ενοποιηθεί και ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου, είναι έτοιμη. Τη βγάζουμε από τον κάδο και την τοποθετούμε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας.
  • Ρίχνουμε λίγο αλεύρι πάνω στη ζύμη και αρχίζουμε το ζύμωμα, τραβώντας και σπρώχνοντας το ζυμάρι πάνω στην επιφάνεια εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται η γλουτένη μέσα στο αλεύρι και δένει καλύτερα το ζυμάρι, οπότε θα έχουμε σωστό ψήσιμο και τραγανή ζύμη, όταν θα ψήσουμε την πίτσα.
  • Αν δούμε ότι η ζύμη κολλάει στο χέρι μας, όσο τη ζυμώνουμε, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
  • Σχηματίζουμε μια μπάλα με το ζυμάρι και το τοποθετούμε σε αλευρωμένο ταψί. Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.

TIP: Είναι απαραίτητο να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο, ώστε να μη «μαζεύει», όταν θα την ανοίξουμε στη συνέχεια.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι κομμένο εμινσέ.
  • Σοτάρουμε για λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες, το καλαμαράκι κομμένο σε ροδέλες ροντέλ και τα μύδια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, την κάππαρη, τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα, κομμένη κονκασέ και ανακατεύουμε.
  • Μόλις αρχίσει να γλασάρει η σάλτσα, προσθέτουμε το θυμάρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά αφήνοντάς την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη βάλουμε πάνω στην πίτσα.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΙΤΣΑΣ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C στον αέρα και στην κάτω αντίσταση.
  • Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το ζυμάρι με τον πλάστη σε κυκλικό σχήμα με πάχος μισό εκατοστό.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε ρηχό ταψί (λαμαρίνα) στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Με μια κουτάλα απλώνουμε στη ζύμη τη σάλτσα με τα θαλασσινά, αφήνοντας περιμετρικά ένα δαχτυλίδι ακάλυπτης ζύμης.
  • Ρίχνουμε από πάνω λίγο μαϊντανό, χοντροκομμένο με το χέρι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ψήνουμε την πίτσα στον φούρνο για 10′ στους 250°C ή μέχρι να δούμε ότι έχει ψηθεί ομοιόμορφα, καθώς κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά. Σερβίρουμε αμέσως.