Πώς να φτιάξετε τα πιο νόστιμα κολοκυθάκια με 3 μόνο υλικά – Η εύκολη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει

Ψάχνετε ένα νέο και εύκολο τρόπο να μαγειρέψετε κολοκυθάκια; Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για ψητά κολοκυθάκια του σεφ Thomas Keller. Αυτή η απλή συνταγή χρησιμοποιεί μόνο τρία συστατικά για να δημιουργήσει ένα απίστευτα νόστιμο και παραδοσιακό πιάτο.

Τα κολοκυθάκια είναι ένα ευέλικτο και θρεπτικό λαχανικό που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Επίσης, είναι ανάμεσα στα λαχανικά που μπορείτε να βρείτε όλο το χρόνο (αν και τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα φρέσκο κολοκυθάκι το καλοκαίρι).

Στο TikTok παρουσιάστηκε μια νέα μέθοδος μαγειρέματος με τρία μόνο υλικά, που θα σας βοηθήσει να φτιάξετε τα πιο νόστιμα κολοκυθάκια που δοκιμάσατε ποτέ.

Πρόκειται για μια συνταγή του βραβευμένου σεφ Thomas Keller. Μπορεί όταν ακούτε για ψητά κολοκυθάκια να νομίζετε ότι είναι μια δύσκολη συνταγή, όμως αν ακολουθήσετε τη μέθοδο του Thomas Keller θα δείτε ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πολύ απλή διαδικασία.

Για την εκτέλεση της εύκολης συνταγής του Thomas Keller για νόστιμα ψητά κολοκυθάκια θα χρειαστείτε μόνο τρία υλικά:

  • Κολοκυθάκια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Η συνταγή του Thomas Keller για νόστιμα κολοκυθάκια

Το «κλειδί» για τα νόστιμα κολοκυθάκια με τη μέθοδο Keller είναι να τηγανίσετε τα κολοκυθάκια για 5 λεπτά και στη συνέχεια να τα ψήσετε για άλλα 25 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία στο φούρνο.

Το μαγείρεμα σε δύο στάδια δίνει στα κολοκυθάκια μια πλούσια, καραμελένια γεύση. Το καραμελωμένο εξωτερικό συνδυάζεται με το μαλακό, τρυφερό εσωτερικό για να δημιουργήσει ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο.

Ένα άλλο πράγμα που ξεχωρίζει στη μέθοδο του Keller είναι ο τρόπος που κόβονται τα κολοκυθάκια. Τα κολοκυθάκια κόβονται στη μέση, τρυπιούνται και πασπαλίζονται με αλάτι. Έτσι απορροφούν την αλμυρή γεύση του αλατιού και απελευθερώνουν επιπλέον υγρασία που θα μπορούσε να κάνει το λαχανικό να χυλώσει στο φούρνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η συνταγή δεν είναι μόνο για κολοκυθάκια. Η Keller λέει ότι λειτουργεί με κίτρινο σκουός και άλλες καλοκαιρινές ποικιλίες κολοκύθας.

Πώς να φτιάξετε τα πιο νόστιμα κολοκυθάκια με τη συνταγή του Thomas Keller

  1. Κόψτε τα κολοκυθάκια σε φέτες και κάντε ρηχές εγκάρσιες τομές στη σάρκα. Αυτό θα βοηθήσει τα κολοκυθάκια να απορροφήσουν το αλάτι και να απελευθερώσουν την υπερβολική υγρασία.
  2. Πασπαλίστε τα κολοκυθάκια με αλάτι και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει το αλάτι να διεισδύσει στη σάρκα των κολοκυθιών.
  3. Στεγνώστε τα κολοκυθάκια με χαρτοπετσέτα. Αυτό θα βοηθήσει το λάδι να καραμελώσει πιο ομοιόμορφα.
  4. Ζεστάνετε το λάδι κανόλας σε ένα τηγάνι κατάλληλο για φούρνο μέχρι να καπνίσει.
  5. Απλώστε τα κολοκυθάκια στο τηγάνι με τη χαραγμένη πλευρά προς τα κάτω.
  6. Ψήστε τα κολοκυθάκια για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  7. Μεταφέρετε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου.
  8. Ψήστε τα κολοκυθάκια για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  9. Στεγνώστε τα κολοκυθάκια για να αφαιρέσετε το περιττό λάδι.
@dietitianmeals♬ Storytelling – Adriel

Ορισμένες χρήσιμες συμβουλές

  • Χρησιμοποιήστε κολοκυθάκια που είναι φρέσκα και ώριμα.
  • Για να καραμελώσετε τα κολοκυθάκια ακόμα πιο έντονα, χρησιμοποιήστε λάδι με υψηλό σημείο καπνού
  • Μην ψήνετε πολύ τα κολοκυθάκια, γιατί θα γίνουν σκληρά.

Εναλλακτικές χρήσεις της συνταγής

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κίτρινο σκουός Goldbar ή άλλες καλοκαιρινές ποικιλίες κολοκύθας αντί για κολοκυθάκια.
  • Για μια πιο πλούσια γεύση, προσθέστε λίγο σκόρδο ή σκόρδο σε σκόνη στο λάδι που τα τηγανίζετε.
  • Για ένα πιάτο χωρίς γλουτένη, χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας αντί για λάδι κανόλας.

Επιλογές σερβιρίσματος

  • Σερβίρετε τα κολοκυθάκια ως συνοδευτικό με κρέας, ψάρι ή κοτόπουλο.
  • Χρησιμοποιήστε τα κολοκυθάκια ως βάση για μια σαλάτα ή μια σούπα.
  • Απολαύστε τα κολοκυθάκια μόνα τους ως ελαφρύ γεύμα ή σνακ.

Αυτή η συνταγή είναι εξαιρετική για ένα απλό και παράλληλα εντυπωσιακό γεύμα. Τα κολοκυθάκια μπορούν να σερβιριστούν ως συνοδευτικό με διάφορα γεύματα ή ως κύριο πιάτο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ