«Ο πρώην μου δεν ξέρει ότι είναι ο πραγματικός πατέρας του γιου μου» – 30χρονη εξομολογείται πως το παιδί φωνάζει άλλον «μπαμπά»

Το 2023, έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των ανθρώπων που κάνει αίτηση για τεστ πατρότητας. Μία γυναίκα αφηγείται την ιστορία της, και όπως περιγράφει ο πρώην της δεν γνωρίζει ότι είναι δεν πατέρας του παιδιού της, ενώ ο τωρινός σύντροφός της θεωρεί πως είναι ο βιολογικός πατέρας του.

«Είπα στην μητέρα μου ότι δεν θέλω να κάνω παιδιά και άρχισε να κλαίει» – Η εξομολόγηση 34χρονης που εξόργισε το ίντερνετ

“Μία τέλεια οικογένεια”

Η Jessica γέννησε τον γιο της, έχοντας στο πλάι της τον εννέα μηνών σύντροφό της, Tom. Μετά τον τοκετό, η μαία είπε στην 30χρονη Jessica ότι «είναι η τέλεια οικογένεια».

Όσο και αν η  Jessica ήταν συγκινημένη μετά τη γέννηση του Ben, ήξερε ότι τα λόγια της μαίας δεν έλεγαν όλη την αλήθεια. Ο πραγματικός πατέρας του Ben ήταν ο άνδρας με τον οποίον η Jessica είχε δεσμό πριν τον Tom. Το ότι ήταν έγκυος, το είχε ανακαλύψει πριν ακόμη κάνουν σεξ με τον Tom και, μη θέλοντας να κάνει έκτρωση, αποφάσισε να «επισπεύσει» τη σχέση της μαζί του.

«Προτίμησε την ερωμένη του από εμένα και τα παιδιά μας, οπότε του έδωσα ένα μάθημα» – Γυναίκα κατακεραυνώνει τον πρώην σύζυγό της

Απογοητευτική στατιστική

Μέχρι και σήμερα, ο Tom δεν γνωρίζει ότι δεν είναι ο βιολογικός πατέρας του Ben. Δυστυχώς, δεν είναι ο μόνος. Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι πιστεύουν ότι ο άνδρας που αποκαλούν μπαμπά, είναι και ο βιολογικός τους πατέρας.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικηγορικής εταιρείας Vardags, ο αριθμός των ανθρώπων που κάνει αίτηση για ν’ ανακαλύψει τους βιολογικούς του γονείς, έχει διπλασιαστεί από το 2023. Η ίδια η εταιρεία έχει δει τριπλάσια αύξηση στον αριθμό των ερωτημάτων από άντρες που εισηγούνται απάτη πατρότητας.

Νύφη δεν θέλει οι καλεσμένοι να φέρουν παιδιά στον γάμο της – «Είμαι παράνυμφος και φοβάμαι να της πω ότι γεννάω»

Ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούν τη γνησιότητα της πατρότητας είναι πολύ μεγαλύτερος

Η συνιδρύτρια της  εταιρείας και δικηγόρος, Ayesha Vardag, εξηγεί «η αύξηση αποδίδεται στην αύξηση των site για ανακάλυψη της καταγωγής και του DNA, συν τις έννοιες των γονιών για  εκ γενετής ασθένειες. Τα νούμερα που παρουσιάζουμε είναι μόνο κατά προσέγγιση. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός είναι πολύ υψηλότερος».

Βόλτες με το ποδήλατο και  Peppa το γουρουνάκι

Ούτε οι celebrities εξαιρούνται από τα θέματα… πατρότητας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Sun αποκάλυψε ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής της Chelsea, ο Geremi, έκανε αίτηση διαζυγίου, αφού τα τεστ DNA που έκανε, έδειξαν ότι τα δύο παιδιά του, είναι βιολογικά παιδιά του πρώην της γυναίκας του. Ο πλέον συνταξιούχος 45χρονος ποδοσφαιριστής από το Καμερούν, λέει ότι τα δίδυμα γεννήθηκαν μετά από μία “περιπέτεια” της γυναίκας του, Laure.

“Τον άφησα να μεγαλώνει τον Ben πιστεύοντας ότι είναι δικό του παιδί”

Όμως η Jessica, επιμένει ότι δεν πρόκειται ποτέ να πει στον Tom ότι δεν είναι ο πατέρας του Ben, άσχετα αν έχουν πλέον χωρίσει λόγω άσχετων προβλημάτων. Συγκριμένα, λέει για τον Tom: «τού είπα ψέματα και τον άφησαν να μεγαλώνει τον Ben σαν να ήταν δικό του παιδί». Έχει το επίθετό το και είναι να σαν πραγματικός του πατέρας. Εκείνος τον έμαθε ποδήλατο και μαζί βλέπουν την Peppa το γουρουνάκι. «Δεν πρόκειται ν’ αλλάξει αυτό». Ο Tom εξακολουθεί να βλέπει τακτικά τον Ben και τον αντιμετωπίζει σαν γιο του.

Θεωρεί ότι το ίδιο κάνουν κι άλλες γυναίκες

«Κάθε μητέρα έχει το καθήκον να προστατεύει τα παιδιά της, πράγμα που σημαίνει να τους εξασφαλίσει τον καλύτερο δυνατό πατέρα», εξηγεί.

«Δεν μ’ ενδιαφέρει τι πιστεύει ο κόσμος. Ήταν η σωστή απόφαση, τόσο για τον γιο, όσο και για τον τωρινό σύντροφό μου. Ήταν συνειδητή μου απόφαση να πω στον Tom ότι είναι ο πατέρας. Δεν πρόκειται να με κατακρίνουν, αλλά ούτε πρόκειται  ποτέ να το παραδεχτώ, αφού έτσι θα πλήγωνα και τον Ben και τον Tom» προσθέτει.

Η Jessica είχε μόλις χωρίσει από μία σύντομη σχέση, πριν γνωρίσει τον Tom. Στην αρχή της γνωριμίας τους, είχε καταλάβει ότι είχε μείνει έγκυος από τον πρώην, επειδή δεν έπιασε η αντισύλληψη. Ωστόσο, δεν ήθελε να κάνει έκτρωση. Για τον πρώην φίλο της, η Jessica λέει χαρακτηριστικά: «Ο πρώην μου ήταν αυταρχικός και αναξιόπιστος. Δεν ήθελε να συμμαζευτεί και να κάνει παιδιά. Μόνο πάρτι και διασκέδαση».

Όταν λοιπόν γνώρισε τον Tom ένα βράδυ που είχε βγει με φίλες και άρχισαν να μιλάνε, συνειδητοποίησε ότι είχε βρει τον τέλειο σύντροφο. Τότε μόνο φιληθήκαμε, δεν προχωρήσαμε παρακάτω».

Αυτό που δεν ήξερε ακόμη, ήταν πως είχε ήδη μείνει έγκυος. Μετά από μια εβδομάδα και αφού είχε καθυστέρηση και άλλα συμπτώματα, αποφάσισε να κάνει ένα τεστ εγκυμοσύνης.  «Καθώς έβλεπα το τεστ να βγαίνει θετικό, μ’ έπιασε σοκ, άγχος και φόβος», περιγράφει. «Αμέσως αποφάσισα να βρω έναν πατέρα για το παιδί μου, και, το ίδιο βράδυ, ζήτησα από τον Tom να βγούμε για φαγητό. Πράγματι, φάγαμε έξω και μετά κάναμε σεξ στο σπίτι του»

Η στιγμή της απόφασης

«Ήταν σταθερός και κοντά του ένιωθα ασφάλεια. Μού είχε ήδη πει ότι ήθελε παιδιά. Είχε ένα στεγαστικό δάνειο και ήξερα ότι τον ενδιαφέρω. Ήταν το ακριβώς αντίθετο απ’ τον πρώην μου»

«Νιώθω τύψεις που επέσπευσα τη σχέση όμως ήξερα ότι ο Tom θα έδινε σε εμένα και το μωρό μου τη σταθερότητα που χρειαζόμασταν». Σύντομα το ζευγάρι περνούσε μαζί κάθε νύχτα, κάνοντας αχαλίνωτο σεξ.

“Ήμουν έτοιμη να πω ψέματα”

Ωστόσο, εξήγησε: «Ήξερα ότι, προτού ανακοινώσω την εγκυμοσύνη, έπρεπε να περιμένω έξι εβδομάδες, όπως και ότι έπρεπε να παραποιήσω και την ημερομηνία τοκετού. Ήμουν έτοιμη. Ήθελα μία οικογένεια μ’ έναν κατάλληλο άνθρωπο». Έτσι, δεν πέρασε μεγάλο διάστημα, μέχρι που η Jessica του αποκάλυψε ότι ήταν έγκυος.

“Ζούσα πάντα με τον φόβο ότι θ’ αποκαλυφθώ”

«Ήταν η στιγμή της απόφασης», λέει χαρακτηριστικά. «Ο Tom ήταν έκπληκτος-με αγκάλιασε και μου είπε ότι ανυπομονεί. Με συνόδευε σ’ όλα τα ραντεβού με τον γυναικολόγο, πράγμα που η ίδια ήθελε πολύ. Βέβαια, στο μυαλό μου υπήρχε πάντα ο φόβος ότι θ’ αποκαλυφθώ», παραδέχεται. «Όμως του είχα πει ότι, πριν τον γνωρίσω είχα χρόνια να κάνω σεξ». Επίσης, είπε ψέματα για την ημερομηνία τοκετού. «Είναι κάτι για το οποίο αισθάνομαι ενοχές», παραδέχεται.

«Φοβόμουν ότι το ψέμα μου θα έφερνε γρουσουζιά στη γέννα ή ότι κάποιος απ’ την οικογένεια θα έκανε τους υπολογισμούς». «Όμως, τίποτε απ’ όλ’ αυτά δεν έγινε, κανείς δεν πήρε είδηση».

Περιγράφοντας τη γέννα, η Jessica είπε: «Το να βλέπω τον Tom να κρατάει το γιο μου και να τον επιδεικνύει με τόση περηφάνεια, μου επιβεβαίωσε ότι είχα πάρει τη σωστή απόφαση». «Ο πραγματικός, βιολογικός πατέρας, ήταν εντελώς ακατάλληλος. Εξακολουθούσε να είναι ένα ρεμάλι και ν’ απατά την κοπέλα του».

Δύο χρόνια μετά, η Jessica και ο Tom υποδέχτηκαν μία κόρη, τη Lily, βιολογικό παιδί του Tom. H Jessica σχολιάζει: «Δεν μοιάζουν, αλλά ο κόσμος βλέπει αυτό που θέλει να δει».

Αν και πλέον, η ίδια και ο Tom έχουν πάρει διαφορετικούς δρόμους, η Jessica δεν έχει καμία πρόθεση να του πει ποτέ την αλήθεια. «Ακόμη και στους μεγαλύτερους καυγάδες μας, δεν ήθελα να του το αποκαλύψω», είπε η Jessica. «Θα πλήγωνα και τον Ben και τον Tom. Σημασία έχει ποιος σε μεγαλώνει, όχι ποιος σε κάνει. Ο Tom είναι ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσε να έχει ο Ben. Τον ήθελε και τον είχε ανάγκη. Λυπάμαι που δεν είναι στ’ αλήθεια ο πατέρας του».

“Ποτέ του δεν μ’ αμφισβήτησε”

«Έχουν υπάρξει φορές όπου τα έχανα, ανησυχούσα τι θα γινόταν αν ο Tom ζητούσε ποτέ του τεστ DNA, αλλά εκείνος ποτέ δεν μ’  αμφισβήτησε». «Όταν έκανα μαύρες σκέψεις, δεχόμουν ότι αυτό που έχω κάνει είναι λάθος, όμως κάθε φορά που τους έβλεπα μαζί, ήξερα ότι δεν πρέπει να μιλήσω». Η Jessica επιμένει ότι αν είχε την ευκαιρία, θα έκανε πάλι το ίδιο. «Το να είσαι βιολογικός πατέρας δεν σε κάνει αυτόματα και καλό πατέρα», είπε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ