Νύφη δεν θέλει οι καλεσμένοι να φέρουν παιδιά στον γάμο της – «Είμαι παράνυμφος και φοβάμαι να της πω ότι γεννάω»

Μία φίλη λέει ότι άκουσε την μελλοντική νύφη και φίλη της να εκφράζει φόβους ότι τα παιδιά θα αναστατώσουν τους καλεσμένους και την τελετή.

Η γυναίκα ομολόγησε στους χρήστες του δικτύου Reddit, ότι είναι έγκυος 10 εβδομάδων, και ότι δεν το έχει πει στη φίλη της που ετοιμάζεται να παντρευτεί, από φόβο μήπως της καταστρέψει τη γαμήλια εμπειρία. «Η τελετή δεν θα έχει παιδιά, ενώ το μωρό που θα γεννήσω θα είναι πολύ μικρό για να το φροντίσει άλλος όσο εγώ θα είμαι παράνυμφος στον γάμο της φίλης μου» σημειώνει.

«Ο χώρος όπου θα γίνει ο γάμος είναι 1,5 ώρα μακριά με το αυτοκίνητο», έγραψε η έγκυος κοπέλα. «Η νύφη και φίλη μου, γνωρίζει ότι προσπαθούσαμε ν’ αποκτήσουμε παιδί, όμως δεν της έχω πει ακόμη για την εγκυμοσύνη. Θα την ενημερώσω μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Η μέλλουσα μητέρα είπε ότι, στον γάμο, θα έμενε σε ξεχωριστό κατάλυμα και ότι θα συναντούσε τη νύφη και τις υπόλοιπες παρανύμφους για τα μαλλιά και το βάψιμο. Επίσης, θα έπρεπε να συλλέγει το γάλα ώστε να το δίνει στον άντρα της, που θα τάιζε το μωρό. «Θα πρέπει να φοράω σερβιέτα ή ακόμη και πάνα για το αίμα, ενώ ακόμη δεν μπορώ να ξέρω τι νούμερο φόρεμα θα μού χωράει μετά τη γέννα».

«Ανάμεσα στην τελετή και το πάρτι, θα χρειάζεται να πηγαίνω να ελέγχω το μωρό. Μάλλον θα είμαι η ψυχή του πάρτι… Ακόμη δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω τη συζήτηση με τη νύφη», ομολογεί.

«Σκέφτομαι να αρχίσω εκφράζοντας τις ανησυχίες μου σχετικά με το πώς θα είμαι μετά τη γέννα, και να προτείνω ν’ αφήσω τον ρόλο της παρανύμφου, ώστε να μπορέσει να χαρεί την εμπειρία του γάμου της όσο γίνεται περισσότερο» περιέγραψε.

Η γυναίκα αποκάλυψε ότι, στο παρελθόν, η φίλη της είχε πει επανειλημμένα ότι, οι καλεσμένοι με παιδιά δεν θα έρχονταν στον γάμο της, είτε επειδή περίμεναν παιδί ή επειδή έπρεπε να προσέχουν τα παιδιά τους. «Κάθε φορά , της εξηγούσα ότι, το γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν τα παιδιά τους, δεν σημαίνει ότι δεν θα χαρούν ή δεν θα θέλουν να γιορτάσουν στη χαρά της. Γενικά, μιλούσα αόριστα και δεν έλεγα συγκεκριμένα για τη δική μου εγκυμοσύνη, χωρίς να φανταστώ το ενδεχόμενο ότι στον γάμο της το μωρό μου θα είναι σχεδόν δύο εβδομάδων, και αυτό είναι που με κάνει τώρα ν’ ανησυχώ τόσο».

Η ιστορία της εγκύου προσκάλεσε έναν καταιγισμό από απαντήσεις άλλων χρηστών του Reddit.

«Πρώτον, συγχαρητήρια!», λέει μία χρήστης. «Δεύτερον, δεν ξέρω καμία γνωστή μου που να κατάφερε να πάει σε οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση δύο μόλις εβδομάδες αφού γέννησε. Οι περισσότερες χρειάζονται αρκετές εβδομάδες ώσπου να επανέλθουν! Συν το ότι, η στέρηση ύπνου είναι εξαντλητική. Θεωρώ καλύτερο ν’ αποχωρήσεις ευγενικά από το γαμήλιο πάρτι, ίσως και από την τελετή, αφού ο τοκετός θα είναι τόσο πρόσφατος».

«Αν είναι πραγματική σου φίλη, θα σε καταλάβει. Μπορεί να στεναχωρηθεί, αλλά θα δείξει κατανόηση» γράφει άλλος χρήστης. «Μάλλον δεν θα καταφέρεις να παρευρεθείς ούτε στην τελετή, ούτε στο πάρτι, οπότε προτείνω να την ενημερώσεις το συντομότερο δυνατόν», την προέτρεψε κάποιος άλλος.

Διαβάστε μερικά από τα σχόλια: «Δεν είναι δικό σου το φταίξιμο που συμπίπτουν οι ημερομηνίες του γάμου της φίλης σου με τον τοκετό σου, και ήδη γνώριζε ότι προσπαθούσες να μείνεις έγκυος», «θα ήταν παράλογο να περιμένει να σταματήσεις να προσπαθείς να κάνεις παιδί λόγω του γάμου της, και ελπίζω αυτό να το κατανοεί», «όπως και να έχει, σού συνιστώ να συμμετέχεις στα σχέδια και τις ετοιμασίες του γάμου της, ώστε να ξέρει ότι έχει τη στήριξή σου. Μπορείτε να πάτε μαζί να διαλέξετε φορέματα, για ψώνια, για τον φωτογράφο, ή οτιδήποτε χρειάζεται, όσο ακόμη η εγκυμοσύνη σου δεν είναι προχωρημένη», «ως έγκυος γυναίκα, δεν μπορώ να κρίνω την απόφασή σου ακόμη, αλλά εξαρτάται και απ’ την ανάρρωσή σου, αφού κάθε περίπτωση, είναι διαφορετική», «νομίζεις ότι θα είσαι έτοιμη 2.5 εβδομάδες μετά τον τοκετό; Πρέπει να περιμένεις μέχρι εκείνη την ώρα για να το διαπιστώσεις», «αν δεν σε καταλάβει, πρέπει να κάνει μία ενδοσκόπηση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ