Ο Jeff Bezos βράβευσε την Dolly Parton

Η μεγάλη συνθέτις και τραγουδίστρια της country μουσικής Dolly Parton, βραβεύθηκε πρόσφατα με το βραβείο Bezos για το “Κουράγιο και την Ευγένεια” όπως το ονομάζουν.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Το εν λόγω έπαθλο (ένα κάθε έτος) συνοδεύεται και από το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων και απονέμεται σε όσα ηγετικά πρόσωπα τους έχει αναγνωριστεί ότι “στοχεύουν ψηλά, βρίσκουν λύσεις και κάνουν τα πάντα με ευγένεια” και βέβαια εννοείται περισσότερο για φιλανθρωπικούς σκοπούς! Το έπαθλο το έδωσαν στην Dolly Parton ο Jeff Bezos και η σύντροφός του Lauren Sánchez. Η Sánchez διευκρίνησε ότι τα χρήματα αυτά δίδονται “για να κατευθυνθούν στις φιλανθρωπικές οργανώσεις που οι βραβευμένοι θεωρούν πιό κατάλληλες”.

Ο Jeff Bezos είπε για την Dolly Parton ότι ενσαρκώνει τα ιδανικά της φιλανθρωπίας, ότι δίνει με την καρδιά της, ότι όσα έχει κάνει για τα παιδιά, τον αναλφαβητισμό και την υγεία είναι πραγματικά απίστευτα!

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, η σούπερ σταρ της country αναφώνησε: “Ουάου! Είπατε 100 εκατομμύρια δολάρια; Όταν οι άνθρωποι είναι σε θέση να βοηθήσουν, πρέπει να βοηθάς και εσύ. Πάντα έλεγα ότι προσπαθώ να βάζω τα χρήματά μου εκεί που είναι η καρδιά μου… Θα κάνω ό,τι μπορώ για να γίνουν καλά πράγματα με αυτά τα χρήματα”.

Η Dolly Parton είναι γνωστή για τις ανθρωπιστικές της προσπάθειες, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν την υποστήριξη του εμβολίου της Moderna για τον Covid, με μία δωρεά 1 εκατομμυρίου δολαρίων στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt, για την έρευνά κατά του κορονοϊού το 2020.

Ίδρυσε επίσης το Dollywood Foundation, το οποίο περιλαμβάνει την Βιβλιοθήκη Imagination, ένα πρόγραμμα προσφοράς βιβλίων, που ταχυδρομεί δωρεάν βιβλία υψηλής ποιότητας σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά σε όλο τον κόσμο κάθε μήνα. Το 2021, η Parton ξόδεψε τα δικαιώματα της από την διασκευή της Whitney Houston στο τραγούδι της “I Will Always Love You”, για να αγοράσει ένα εμπορικό κέντρο στο Νάσβιλ, προκειμένου να υποστηρίξει την τοπική μαύρη κοινότητα.

Πρόσφατα η Parton εισήχθη στο Rock & Roll Hall of Fame, παρόλο που αρχικά είχε πει ότι δεν ένιωθε ότι είχε «αποκτήσει αυτό το δικαίωμα», καθώς δεν είχε ηχογραφήσει ποτέ ένα rock άλμπουμ.

Ταυτόχρονα, η οικογενειακή τηλεοπτική ταινία της “Dolly Parton’s Mountain Magic Christmas” θα προβληθεί από το NBC την 1η Δεκεμβρίου.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ