Ο Elton John έγινε EGOT

Στην 75η τελετή απονομής των βραβείων Emmy στο Peacock Theatre του Λος Άντζελες, o Elton John βραβεύθηκε με το έπαθλο “Outstanding Variety Special (Live) award”, για το τηλεοπτικό σώου που προέκυψε από την κινηματογράφηση της συναυλίας του “Elton John Live: Farewell From Dodger Stadium”, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι Disney+ τον Νοέμβριο του 2022. Η εμφάνιση εκείνη ήταν στα πλαίσια της τελευταίας περιοδείας του καλλιτέχνη με τίτλο “Farewell Yellow Brick Road tour”.

του Ιωσήφ Αβράμογλου

Ο Elton John δυστυχώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην τελετή, προκειμένου να παραλάμβανε ο ίδιος το βραβείο, επειδή αναρρώνει από έναν τραυματισμό στο γόνατο.

Ωστόσο και με το έπαθλο αυτό, ο Elton John έγινε πλέον ένας… EGOT.

EGOT είναι όταν ένας καλλιτέχνης έχει βραβευθεί με όλα τα κορυφαία βραβεία στους 4 διαφορετικούς τομείς:

  • Emmy για την τηλεόραση
  • Grammy για την μουσική
  • Oscar για τον κινηματογράφο
  • Tony για το θέατρο

Ο Elton John είναι ο 19ος καλλιτέχνης που γίνεται EGOT και μόλις ο 3ος που το πετυχαίνει από τον χώρο της pop μουσικής, ακολουθώντας τα αχνάρια του John Legend και της Jennifer Hudson.

«Νιώθω μεγάλη ταπεινότητα που θα ενταχθώ στην απίστευτα ταλαντούχα ομάδα των νικητών του EGOT», δήλωσε ο John. «Το ταξίδι μέχρι αυτή τη στιγμή ήταν γεμάτο από πάθος, αφοσίωση και από την αμέριστη υποστήριξη των θαυμαστών μου σε όλο τον κόσμο. Η βραδιά είναι μια απόδειξη της δύναμης των τεχνών και της χαράς που φέρνουν στις ζωές όλων μας. Ευχαριστώ όλους όσους με έχουν υποστηρίξει καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, είμαι απίστευτα ευγνώμων».

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “‘Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Χ (Twitter): @IosifAvramoglou – Facebook.com/avramoglou – Instagram: mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ