Τα βασικά σημεία του άρθρου
- Μία 27χρονη πρόκειται να παντρευτεί σε μία εβδομάδα, όμως η σύζυγος του αδελφού της έφυγε ξαφνικά από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες, ύστερα από ένα τραγικό δυστύχημα.
- Ο αδελφός της, που πενθεί τη σύζυγό του και προσπαθεί να μεγαλώσει δύο παιδιά μόνος, της ζήτησε να ακυρώσει εντελώς τον γάμο, καθώς δεν αντέχει να τη βλέπει να γιορτάζει, θεωρώντας το «αβάσταχτο».
- Η νύφη αρνείται να ακυρώσει, τονίζοντας το τεράστιο οικονομικό κόστος, που μπορεί να φτάσει έως και 42.500 ευρώ, καθώς και την ταλαιπωρία δεκάδων καλεσμένων που έχουν ήδη πληρώσει για ταξίδια και διαμονή.
Αν ένας άνθρωπος από τη ζωή σας έφευγε ξαφνικά σε ένα δυστύχημα, μόλις μία εβδομάδα πριν από τον γάμο σας, και η οικογένειά σας σάς πίεζε να τον ακυρώσετε, τι θα κάνατε; Θα προχωρούσατε κανονικά ή θα επιλέγατε να αναβάλετε τη μεγάλη μέρα;
Σε μόλις μία εβδομάδα, μία 27χρονη πρόκειται να παντρευτεί, ενώ εκείνη και ο 28χρονος αρραβωνιαστικός της έχουν περάσει δύο ολόκληρα χρόνια σχεδιάζοντας κάθε λεπτομέρεια της ξεχωριστής τους ημέρας.
Της ζητά να ακυρώσει τον γάμο μετά την τραγωδία
Δυστυχώς, η 31χρονη σύζυγος του αδελφού της έφυγε ξαφνικά από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες, ύστερα από ένα τραγικό δυστύχημα.
Η απώλεια έχει συγκλονίσει ολόκληρη την οικογένεια, ενώ η άτυχη γυναίκα αφήνει πίσω της δύο μικρά παιδιά.
Η ίδια λάτρευε τη νύφη της, η οποία επρόκειτο να βρίσκεται στο πλευρό της την ημέρα του γάμου. Μάλιστα, τη βοήθησε ενεργά να οργανώσει τη μεγάλη ημέρα και ανυπομονούσε να τη δει να παντρεύεται.
«Δεν αντέχω να σας βλέπω να γιορτάζετε ενώ προσπαθώ να μεγαλώσω τα παιδιά μου μόνος»
Μετά τον ξαφνικό θάνατο της συζύγου του, όμως, ο αδελφός της τής ζήτησε να ακυρώσει εντελώς τον γάμο.
«Μου είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να με βλέπει να παντρεύομαι, ενώ προσπαθεί να καταλάβει πώς θα μεγαλώσει δύο παιδιά χωρίς τη μητέρα τους. Μου είπε επίσης ότι το να είναι όλοι ντυμένοι επίσημα και να γιορτάζουν, ενώ εκείνος πενθεί τη γυναίκα του, του φαίνεται “αβάσταχτο”», εξήγησε η 27χρονη.
«Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί νιώθει έτσι. Πραγματικά, το καταλαβαίνω. Όμως ο γάμος είναι σε μόλις μία εβδομάδα. Σε αυτό το σημείο, έχουμε ήδη ξοδέψει ένα τεράστιο ποσό χρημάτων», είπε.
«Ο χώρος, το catering, ο φωτογράφος, ο βιντεογράφος, τα λουλούδια, η διακόσμηση, ο DJ, οι μετακινήσεις, τα ρούχα του γάμου, τα προσκλητήρια, τα δωμάτια στα ξενοδοχεία και όλα τα υπόλοιπα έχουν ήδη πληρωθεί ή έχουν κλειστεί με συμβόλαιο. Πολλές από τις προκαταβολές δεν επιστρέφονται με τίποτα. Αν ακυρώσουμε τώρα, θα χάσουμε τουλάχιστον 25.500 ευρώ και ίσως φτάσουμε να χάσουμε έως και 42.500 ευρώ» υποστήριξε.
Και το οικονομικό κόστος δεν είναι το μόνο που την προβληματίζει. Οι συγγενείς και οι αγαπημένοι του αρραβωνιαστικού της ζουν στην άλλη άκρη της χώρας και έχουν ήδη κλείσει ξενοδοχεία και αεροπορικά εισιτήρια για να παρευρεθούν στον γάμο.
Όλοι έχουν ξοδέψει χιλιάδες ευρώ για να ταξιδέψουν και να παρευρεθούν στον γάμο, επομένως θα βγουν κι εκείνοι χαμένοι αν η τελετή ακυρωθεί.
Μάλιστα, κάποιοι από τους καλεσμένους αναμένεται να φτάσουν στην πόλη μέσα στις επόμενες κιόλας ημέρες, ειδικά για τη μεγάλη της μέρα.
Όλοι της ζητούν ν’ ακυρώσει τον γάμο
Όλοι πενθούν για τον χαμό της νύφης της, όμως δεν είναι μόνο ο αδελφός της που περιμένει από εκείνη να βάλει φρένο στον γάμο. Υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που θεωρούν πως, μετά από μια τέτοια τραγωδία, δεν θα έπρεπε να προχωρήσει κανονικά με τα σχέδιά της.
Η 27χρονη, πάντως, τηλεφώνησε στον αδελφό της και του ξεκαθάρισε πως, με μόλις μία εβδομάδα να απομένει, είναι πραγματικά αδύνατο να ακυρώσει τον γάμο.
«Του είπα ότι ήταν παράλογο εκ μέρους του να κάνει τον εαυτό του επίκεντρο του γάμου μου και τότε εξερράγη. Μου είπε ότι φέρομαι εγωιστικά. Ξέχασα να το αναφέρω νωρίτερα», συνέχισε.
«Νιώθω απαίσια και μόνο που σκέφτομαι τα χρήματα, τη στιγμή που ο αδελφός μου μόλις έχασε τη γυναίκα του. Ξέρω ότι κανένα χρηματικό ποσό δεν μπορεί να συγκριθεί με την απώλεια ενός ανθρώπου που αγαπάς».
«Όμως, όταν ακυρώνεις έναν γάμο μόλις μία εβδομάδα πριν από την πραγματοποίησή του, μπορεί να ζητάς από δεκάδες ανθρώπους να χάσουν χρήματα, να αλλάξουν πτήσεις, να πάρουν επιπλέον άδεια από τη δουλειά τους, να ακυρώσουν καταλύματα και πολλά ακόμη. Και μετά υπάρχει και το μεγάλο ερώτημα: τι γίνεται από εκεί και πέρα;»
Δεν πρόκειται να μπορέσει ως διά μαγείας να βρει ξανά τα χρήματα για να οργανώσει έναν γάμο κάποια άλλη στιγμή.
Για εκείνη, δεν υπάρχει καμία λογική στο να αναβάλει τη μεγάλη της μέρα εξαιτίας του πένθους του αδελφού της.
Άλλωστε, δεν πιστεύει πως υπάρχει πραγματικός «νικητής» σε αυτή την κατάσταση.
Την ίδια ώρα, οι γονείς της την πιέζουν έντονα να ακυρώσει τον γάμο, όμως, όπως λέει, ανέκαθεν θεωρούσαν τον αδελφό της το «χρυσό τους παιδί».
Έτσι, η 27χρονη έχει μείνει να αναρωτιέται: κάνει άραγε λάθος που εξακολουθεί να θέλει να περπατήσει προς την εκκλησία και να παντρευτεί;
«Καταλαβαίνω ότι ο αδελφός μου δεν μπορεί να διαχειριστεί την ιδέα να βρίσκεται στον γάμο μου και να με βλέπει να παντρεύομαι. Όμως δεν είναι δίκαιο ούτε για εκείνον ούτε για τους γονείς μας να θεωρούν πως αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ακυρώσω τη μεγάλη μου μέρα».
Σε αυτό το σημείο, τα χρήματα που κινδυνεύουν να χαθούν είναι υπερβολικά πολλά για να τα επωμιστούν όλοι αν εκείνη κάνει πίσω τώρα.
Αν οι γονείς της ήταν διατεθειμένοι να της επιστρέψουν τα χρήματα, αλλά και να καλύψουν τα έξοδα όλων όσοι έχουν ήδη οργανώσει το ταξίδι τους για τον γάμο, τότε θα ήταν διαφορετική υπόθεση.
Ίσως θα μπορούσε να τους το προτείνει.
