Νομίζεις ότι σε απατά; – Οι 6 κινήσεις που πρέπει να κάνεις άμεσα

Αν αναρωτιέσαι «με απατά;», μάλλον νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας. Πολύ συχνά, οι γυναίκες αμφιβάλλουν για τον εαυτό τους λόγω των ψεμάτων που τους λέει εκείνος που τις απατά.

«Με απατά;», αυτή είναι μια γενναία ερώτηση και υποδεικνύει ότι εμπιστεύεσαι περισσότερο το ένστικτό σου παρά τα ψέματα που σου λένε.

Το να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα της σχέσης σου μπορεί να είναι δύσκολο. Ωστόσο, μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να δεις τη σχέση σου πιο καθαρά. Σύμφωνα με το yourtango.com, τα παρακάτω έξι βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε συναισθηματικά, είτε σας απατούν είτε όχι.

Αν νομίζεις ότι σε απατά, δες τι πρέπει να κάνεις:

  1. Προσδιόρισε τα συναισθήματά σου
  2. Μοιράσου με τον σύντροφό σου τις ανησυχίες σου
  3. Παρακολούθησε την αντίδραση και τη γλώσσα του σώματος του συντρόφου σου
  4. Δείξε αποδείξεις ότι σε απατά
  5. Ζήτα ειλικρίνεια
  6. Θέσε κατάλληλα σωματικά και συναισθηματικά όρια για να προστατέψεις τον εαυτό σου

Προσδιόρισε τα συναισθήματά σου

Είσαι η ειδικός για τον εαυτό σου. Εάν είσαι τόσο απασχολημένη που δεν γνωρίζεις τα συναισθήματά σου, στερείς από τον εαυτό σου ένα πολύτιμο δώρο. Είσαι μοναδική και έχεις εγγενή αξία μόνο και μόνο επειδή είσαι εσύ. Αξίζεις να σε αγαπούν και να σου φέρονται με σεβασμό σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά.

Τι νιώθεις; Συνήθως, ο θυμός είναι η κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχουν βαθύτερα συναισθήματα που τροφοδοτούν τον θυμό. Προσδιόρισε τα συναισθήματα κάτω από το θυμό και την πληγή σου. Το ημερολόγιο είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να σε βοηθήσει να εκτονώσεις και να αναγνωρίσεις αυτά τα βαθύτερα συναισθήματα. Μερικές φορές, το να αποτυπώσεις με ένα σχέδιο τα συναισθήματά σου μπορεί να σε βοηθήσει να τα εκφράσεις με έναν τρόπο που οι λέξεις δεν μπορούν.

Μοιράσου με τον σύντροφό σου τις ανησυχίες σου

Μόλις εντοπίσεις τα βαθύτερα συναισθήματά σου, μίλα στον σύντροφό σου για το πώς σε επηρεάζει η συμπεριφορά του. Ο θυμός σου είναι δικαιολογημένος, αλλά ο σύντροφός σου δεν θα ακούσει τίποτα που θα πεις με θυμό ή με θυμωμένο ύφος. Μίλα για τα συναισθήματά σου με έναν τόνο που θα είναι πρόθυμος να σε ακούσει. Θα νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου εάν επικοινωνήσεις με σεβασμό. Κάντο αυτό για τον εαυτό σου, όχι για τον άλλο. Σκέψου πώς μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, να αντιμετωπίσεις τη συμπεριφορά του και να διατηρήσεις την αυτοεκτίμησή σου.

Παρακολούθησε την αντίδραση και τη γλώσσα του σώματος του συντρόφου σου

Εάν ο σύντροφός σου σε απατά, μπορεί να το αρνηθεί, να σε κατηγορήσει που τον υποψιάστηκες ή μπορεί να θυμώσει. Ψάξε για τις ακόλουθες συμπεριφορές: Στρέφεται από πάνω σου για δύναμη και έλεγχο ή κοιτάζει το πάτωμα από ντροπή και δόλο ή είναι ταπεινός και λυπάται για τη συμπεριφορά του.

Δείξε αποδείξεις ότι σε απατά

Μπορεί να έχεις αντίγραφα κίνησης πιστωτικών καρτών με μυστηριώδεις χρεώσεις, φωτογραφίες, διαλόγους κειμένου στο τηλέφωνό σας, κρυφούς λογαριασμούς email ή εφαρμογές γνωριμιών. Δείξε του τα στοιχεία. Μπορεί να αρνείται ότι σε απατά μέχρι να του παρουσιάσεις τα παραπάνω στοιχεία που ίσως έχεις στην κατοχή σου.

Ζήτα ειλικρίνεια

Αφού τον έχεις φέρει αντιμέτωπο με τις αποδείξεις που έχεις, ζήτα του να είναι ειλικρινής μαζί σου. Επίσης, μπορεί να θελήσετε να απευθυνθείτε σε έναν θεραπευτή. Εάν η απιστία αφορά μία μεμονωμένη περίπτωση, ένας θεραπευτής σχέσεων μπορεί να σας βοηθήσει. Ίσως ο σύντροφό σας να θέλει βοήθεια με τη συμπεριφορά του. Μπορεί και όχι.

Θέσε κατάλληλα σωματικά και συναισθηματικά όρια για να προστατέψεις τον εαυτό σου

Να είσαι έτοιμη να θέσεις σωματικά και συναισθηματικά όρια για να κρατήσεις τον εαυτό σας ασφαλή. Για παράδειγμα σκέψου το είδος και την ποιότητα της επαφής που είχε ο σύντροφός σου με ένα ή περισσότερα άτομα και αν το κρίνεις απαραίτητο εξετάσου για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Επίσης, μπορείς να του ζητήσεις να κοιμηθεί σε διαφορετικό δωμάτιο ή ακόμα και να φύγει από το σπίτι. Πείτε του ότι χρειάζεσαι χρόνο για να σκεφτεός και να επεξεργαστείς την σκέψη της απιστίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να περιμένουν από έξι μήνες έως ένα χρόνο πριν πάρουν μια μεγάλη απόφαση ζωής, όπως ο χωρισμός. Ο χρόνος θα σου δώσει την ευκαιρία να επεξεργαστείς τα συναισθήματά σου.

Συμπέρασμα

Πάντα υπάρχει ελπίδα ένα ζευγάρι να λύσει τα προβλήματά του μετά από μία απιστία, με την αγάπη. Απαιτεί όντως σκληρή δουλειά και για τα δύο άτομα. Και οι δύο επιλέξατε ο ένας τον άλλον για κάποιο λόγο, και ο λόγος είναι ακόμα εκεί. Θυμάστε τι σας έφερε κοντά;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ