Νηστεία: Σιμιγδαλένιος χαλβάς έτοιμος σε 5′ – Η πιο εύκολη συνταγή

Ο χαλβάς έχει την τιμητική του την περίοδο της νηστείας αφού είναι ένα πεντανόστιμο επιδόρπιο και εξαιρετικά οικονομικό.

Πάσχα: Τι τρώμε στη νηστεία; – Ιδέες και προτάσεις για την Μεγάλη Εβδομάδα

Η παρακάτω συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά είναι η πιο εύκολη και γρήγορη. Μπορούν να την δοκιμάσουν ακόμη και οι αρχάριοι στην… κουζίνα.

Σιμιγδαλένιος χαλβάς έτοιμος σε 5′ – Η συνταγή της μαμάς Στέλλας

Τα βασικά υλικά που χρειάζεστε είναι μόνο τρία:

Τραχανάς με φέτα: Η συνταγή για να έχεις έτοιμο φαγητό σε 5′ – Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους
  • Χονδρό σιμιγδάλι
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη

Προαιρετικά και ανάλογα με τις προτιμήσεις σας μπορείτε να προσθέστε αμύγδαλα, σταφίδες ή και τα δύο.

Εκτέλεση: 

Οι αναλογίες στα υλικά πρέπει να είναι ως εξής:

  • 1 κούπα λάδι
  • 2 κούπες σιμιγδάλι
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό

Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι, προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει το χρώμα του (να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι). Προσθέτετε την ζάχαρη και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Τέλος ρίχνετε το νερό και αν θέλετε αμύγδαλα ή σταφίδες.

Μόλις αρχίσει το μίγμα σας να βράζει, σβήνετε την φωτιά και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι αυτό να αρχίσει να σφίγγει (να σωθούν τα υγρά).

Ρίχνετε το μίγμα σε ένα ταψάκι ή πυρέξ ή ατομικές φόρμες και αφήνετε μέχρι να κρυώσει. Τέλος μπορείτε να πασπαλίσετε με κανέλα.

*Tips:

  1. Εάν δεν θέλετε να μην είναι πολύ γλυκός ο χαλβάς σας, μειώστε την ποσότητα της ζάχαρης στις 2,5 κούπες.
  2. Τα αμύγδαλα να είναι αποφλοιωμένα και να τα έχετε ψήσει πριν τα ρίξετε μέσα στον χαλβά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ