Βασιλιάς Κάρολος: Νέο πορτρέτο με την Καμίλα – Η πρόσκληση για την στέψη και η αλλαγή στον τίτλο

Κατάλληλα ντυμένοι στα γαλάζια, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα ποζάρουν για ένα νέο επίσημο πορτρέτο καθώς τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν χθες το βράδυ ότι μετά τη στέψη η σύζυγος του μονάρχη θα είναι γνωστή ως βασίλισσα Καμίλα.

Η είδηση ​​ήρθε καθώς οι αξιωματούχοι δημοσίευσαν μια εικόνα της περίτεχνα εικονογραφημένης πρόσκλησης που θα σταλεί αργότερα αυτό το μήνα σε 2.000 καλεσμένους που έχουν εξασφαλίσει μια πολυπόθητη θέση στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στις 6 Μαΐου.

Η πρώτη ένδειξη ότι το μακροχρόνιο όνειρο του Βασιλιά να έχει τη σύζυγό του στο πλευρό του ως βασίλισσα στη στέψη, πρόκειται τελικά να πραγματοποιηθεί, βρίσκεται στη διατύπωση της ίδιας της πρόσκλησης: «Η στέψη των Μεγαλειοτήτων τους, του Βασιλιά Καρόλου Γ’ και της Βασίλισσας Καμίλας».

Ερωτηθείς για τον τίτλο της Καμίλας ως βασίλισσα ένας ανώτερος βασιλικός βοηθός επιβεβαίωσε στην Dailymail: «Ήταν λογικό να αναφερθούμε στη Μεγαλειότητά της ως Queen Consort τους πρώτους μήνες της βασιλείας της Αυτού Μεγαλειότητας, για να thn διακρίνουμε από την Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Η Βασίλισσα Καμίλα είναι ο κατάλληλος τίτλος για να τεθεί δίπλα στο όνομα του βασιλιά Καρόλου στην πρόσκληση. Η στέψη είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το «Queen Camilla» επίσημα».

Η Daily Mail ήταν η πρώτη που αποκάλυψε τον Δεκέμβριο ότι το Παλάτι σχεδίαζε να αφαιρέσει τη λέξη Consort από τον τίτλο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ