Νέο επικίνδυνο challenge στο TikTok: Έφηβοι χτυπάνε με μανία πόρτες σπιτιών την νύχτα – Βίντεο

Ένα νέο trend κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο TikTok, με την αστυνομία να εκδίδει έκτακτη προειδοποίηση προκειμένου να μην πάρει άσχημη τροπή το συγκεκριμένο trend.

To viral challenge «TikTok Door Knock» (Χτύπημα πόρτας) ενθαρρύνει τους χρήστες να χτυπήσουν με μανία ή να κλωτσήσουν πόρτες σπιτιών κατά την διάρκεια της νύχτας για να τρομάξουν τους κατοίκους.

Η αστυνομία στο Τέξας αναφέρει ότι το επικίνδυνο challenge «προκαλεί σωματική και συναισθηματική δυσφορία σε κατοίκους όλων των ηλικιών». Το αστυνομικό τμήμα του Friendswood δήλωσε ότι έχει λάβει πολλές αναφορές από θύματα του νέου trend.

Bίντεο από κάμερες πόρτας, τα οποία αναρτήθηκαν στη σελίδα του αστυνομικού τμήματος στο Facebook, δείχνουν εφήβους να τρέχουν σε γειτονιές μέσα στη νύχτα και να χτυπούν πόρτες και κουδούνια. Μάλιστα ένας από τους εφήβους κοπανάει μία πόρτα με μία μπουκάλα νερού.

TikTok Door Knock challenge

«Θα τους έλεγα να το σταματήσουν πριν πάθουν κακό ή πριν βλάψουν κάποιον. Σας παρακαλώ, μην το κάνετε αυτό. Είναι λάθος. Είναι πολύ λάθος», δήλωσε στο FOX 26 Houston η 77χρονη Gwen, που έπεσε θύμα του challenge. «Ήταν τρομακτικό».

Η πρόκληση δεν είναι μόνο τρομακτική, αλλά ενδεχομένως και εγκληματική. Ορισμένες από τις κλωτσιές και τα χτυπήματα στις πόρτες προκαλούν ζημιές, δήλωσε στο FOX 26 ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος 3 της κομητείας Fort Bend, Jimmy Evans.

Η 77χρονη ανέφερε ότι θα κοστίσει 2.500 δολάρια για να φτιάξει κομμάτια της πόρτας της που είχαν σπάσει από το κάτω μέρος του πλαισίου.

TikTok Door Knock challenge

«Αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι, πολύ επικίνδυνο παιχνίδι», τόνισε ο Evans, χαρακτηρίζοντας το challenge ως μια νέα εκδοχή του «ding, dong, ditch». «Φοβάμαι ότι κάποιος ιδιοκτήτης σπιτιού μπορεί να νομίζει ότι κάποιος προσπαθεί να διαρρήξει την κατοικία του και κάποιο αθώο παιδί μπορεί να πυροβοληθεί ή στην χειρότερη περίπτωση να σκοτωθεί» 

Η αστυνομία του Friendswood ανέφερε ότι βρίσκεται στη διαδικασία ταυτοποίησης των εφήβων που φαίνονται στο βίντεο να κλωτσάνε και να χτυπούν τις πόρτες. Ζητούν από τα θύματα να προσέλθουν, ειδικά αν έχουν βίντεο από τα περιστατικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ