Μοιράζεται τους λογαριασμούς του σπιτιού με τον σύζυγό της – «Κερδίζει τα διπλάσια και εγώ δεν έχω χρήματα να βγω με φίλους»

Μια γυναίκα αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της κερδίζει τον διπλάσιο μισθό από εκείνη και όχι μόνο μοιράζονται τα πάντα αλλά στην πραγματικότητα, εκείνη καταλήγει να ξοδεύει περισσότερα χρήματα για το νοικοκυριό.

Η γυναίκα εξήγησε ότι τα πράγματα «γίνονται αγώνας» για εκείνη, καθώς ξοδεύει το μισό μισθό της μόνο για τα έξοδα του νοικοκυριού. Αποκάλυψε ότι δεν μπορεί να βγαίνει με φίλους, επειδή δεν έχει πολλά χρήματα.

Την ώρα που συμβαίνει αυτό, η γυναίκα εξήγησε ότι ο σύζυγός της φεύγει για να συναντήσει τους φίλους του το Σαββατοκύριακο.
Κάνοντας ανάρτηση στο Mumsnet, η γυναίκα με το όνομα χρήστη @AuntyBetty61, έγραψε: «Θα ήθελα πολύ να μάθω πώς διαχειρίζεστε όλοι σας τα κοινά έξοδα διαβίωσης όταν ο ένας από εσάς κερδίζει σημαντικά περισσότερα από τον άλλο. Για να δώσω λίγο το πλαίσιο, ο μισθός του συζύγου μου κάθε μήνα είναι διπλάσιος από τον δικό μου, αλλά μοιραζόμαστε όλους τους λογαριασμούς του νοικοκυριού, τα ψώνια τροφίμων και τις εξόδους 50/50», ανέφερε η γυναίκα.

«Κερδίζει τα διπλάσια αλλά δεν δέχεται να πληρώσει περισσότερα»

Και συνέχισε: «Αρχίζει να γίνεται αγώνας για μένα, καθώς μόνο τα έξοδα για το σπίτι είναι το μισό του μισθού μου το μήνα και το ένα τέταρτο του δικού του. Καταλήγω επίσης να παίρνω ό,τι επιπλέον χρειαζόμαστε την εβδομάδα, όπως γάλα, ψωμί κ.λπ.».

Η γυναίκα εξήγησε ότι το να ενώσουν τα χρήματα τους δεν θα λειτουργήσει, αλλά δεν είναι σίγουρη τι άλλο μπορεί να κάνει. «Η συγκέντρωση των οικονομικών μας δεν θα λειτουργούσε λόγω του ότι οι λογαριασμοί καυσίμων για τις μετακινήσεις μου στη δουλειά είναι αρκετά υψηλοί και ότι ο σύζυγός μου λατρεύει να ξοδεύει χρήματα για το αυτοκίνητό του. Συχνά δεν μπορώ να βγω με φίλους λόγω έλλειψης χρημάτων, ενώ εκείνος κάνει βόλτες με τους φίλους του τα Σαββατοκύριακα» σημείωσε η γυναίκα.

«Εκείνος πιστεύει ότι αυτός είναι ένας δίκαιος τρόπος, καθώς και οι δύο χρησιμοποιούμε το ίδιο φυσικό αέριο, ηλεκτρικό κ.λπ. Ενώ συμφωνώ με αυτό, θα ήθελα να μάθω πώς το καταφέρνουν οι άλλοι», εξήγησε η γυναίκα.

Αλλά οι χρήστες του διαδικτύου έμειναν άφωνοι με την ανάρτηση της γυναίκας και πολλοί μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για την κατάσταση. Ένας χρήστης ισχυρίστηκε ότι θα έπαιρνε διαζύγιο ενώ άλλοι πρότειναν ο σύζυγός της να πληρώνει περισσότερα, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσανάλογες αποδοχές του.

Ένα άτομο είπε: «Θα τον χώριζα. Αν δεν θέλετε να ενώσετε τα οικονομικά σας, θα πρέπει να πληρώνετε τα έξοδα διαβίωσης αναλογικά. Αμφιβάλλω όμως αν θα συμφωνήσει σε αυτό, χαίρεται να σε βλέπει να μένεις χωρίς (σ.σ. χρήματα), ενώ αυτός ζει την υψηλή ζωή, πράγμα που τον κάνει καθ… κι».

Ένας άλλος πρόσθεσε: «Είστε παντρεμένοι, οπότε, τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου, όλα τα χρήματα θα πρέπει να είναι απλά κοινά, έτσι το βλέπει ο νόμος άλλωστε. Και για να είμαι ειλικρινής δεν καταλαβαίνω πραγματικά γιατί οι άνθρωποι παντρεύονται αν δεν θέλουν να μοιράζονται τα πάντα. Έτσι λειτουργούμε ως παντρεμένο ζευγάρι, όλα τα χρήματα μπαίνουν σε κοιΟΧνό λογαριασμό, όλα τα χρήματα βγαίνουν από κοινό λογαριασμό, όλα τα χρήματα είναι “δικά μας” και όχι δικά μου ή δικά του». Ένας τρίτος σχολίασε: «Αναλογικό. Αν κερδίζει τα διπλά, πληρώνει τα 3/4 και εσείς το ¼».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ