Μαθηματικό παζλ μπερδεύει τους χρήστες του διαδικτύου – Μπορείτε να το λύσετε;

Ένα καινούριο μαθηματικό παζλ κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και οι χρήστες διαφωνούν για την σωστή απάντηση.

Μαθηματικό παζλ: Μόνο το 8% βρίσκει την σωστή απάντηση

Τα μαθηματικά παζλ είναι διασκεδαστικός και εποικοδομητικός τρόπος να περνάτε την ώρα σας. Πρόκειται για μία δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων και των παζλ. Για να βρείτε στην σωστή απάντηση χρειάζεται διαφορετική και πλευρική σκέψη, και ανάλυση των δεδομένων.

Αυτό το νέο παζλ έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση στους χρήστες του διαδικτύου, καθώς δεν φαίνεται να μπορούν να συμφωνήσουν ποια είναι η σωστή απάντηση. Εσείς πιστεύετε ότι μπορείτε να το λύσετε;

Μαθηματικό παζλ: Eαν θεωρείς τον εαυτό σου διάνοια τότε πρέπει να δοκιμάσεις να λύσεις αυτόν τον γρίφo

Το παζλ μοιράστηκε στο X, πρώην Twitter, και ζητά από τους ανθρώπους να υπολογίσουν πόσες φορές την ημέρα ένα 24ωρο ψηφιακό ρολόι θα εμφανίζει τέσσερα ψηφία με αυστηρά διαδοχική σειρά. Φαίνεται αρκετά απλό για να το λύσει κανείς, αλλά οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν στο ποια είναι η απάντηση. «Έχετε ένα ψηφιακό ρολόι που εμφανίζει την ώρα σε 24ωρη μορφή (00:00 έως 23:59). Πόσες φορές μέσα στην ημέρα όλα τα ψηφία του ρολογιού εμφανίζονται με αυστηρά αύξουσα σειρά;» αναφέρει η ανάρτηση του Quiz_riddles.

Μπορείτε να βρείτε την σωστή απάντηση σε αυτό το μαθηματικό παζλ:

Η απάντηση στο μαθηματικό παζλ

Μπορεί να φαίνεται περίπλοκο στην αρχή, καθώς η ερώτηση είναι αρκετά μακροσκελής, αλλά μόλις καταλάβετε τι ακριβώς σας ζητάει η ερώτηση, δεν είναι τόσο δύσκολο να βρείτε την απάντηση. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι άνθρωποι στο διαδίκτυο δυσκολεύονται να συμφωνήσουν σε μια σωστή λύση.

Κάποιοι φαίνεται να πιστεύουν ότι το ρολόι θα δείξει διαδοχικούς αριθμούς σε αύξουσα σειρά 7 φορές. Άλλοι πιστεύουν ότι η σωστή απάντηση είναι 1, καθώς η μόνη αποδεκτή ώρα γι’ αυτούς είναι “12:34”. Και ένα άτομο μάλιστα υποστήριξε ότι η απάντηση ήταν 87, καθώς είπε ότι το “αυστηρά αυξανόμενο” σημαίνει απλώς ότι κάθε ψηφίο πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο, αλλά όχι απαραίτητα κατά ένα. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, χρόνοι όπως «01:49» θα μετρούσαν, καθώς κάθε ψηφίο είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο.

Ωστόσο, η απάντηση στην οποία φαίνεται να συμφωνούν οι περισσότεροι είναι 3 φορές.

Η ερώτηση ζητά αριθμούς που είναι σε “αυστηρά αύξουσα σειρά” και χρησιμοποιεί το 01:23 ως παράδειγμα χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το 01:23, οι μόνες άλλες ώρες της ημέρας που αυτό ισχύει είναι 12:34 και 23:45, κάνοντας τη σωστή απάντηση τρεις.

Πηγή: FOXreport.gr

ChatGPT: 7 συμβουλές για αρχάριους – Πώς να χρησιμοποιήσετε στο έπακρο το chatbot της OpenAI

Netflix: To νέο trailer για το «Rebel Moon Part 2: The Scargiver» είναι εδώ – Δείτε σκηνές από το διαστημικό έπος του Zack Snyder

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ