Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την περιοχή; Σίγουρα έχεις περάσει από εκεί

Πόσο καλά γνωρίζεις την Αθήνα;  Ακόμα κι αν μένεις χρόνια στην πρωτεύουσα, ακόμα κι αν έχεις ανακαλύψει τα εμβληματικά αθηναϊκά στέκια, ακόμα κι αν έχεις επισκεφτεί τις πιο δημοφιλείς συνοικίες της πόλης, πιστεύεις πως θα μπορούσες να αναγνωρίσεις με ευκολία μία γνωστή περιοχή της Αθήνας αν έβλεπες φωτογραφίες της από μία άλλη εποχή;

Το φωτογραφικό αρχείο της ΕΡΤ περιλαμβάνει πλούσιο οπτικό υλικό που αποτυπώνει το παλιό αστικό τοπίο της Αθήνας και σε καμία περίπτωση οι εικόνες αυτές δεν μοιάζουν με την πόλη που ξέρουμε σήμερα. Μία από αυτές τις φωτογραφίες είναι και η παρακάτω. Εσείς μπορείτε να καταλάβετε ποια γνωστή περιοχή των Αθηνών φαίνεται στη φωτογραφία; Μπορεί να μένετε εκεί ή να έχετε τριγυρίσει στα δρομάκια της.

Αναγνωρίζεις ποια πολύ γνωστή περιοχή της Αθήνας απεικονίζεται στη φωτογραφία;

– Αιγάλεω

– Παγκράτι

– Πλάκα

Κοιτάξτε ξανά τη φωτογραφία.

Σας θυμίζει κάτι;

Αν δείτε την απάντηση, δεν θα το πιστεύετε πώς έχει αλλάξει η περιοχή με τα χρόνια.

Η λύση στο κουίζ για την παλιά Αθήνα

Στη φωτογραφία βλέπετε άποψη της περιοχής του Παγκρατίου με τις σκεπές των σπιτιών να είναι χιονισμένες. Μάλιστα αν κοιτάξετε προσεκτικά θα διακρίνετε και το Καλλιμάρμο Στάδιο. Η φωτογραφία αποτελεί μέρος της συλλογής Πέτρου Πουλίδη.

Το Παγκράτι αποτελεί μία από τις πιο γνωστές αστικές γειτονιές της Αθήνας στην οποία έζησαν περιστασιακά ή περισσότερο, μεγάλωσαν και δημιούργησαν πολλές προσωπικότητες της νεότερης Ελλάδας. Ο Μάνος Χατζηδάκις, ο στρατηγός και πρώην πρωθυπουργός Νικόλαος Πλαστήρας, ο Γεώργιος Σεφέρης, ο Νικηφόρος Βρεττάκος, ο Κώστας Βάρναλης, η Ζωή Λάσκαρη και ο Αλέκος Φασιανός είναι μόνο μερικοί από εκείνους που πέρασαν κάποια χρόνια της ζωής τους στην περιοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ