«Ήθελαν να με παντρέψουν με τον ξάδελφό μου» – Η 19χρονη το έσκασε από το σπίτι και την αποκλήρωσαν

Για ένα κορίτσι από το Μέριλαντ, το αμερικανικό όνειρο είχε βαρύ τίμημα. Όταν η Hamna Zafar, 23, ήταν μόλις έφηβη, η οικογένειά της ταξίδεψε στο Πακιστάν για δουν τους συγγενείς. Έτσι, πίστευε τουλάχιστον… Αντίθετα, βρέθηκε στη μέση του δικού της πάρτι αρραβώνων με έναν άνδρα – τον ξάδερφό της – που είχε επιλεγεί από τους μετανάστες γονείς της.

Αντί να εγκαταλείψει τη ζωή της στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Zafar οργάνωσε ένα σχέδιο – να εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία και να ενταχθεί στην Πολεμική Αεροπορία. Πήρε την ελευθερία της, αλλά έχασε την οικογένειά της. Ήταν 19 ετών τότε.

«Νόμιζα ότι ήταν ένα κανονικό οικογενειακό ταξίδι. Μετά είδα τα κοσμήματα, τα φορέματα», είπε στο People η Zafar, η οποία μεγάλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια παραδοσιακή μουσουλμανική οικογένεια. «Όδευα στα 20 μου και ήθελαν να σιγουρευτούν ότι ήξερα ότι είχα αρραβωνιαστεί και θα ερωτευόμουν κάποιον τυχαίο τύπο».

Οι γονείς της δεν «προσαρμόστηκαν» ποτέ αρκετά στην κουλτούρα στις ΗΠΑ, εξήγησε, και ενώ ποτέ δεν είχαν αντίρρηση για την εκπαίδευσή της όταν μεγάλωνε, υπήρχε η προσδοκία ότι η Zafar τελικά θα παντρευτεί σύμφωνα με την παράδοση.

Πήρε τη δύσκολη απόφαση να το σκάσει και να ενταχθεί στην Πολεμική Αεροπορία

«Απλώς περίμενα η οικογένειά μου να συνηθίσει κάπως την κουλτούρα των Ηνωμένων Πολιτειών», σημείωσε η Zafar, η οποία διατηρούσε καλούς βαθμούς στο σχολείο, έμεινε κοντά στην οικογένειά της και σχεδίαζε να γίνει μεταπτυχιακή καριέρα. «Μεγαλώνοντας, ποτέ δεν ανέφεραν τον κανονισμένο γάμο, το προξενιό με κάποιον συγγενή».

Ανίκανη να συζητήσει με την οικογένειά της, πήρε τη δύσκολη απόφαση να το σκάσει και να ενταχθεί στην Πολεμική Αεροπορία.

Τώρα, υπηρετεί ως αξιωματικός Ασφαλείας της Πολεμικής Αεροπορίας. «Ήμουν εντελώς εξαρτημένη από αυτούς», παραδέχτηκε. «Αλλά ήξερα ότι έπρεπε να φύγω».

Και αυτό το έκανε – με τη βοήθεια μιας εκπροσώπου του Πολεμικού Ναυτικού, κατέφυγε σε ένα φτηνό ξενοδοχείο για να περιμένει να καταταγεί, αλλά σχεδόν εγκατέλειψε την ελπίδα της όταν χτύπησε η πανδημία του COVID-19. Παραλίγο να επιστρέψει στο σπίτι για να ακολουθήσει το σχέδιο της οικογένειάς της, όταν ένας παλιός της φίλος την κάλεσε να ζήσει με την οικογένειά του, όπου έμεινε μέχρι να τελειώσει το πτυχίο της, μπαίνοντας τελικά πέρυσι στις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Είναι τόσο μικροκαμωμένη και ταπεινή, που δεν μπορείς παρά να θέλεις να την προστατέψεις», είπε στο People η Claudia Barrera, που στρατολόγησε την Zafar. «Όταν την αφήσαμε στη βασική προπόνηση, φαινόταν τόσο μικροσκοπική και άρχισα να κλαίω. [Ο σύζυγός μου] είπε, “Είναι μικροσκοπική, αλλά είναι δυνατή”».

Η Zafar, έπαθε μεγάλο σοκ όταν ξεκίνησε το boot camp – δεν είχε ιδέα τι της επιφύλασσε και το αποκάλεσε «μια εμπειρία που άνοιξε τα μάτια της».

«Κυριολεκτικά πληρώνονται για να σου φωνάζουν, οπότε ήταν πολύ δύσκολο», περιέγραψε. «Προσπαθείτε να προσαρμοστείτε σε ένα διαφορετικό περιβάλλον και σας λένε τι να κάνετε 24/7. Ήταν σίγουρα τρομακτικό».

Η οικογένειά της την αποκήρυξε αλλά εκείνη ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα καταλάβουν και θα την αποδεχτούν με τις επιλογές της.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ