Η πεθερά που δίχασε το διαδίκτυο – «Αρνήθηκε να δώσει στη νύφη της πανάκριβο δαχτυλίδι»

Αυτή η πεθερά έχει διχάσει το διαδίκτυο με την απόφασή της να μην δώσει το δαχτυλίδι, το οποίο ήταν οικογενειακό κειμήλιο στην νύφη της.

Όταν ένα ζευγάρι αρραβωνιάζεται, είναι σύνηθες ο άνδρας να κάνει πρόταση γάμου με ένα δαχτυλίδι που βρίσκεται για χρόνια στην οικογένεια και περνά από τις γυναίκες ανά γενιά. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο Reddit που κοινοποιήθηκε στο δημοφιλές “Am I The A**hole?” subreddit, μια 48χρονη μητέρα εξήγησε ότι ο μεγαλύτερος γιος της παντρευόταν.

«Είμαι 48 ετών και ο μεγαλύτερος γιος μου είναι 22. Είναι μαζί από τα 20 τους και θέλει να την παντρευτεί. Πάντα την συμπαθούσα (έως τώρα). είναι έξυπνο κορίτσι, ταιριάζει στην οικογένεια, κάνει τον γιο μου ευτυχισμένο. Όλα ήταν τέλεια μέχρι που αρραβωνιάστηκαν» περιγράφει.

Όπως αναφέρει η 48χρονη από μικρή λάτρευε τα κοσμήματα και με δικά της χρήματα άρχισε να συλλέγει δαχτυλίδια για πολλά χρόνια και η νύφη της είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για ένα από αυτά.

 

«Αφού ο γιος μου αρραβωνιάστηκε και τον καλέσαμε μαζί με την νύφη για δείπνο στο σπίτι, ζήτησε να μου μιλήσει. Είπε ότι έβλεπε το σμαραγδένιο δαχτυλίδι μου όλα αυτά τα χρόνια και πάντα το ήθελε», έγραψε η γυναίκα.

«Επισήμανε ότι το φοράω λιγότερο συχνά, κάτι που είναι αλήθεια, και απαίτησε να της το δώσω ως δαχτυλίδι αρραβώνων. Αυτό είναι εκτός από άλλα δώρα γάμου και έξοδα που είχαμε συζητήσει ως οικογένεια κατά τη διάρκεια του δείπνου. Αυτό περιλαμβάνει χρυσό αξίας περίπου 7.000 ευρώ, που είναι ειλικρινά περισσότερο από το συνολικό κόστος του γάμου μου, και το οποίο εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό ποσό».

Η μητέρα εξήγησε ότι το αίτημα της μέλλουσας νύφης της «την “χτύπησε” με λάθος τρόπο». Κατηγόρησε την αρραβωνιαστικιά του γιου της ότι «προσπάθησε να περάσει» το δικό της. Αλλά υποστηρίζει πως όσο είναι ακόμα ζωντανή «έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει με το δικό της δαχτυλίδι».

Έβαλε της φωνές και έφυγε μαζί με τον γιο μου

«Μου φώναξε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί απλώς να αγοραστεί, θα έπρεπε να είναι κειμήλιο και είναι φυσιολογικό να μεταβιβάζονται κειμήλια όσο ο ιδιοκτήτης είναι ακόμα ζωντανός», έγραφε η ανάρτηση στο Reddit. «Της είπα να φύγει αν ήταν να έρχεται στο σπίτι μου για να απαιτήσει την περιουσία μου και βγήκε έξω παίρνοντας μαζί της και τον γιο μου».

Ο γιος της της είπε ότι θα έπρεπε να είχε δώσει στην αρραβωνιαστικιά του το δαχτυλίδι ως χειρονομία για να δείξει ότι είναι ευπρόσδεκτη στην οικογένειά τους, και το να της δώσει το δαχτυλίδι δεν θα ήταν διαφορετικό από το να αφήσει την αδερφή του να δανειστεί ένα κόσμημα. Η μητέρα ολοκλήρωσε την ανάρτησή της διευκρινίζοντας ότι η νύφη της είχε ένα δαχτυλίδι αρραβώνων και αυτό θα ήταν ένα επιπλέον δαχτυλίδι που θα φορούσε περιστασιακά για διασκέδαση.

Το ίντερνετ διχάστηκε. Με αρκετούς χρήστες να υποστηρίζουν πως έχει απόλυτο δίκιο και ο γιος της θα μπορούσε να αγοράσει ένα νέο μονόπετρο για την αγαπημένη του.

Από τότε που η ανάρτηση κοινοποιήθηκε στο Reddit την περασμένη εβδομάδα, πολλοί άνθρωποι στράφηκαν στην ενότητα σχολίων για να υπερασπιστούν τη μητέρα επειδή δεν εγκατέλειψε το δαχτυλίδι της. «Η νύφη σας είναι αρκετά χρυσοθήρας. Αν το ήθελε για δαχτυλίδι αρραβώνων, το σωστό θα ήταν να το συζητήσει ο γιος σου μαζί σου. Το αίτημά της είναι σοκαριστικό και αγενές», ξεκίνησε ένα σχόλιο.

«Δεν είναι κειμήλιο αν είσαι ο πρώτος ιδιοκτήτης στην οικογένεια. Τα κειμήλια τείνουν να έχουν γενιές πίσω τους. Και δεν δίνονται απαραίτητα κατά τη διάρκεια της ζωής του ιδιοκτήτη. Πολλά οικογενειακά αναμνηστικά διανέμονται ως μέρος μιας περιουσίας μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη. Μην της δανείσεις τίποτα αλλιώς δεν θα το ξαναδείς ποτέ».

«Αν θέλει ένα σμαραγδένιο δαχτυλίδι τόσο πολύ, μπορεί να ανταλλάξει το δαχτυλίδι των αρραβώνων της και να σχεδιάσει ένα για τον εαυτό της ώστε να είναι μοναδικό» έγραψε άλλος χρήστης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ