Η «μαγική» οπτική ψευδαίσθηση φαίνεται να αψηφά τη βαρύτητα – Μπορείτε να βρείτε τη λύση;

Σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση, θα δείτε ένα χέρι να τοποθετεί μια μεταλλική μπάλα στο κάτω μέρος μιας φαινομενικά συνηθισμένης τσουλήθρας. Ωστόσο, κυλά προς τα πάνω, αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας.

Η διαφάνεια είναι τυπωμένη σε 3D, αλλά τι έκανε ο YouTuber StruckDuck; Μπορείς να καταλάβεις;

[Προειδοποίηση: Spoiler παρακάτω]

Αν και η διαφάνεια μπορεί να φαίνεται τρισδιάστατη, με ψευδαισθήσεις, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι γωνίες έχουν σημασία.

Εάν παρακολουθήσετε προς το τέλος του βίντεο, ο θεατής θα δει την κάμερα να αλλάζει γωνία για να δείξει ότι η διαφάνεια είναι στην πραγματικότητα επίπεδη και κεκλιμένη. Αυτό σημαίνει ότι η μπάλα στην πραγματικότητα ταξιδεύει κατά μήκος μιας επίπεδης διαδρομής και η γωνία της κάμερας την κάνει απλώς να μοιάζει με μια μπάλα που κινείται προς τα πάνω σε μια τσουλήθρα αντί για κάτω.

Αντίθετα, η μπάλα κινείται από τη μια πλευρά στην άλλη και όχι ανηφορικά.

Αυτό εξηγεί γιατί κάθε φορά που η μπάλα βρίσκεται στην κορυφή της τσουλήθρας, μένει ακίνητη και δεν πέφτει στο κάτω μέρος όπως θα έκανε σε μια  τσουλήθρα παιδικής χαράς.

Ο θεατής μπορεί επίσης να δει ότι η σκάλα προς τη διαφάνεια δεν είναι καν συνδεδεμένη με την ίδια τη διαφάνεια. Εάν τοποθετούσατε την μπάλα στην κορυφή της σκάλας, απλά θα έπεφτε.

Μπορείς επίσης να κοιτάξεις την μπάλα. Γίνεται μικρότερο καθώς ταξιδεύει προς τα πάνω στη διαφάνεια επειδή απομακρύνεται από την κάμερα.

Μιλώντας για κάμερες, ένας θεατής μπορεί να προσέξει την εστίαση και να καταλάβει ότι κάτι είναι επάνω, καθώς το κάτω μέρος της διαφάνειας φαίνεται πολύ πιο καθαρό από το θολό επάνω μέρος της διαφάνειας.

Οι σχολιαστές ξετρελάθηκαν για την ψευδαίσθηση, με ένα άτομο να το αποκαλεί «ύπουλο» ενώ άλλοι το χαρακτήρισαν «μαγικό», «έξυπνο» και «cool».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ