Γιατί δεν πρέπει να τοποθετείτε την φριτέζα αέρος κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας

Η φριτέζα αέρος (air fryer) είναι μια έξυπνη εφεύρεση που σας βοηθά να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας τηγανητά φαγητά χωρίς τύψεις. Επιπλέον, μαγειρεύει τα φαγητά σας πιο γρήγορα από τον φούρνο. Επομένως, η αγορά μιας φριτέζας αέρος μπορεί να φαίνεται μονόδρομος.

To λάθος που πρέπει να αποφεύγετε όταν χρησιμοποιείτε φριτέζα αέρος – Μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά

Ίσως σκεφτείτε να την τοποθετήσετε ακριβώς κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας σας για να μεγιστοποιήσετε τον διαθέσιμο χώρο στους πάγκους σας. Ωστόσο, αυτή η απλή κίνηση μπορεί να κοστίσει πολύ για τα χαμηλά ντουλάπια σας και να αποτελέσει επίσης κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ο λόγος είναι απλός: Οι φριτέζες αέρος χρησιμοποιούν τεχνολογία ταχείας ροής αέρα ή κινούν ζεστό αέρα γύρω από το καλάθι (ή τον δίσκο) για να μαγειρέψουν τα τρόφιμα αντί να χρησιμοποιήσουν λάδι. Ενώ αυτό είναι καλό για το φαγητό σας, είναι κακό για τα χαμηλά ντουλάπια της κουζίνας, καθώς η συσκευή θερμαίνεται γρήγορα και απελευθερώνει συνεχώς ζεστό αέρα.

Εάν τοποθετήσετε τη συσκευή κάτω από τα ντουλάπια σας, ο αέρας θα δυσκολευτεί να διαφύγει από τη συσκευή, με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση της. Αυτός ο ανεπαρκής αερισμός θα επηρεάσει αρνητικά την φριτέζα αέρος και μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα ντουλάπια σας, αναγκάζοντας σας να τα ξαναβάψετε ή να τα αντικαταστήσετε (ανάλογα με το βαθμό ζημιάς).

Παρομοίως, η τοποθέτηση της συσκευής μέσα σε ντουλάπια δεν είναι συνετή. Αν και θα μπορείτε να κρύψετε τη μικρή συσκευή σας χωρίς να δημιουργηθεί ακαταστασία, η παραγόμενη θερμότητα θα καταστρέψει το εσωτερικό τους. Επομένως, καλό είναι να αποφύγετε να τοποθετείτε την φριτέζα αέρος κάτω από τα ντουλάπια και μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Πού να τοποθετήσετε την φριτέζα αέρος σας

Η σωστή τοποθέτηση της air fryer είναι σημαντική για την αποφυγή ζημιών τόσο στη συσκευή όσο και στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για βέλτιστη χρήση:

Ελεύθερος χώρος για ροή αέρα:

  • Τοποθετήστε την air fryer σας σε σημείο με αρκετό ελεύθερο χώρο για να διαφεύγει ο ζεστός αέρας.
  • Αποφύγετε να την τοποθετήσετε κολλητά στον τοίχο ή σε μια γωνία.

Προστασία πάγκου κουζίνας:

  • Βεβαιωθείτε ότι ο πάγκος της κουζίνας σας αντέχει τη θερμότητα της συσκευής.
  • Για επιπλέον προστασία, τοποθετήστε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα υπόστρωμα κάτω από την air fryer.

Αποφυγή υπερθέρμανσης:

  • Ενεργοποιήστε τον απορροφητήρα κατά τη χρήση της air fryer για να αποφύγετε την υπερθέρμανση της κουζίνας και την ενεργοποίηση του συναγερμού πυρκαγιάς.

Χώρος λειτουργίας:

  • Διατηρείτε τουλάχιστον 12 εκατοστά (5 ίντσες) ελεύθερο χώρο γύρω από την air fryer κατά τη λειτουργία της. Αυτό επιτρέπει την ομαλή κυκλοφορία του αέρα.

Αποθήκευση:

  • Όταν δεν χρησιμοποιείτε την air fryer, μπορείτε να την αποθηκεύσετε οπουδήποτε επιθυμείτε, όπως κάτω από χαμηλά ντουλάπια ή ακόμα και μέσα σε ντουλάπια.

Εναλλακτικές λύσεις αποθήκευσης:

  • Για να διατηρήσετε τον πάγκο της κουζίνας σας καθαρό και οργανωμένο, μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε ειδικό χώρο αποθήκευσης συσκευών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ