Φανταστική συνταγή για παραδοσιακή ταραμοσαλάτα

Η ταραμοσαλάτα είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα ορεκτικά της ελληνικής κουζίνας. Ακολουθεί μια παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας νόστιμη ταραμοσαλάτα με απλά υλικά.

Υλικά 

  • 200 γρ. ταραμάς (λευκός ή ροζ)
  • 200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς κόρα
  • 1 κρεμμύδι ξερό, μικρό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1-2 λεμόνια
  • Προαιρετικά: 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Οδηγίες

  1. Μουλιάστε το ψωμί σε νερό και στύψτε το πολύ καλά.
  2. Αν ο ταραμάς είναι πολύ αλμυρός, μουλιάστε τον σε νερό για 10-15 λεπτά και στραγγίστε τον.
  3. Βάλτε τον ταραμά, το κρεμμύδι (και το σκόρδο, αν το χρησιμοποιείτε) στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν πολτός.
  4. Προσθέστε το ψωμί στο μπλέντερ και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  5. Ρίξτε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και αφράτη κρέμα.
  6. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, λίγο-λίγο, δοκιμάζοντας μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή οξύτητα.
  7. Μεταφέρετε την ταραμοσαλάτα σε ένα μπολ και διακοσμήστε με ελιές, μαϊντανό ή άνηθο.
  8. Σερβίρετε με λαγάνα ή άλλο ψωμί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK