Αυτή η συνταγή για ομελέτα είναι ιδανική για ένα γρήγορο, θρεπτικό και νόστιμο γεύμα ή για πρωινό. Ο συνδυασμός της ντομάτας με το υγιεινό μπρόκολο προσφέρει μια υπέροχη γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά.
Υλικά (για 1 μερίδα)
- 2-3 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλιά σούπας γάλα (ή νερό, προαιρετικά, για πιο αφράτη υφή)
- 1/4 φλιτζανιού μπρόκολο, κομμένο σε πολύ μικρά μπουκετάκια (ή ψιλοκομμένο)
- 1/4 φλιτζανιού ντομάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους ή ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι (προαιρετικά, για έξτρα γεύση)
- 1/4 φλιτζανιού τυρί τριμμένο (π.χ., φέτα, γραβιέρα, μοτσαρέλα), προαιρετικά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Φρέσκα μυρωδικά (π.χ., μαϊντανός, βασιλικός), ψιλοκομμένα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες για τη συνταγή
- Πλύντε καλά το μπρόκολο και κόψτε το σε πολύ μικρά μπουκετάκια ή ψιλοκόψτε το. Κόψτε τη ντομάτα σε μικρούς κύβους.
- Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μπρόκολο (και το κρεμμύδι, αν χρησιμοποιείτε) και σοτάρετε για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρά και να πάρει ένα πιο έντονο πράσινο χρώμα. Θέλετε να παραμείνει λίγο τραγανό.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε καλά τα αυγά με το γάλα (αν χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το σοταρισμένο μπρόκολο (και κρεμμύδι) και την ψιλοκομμένη ντομάτα στο μείγμα των αυγών. Ανακατέψτε απαλά.
- Ρίξτε το μείγμα των αυγών στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι (αν χρειάζεται, προσθέστε ελάχιστο λάδι). Αφήστε το να ψηθεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να σφίγγουν οι άκρες.
- Αν χρησιμοποιείτε τυρί, πασπαλίστε το ομοιόμορφα πάνω από την ομελέτα.
- Χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι η ομελέτα να σφίξει στο κέντρο, αλλά να παραμείνει ελαφρώς υγρή. Για πιο ομοιόμορφο ψήσιμο, μπορείτε να σκεπάσετε το τηγάνι με ένα καπάκι για 1-2 λεπτά.
- Διπλώστε την ομελέτα στη μέση ή σε τρία μέρη με μια σπάτουλα και μεταφέρετέ την σε ένα πιάτο.
- Γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά, αν επιθυμείτε, και σερβίρετε αμέσως.