Φανταστική συνταγή για νόστιμη ομελέτα με ντομάτα και μπρόκολο – Ιδανική επιλογή για ένα θρεπτικό πρωινό

Αυτή η συνταγή για ομελέτα είναι ιδανική για ένα γρήγορο, θρεπτικό και νόστιμο γεύμα ή για πρωινό. Ο συνδυασμός της ντομάτας με το υγιεινό μπρόκολο προσφέρει μια υπέροχη γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Συνταγή για παγωτό σάντουιτς με σμέουρα και λευκή σοκολάτα

Υλικά (για 1 μερίδα)

  • 2-3 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας γάλα (ή νερό, προαιρετικά, για πιο αφράτη υφή)
  • 1/4 φλιτζανιού μπρόκολο, κομμένο σε πολύ μικρά μπουκετάκια (ή ψιλοκομμένο)
  • 1/4 φλιτζανιού ντομάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους ή ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι (προαιρετικά, για έξτρα γεύση)
  • 1/4 φλιτζανιού τυρί τριμμένο (π.χ., φέτα, γραβιέρα, μοτσαρέλα), προαιρετικά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκα μυρωδικά (π.χ., μαϊντανός, βασιλικός), ψιλοκομμένα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Πλύντε καλά το μπρόκολο και κόψτε το σε πολύ μικρά μπουκετάκια ή ψιλοκόψτε το. Κόψτε τη ντομάτα σε μικρούς κύβους.
  2. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μπρόκολο (και το κρεμμύδι, αν χρησιμοποιείτε) και σοτάρετε για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρά και να πάρει ένα πιο έντονο πράσινο χρώμα. Θέλετε να παραμείνει λίγο τραγανό.
  3. Σε ένα μπολ, χτυπήστε καλά τα αυγά με το γάλα (αν χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το σοταρισμένο μπρόκολο (και κρεμμύδι) και την ψιλοκομμένη ντομάτα στο μείγμα των αυγών. Ανακατέψτε απαλά.
  4. Ρίξτε το μείγμα των αυγών στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι (αν χρειάζεται, προσθέστε ελάχιστο λάδι). Αφήστε το να ψηθεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να σφίγγουν οι άκρες.
  5. Αν χρησιμοποιείτε τυρί, πασπαλίστε το ομοιόμορφα πάνω από την ομελέτα.
  6. Χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι η ομελέτα να σφίξει στο κέντρο, αλλά να παραμείνει ελαφρώς υγρή. Για πιο ομοιόμορφο ψήσιμο, μπορείτε να σκεπάσετε το τηγάνι με ένα καπάκι για 1-2 λεπτά.
  7. Διπλώστε την ομελέτα στη μέση ή σε τρία μέρη με μια σπάτουλα και μεταφέρετέ την σε ένα πιάτο.
  8. Γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά, αν επιθυμείτε, και σερβίρετε αμέσως.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK