Έξαλλος σύζυγος αποκαλύπτει: «Η γυναίκα μου θέλει να αφήσει το μωρό μας και να πάει διακοπές γιατί είναι κουρασμένη»

Ένας σύζυγος εξοργίστηκε με την απόφαση της γυναίκας του να πάει μόνη της διακοπές, αφήνοντας σπίτι το μωρό τους.  Ο 32χρονος άνδρας και η 30χρονη γυναίκα του είναι μαζί τέσσερα χρόνια και έχουν αποκτήσει ένα κοριτσάκι, που σήμερα είναι 16 μηνών.

Πεθερά εξόργισε την νύφη πριν από τον γάμο – Οι εξωφρενικές απαιτήσεις της και το «φόρεμα της Έριδος»

Όπως ανέφερε ο 32χρονος σε ανάρτησή του στο Reddit, η γυναίκα του έχει «βαρεθεί να νιώθει μαμά» και θέλει να έχει λίγο χρόνο για τον εαυτό της, πέρα από την ανατροφή των παιδιών. Στην ανάρτησή του ο άνδρας αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες της ιστορίας, σημειώνοντας πως δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί η σύντροφός του θέλει να «εγκαταλείψει» το παιδί τους.

«Δεν νομίζω ότι είναι κατάλληλο για έναν παντρεμένο άνθρωπο (και πλέον και γονέα) να φύγει από το σπίτι του και να μείνει μακριά από την οικογένειά του για τέτοιο διάστημα. Νόμιζα ότι η γυναίκα μου συμφωνούσε μαζί μου γιατί είχε τις ίδιες απόψεις», έγραψε.

Έχει 40 χρόνια διαφορά ηλικίας με τον σύντροφό της και απαντά στα «φαρμακερά» σχόλια – «Μου αρέσει να είμαι η κακομαθημένη πριγκίπισσά του»

Το ζευγάρι έχει μοιράσει τις δουλειές του σπιτιού και ο 32χρονος αναγνωρίζει πόσο δύσκολη είναι η περίοδος  μετά τον τοκετό για τις μαμάδες. Μάλιστα, ανέφερε πως είχε ενθαρρύνει την γυναίκα του να κάνει ψυχοθεραπεία γιατί έχει επιλόχεια κατάθλιψη.

Ο καβγάς του ζευγαριού για τις διακοπές

Το ζευγάρι είχε έναν έντονο καβγά καθώς ο άνδρας δεν ήθελε να φύγει η γυναίκα του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.  «Λέει ότι είναι κουρασμένη με το να νιώθει μαμά και θέλει να κάνει διακοπές για τέσσερις εβδομάδες με τη φίλη της που βρίσκεται στην Ευρώπη», συνέχισε.

«Το σκεπτικό της για να πάει για τέσσερις εβδομάδες διακοπές είναι ότι έχει «κερδίσει» αυτό δικαίωμα μετά τον τοκετό και 1,5 χρόνο μητρότητας». Η γυναίκα έχει τις δικές της αποταμιεύσεις και «πάντα ονειρευόταν να εξερευνήσει την Ευρώπη μια μέρα». Επίσης, «θέλει πίσω την ταυτότητά της».

Όμως ο σύζυγός της διαφώνησε έντονα. «Της είπα ότι οι προτεραιότητες είναι βέβαιο ότι θα αλλάξουν και δεν μπορεί να περιμένει να έχει τη ζωή που είχε ως single», έγραψε.   «Ευχαρίστως θα αναλάμβανα το μερίδιό της στη φροντίδα των παιδιών, αν ήθελε να κάνει ένα ταξίδι το Σαββατοκύριακο ή να πάει μια μέρα σε σπα και θα το υποστήριζα πλήρως».

Αλλά προφανώς αυτό δεν της αρκεί.  «Της είπα αν θέλει πραγματικά να κάνει κάτι με τις οικονομίες της, θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι ως ζευγάρι ή ως οικογένεια μαζί, γιατί κι εγώ αξίζω ένα διάλειμμα, όσο κι εκείνη. Της είπα πόσο εγωιστικό επιλέγει να ξοδεύει τις οικονομίες της εξ ολοκλήρου για τον εαυτό της, όταν σχεδόν εξάντλησα όλες τις προσωπικές μου οικονομίες προχωρώντας σε μια μεγάλη δαπάνη για την οικογένεια».

Ο άνδρας είπε ότι «δεν μπορεί να κατανοήσει την ιδέα μιας μαμάς που θέλει να μείνει μακριά από το παιδί της για σχεδόν έναν μήνα» και νιώθει θυμό.  Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να είναι και μαμά και μπαμπάς για το παιδί τους για έναν μήνα.

«Άρχισε να κλαίει και μου είπε ότι θέλει να αισθανθεί ξανά ο εαυτός της, και της είπα ότι σίγουρα μπορεί να κάνει κάτι και αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως τα σχέδιά  της είναι εξαιρετικά μη ρεαλιστικά», είπε ο 32χρονος.  «Φαίνεται ότι δεν θέλει να δεχτεί τα πράγματα όπως είναι. Της πρότεινα να πάει ίσως για θεραπεία και μου είπε “Δεν θα δεχτώ κάτι απαράδεκτο” και πώς την υποτίμησα προτείνοντας θεραπεία».

Η ιστορία δίχασε το Reddit

Η ιστορία δίχασε τους χρήστες του Reddit, με την ανάρτηση να συγκεντρώνει χιλιάδες σχόλια. Κάποιοι εκτίμησαν ότι θα ήταν «εντελώς άδικο» για τον σύντροφό της να εξαφανιστεί για εβδομάδες. «Τέσσερις εβδομάδες είναι πάρα πολλές και το λέω αυτό ως μια μαμά που μένει στο σπίτι, που ξέρει ακριβώς πώς είναι να νιώθεις ότι χάνεις την ταυτότητά σου επειδή είσαι αποκλειστικά μητέρα. Μια απόδραση μιας εβδομάδας είναι μια άλλη ιστορία», έγραψε μια γυναίκα.

«Πρέπει να βρει μία συμβιβαστική λύση που να μην περιλαμβάνει να φορτώσει όλες τις υποχρεώσεις της σε σένα για έναν ολόκληρο μήνα. Θα ήμουν θυμωμένος και θα αμφισβητούσα τον γάμο μου αν ο σύζυγός μου, μου έλεγε ότι θα πήγαινε για έναν μήνα διακοπές και με άφηνε να ασχοληθώ με τα πάντα».

Μια άλλη μαμά που μένει στο σπίτι, μεγαλώνοντας τα παιδιά, έγραψε: «Καταλαβαίνω τη φαντασίωση της εξερεύνησης της Ευρώπης για μια μηνιαία «απόδραση», αλλά να ξέρεις ότι είναι εντελώς εξωπραγματικό και εντελώς άδικο όχι μόνο για τον σύντροφο της αλλά και για το παιδί».

Άλλοι θεώρησαν ότι η συγκεκριμένη κίνηση ήταν «κόκκινη σημαία», ενώ ορισμένοι συμφώνησαν ότι είχαν επίσης ονειρευτεί να πάνε διακοπές μόνοι τους.

«Σίγουρα νιώθω άσχημα για αυτή τη μαμά, αν και νομίζω ότι οι τέσσερις εβδομάδες μακριά από το σπίτι είναι υπερβολικές», πρόσθεσε ένας άλλος.

Κάποιος άλλος βρήκε καλή την ιδέα των διακοπών, αλλά για μια εβδομάδα όχι έναν μήνα.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ