Ένα δύσκολο μαθηματικό παζλ διχάζει τους χρήστες του διαδικτύου – Μπορείτε να το λύσετε;

Ένα δύσκολο μαθηματικό παζλ από το παρελθόν έχει γίνει ξανά viral και διχάζει τους χρήστες του διαδικτύου, καθώς διαφωνούν έντονα για το ποια είναι η σωστή απάντηση.

Τα μαθηματικά παζλ είναι διασκεδαστικός και εποικοδομητικός τρόπος να περνάτε την ώρα σας. Πρόκειται για μία δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων και των παζλ. Για να βρείτε στην σωστή απάντηση χρειάζεται διαφορετική και πλευρική σκέψη, και ανάλυση των δεδομένων.

Το μαθηματικό παζλ που διχάζει το διαδίκτυο:

  • 60 ÷ 5(7 – 4) = ?

H απάντηση στο μαθηματικό παζλ

Οι απαντήσεις που βρίσκουν οι χρήστες των social media για το μαθηματικό παζλ που έχει εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες στο X, πρώην Twitter, είναι δύο: 4 και 36.

Ακολουθώντας την προτεραιότητα πράξεων:

  • 60 ÷ 5(7 – 4) ->
  • 60 ÷ 5(3) ->
  • 60 ÷ 15 = 4

Ωστόσο πολλοί διαφωνούν για το δεύτερο βήμα καθώς μετά την πράξη εντός της παρένθεσης τονίζουν ότι η εξίσωση έχει αυτήν την μορφή 60 ÷ 5 x 3. Με αυτήν την μορφή η απάντηση στην εξίσωση είναι 36.

Ακόμη και ο λογαριασμός που δημοσίευσε την ερώτηση δεν έχει δώσει την απάντηση, αλλά σε μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε από τον λογαριασμό για το ποια ήταν η σωστή απάντηση, το 4 κερδίζει με 49,5%.

«Ο αριθμός 5 είναι διφορούμενος. Και οι δύο απαντήσεις είναι σωστές εκτός και αν ορίσετε την τοποθέτηση του αριθμού 5. Αν δεν βάλετε παρενθέσεις γύρω από το 60/5, τότε το 5 μπορεί να ερμηνευτεί είτε έχει πολλαπλασιαστεί είτε διαιρεθεί» αναφέρει ένα χρήστης.

Πηγή: FOXreport.gr

Έφτασε το τέλος των cookies τρίτων – Η Google θα τα απενεργοποιήσει για εκατομμύρια χρήστες στις 4 Ιανουαρίου

Ανακαλύφθηκε νέο τεράστιο ρήγμα – 400.000 άνθρωποι κινδυνεύουν από ένα «καταστροφικό» τσουνάμι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ