Διάλεξε ένα παραδοσιακό όνομα για την κόρη της – «Το είπα στην οικογένειά μου και με έκαναν να μετανιώσω που τους το αποκάλυψα»

Μία μέλλουσα μητέρα μετανιώνει που ανακοίνωσε στην οικογένειά της το κλασικό όνομα που διάλεξε να δώσει στην κόρη της.Η οικογένειά της αντέδρασε αρνητικά και το χαρακτήρισε «περίεργο».

Η πεθερά της πιστεύει ότι το καθήκον της ως σύζυγος είναι να κάνει παιδιά – «Με κατηγορεί ότι καταστρέφω τη ζωή του γιου της»

Το να ζητάς τη γνώμη των άλλων για τ’ όνομα που θες να δώσεις στο παιδί σου, ενέχει πάντα ένα ρίσκο. Η εύρεση του κατάλληλου ονόματος για ένα παιδί που πρόκειται να γεννηθεί δεν είναι εύκολη υπόθεση και, για τον λόγο αυτό είναι φυσικό να θέλεις και μια δεύτερη γνώμη, ώστε να μην καταλήξεις σε κάποια περίεργη επιλογή.

“Είναι ρίσκο να ανακοινώνεις το όνομα του παιδιού σου”

Την ίδια στιγμή, οι διαφορετικές απόψεις και προτιμήσεις των γύρω σου, μπορεί να σε μπερδέψουν και να σε φορτώσουν άσκοπα με στρες. Για τη γυναίκα της ιστορίας, η οποία ανακοίνωσε στην οικογένειά της το όνομα που σκοπεύει να δώσει στην κόρη της, η οποία θα γεννηθεί σε μερικούς μήνες, αυτό έγινε ένα καλό μάθημα.

Είναι έξαλλη με την πεθερά της επειδή της ασκεί κριτική για την ανατροφή του παιδιού της – «Να σταματήσει γιατί εκείνη δεν ήταν ποτέ καλή μάνα»

Οι νέοι γονείς  επέλεξαν για την κόρη τους το όνομα Μαργώ, και παρόλο που έχει γαλλικές ρίζες και θεωρείται ένα κατ’ εξοχήν κλασικό όνομα, η οικογένεια του ζευγαριού, το βρίσκει «παράξενο» και φοβούνται ότι όλοι θα το λένε λάθος.

Αναλυτικά, σε ανάρτησή της στο Reddit, η μέλλουσα μητέρα μοιράστηκε κάποιες από τις αντιδράσεις που εισέπραξε από μέλη της οικογένειάς της, συμπεριλαμβανομένης και της γιαγιάς της, η οποία της είπε χαρακτηριστικά ότι «αυτό το όνομα θα το λένε όλοι λάθος», ενώ η θεία της σχολίασε «πώς τους ήρθε να της δώσουν αυτό το όνομα».

“Όλοι αντέδρασαν αρνητικά”

Παράλληλα, η γυναίκα αποκάλυψε ότι η γιαγιά του άνδρα της σχολίασε στην μητέρα του ότι «πήγαν και διάλεξαν ένα παράξενο όνομα που ξεκινάει από Μ.».

Η γυναίκα έκλεισε την ανάρτησή της, ομολογώντας ότι τώρα έχει μετανιώσει που ανακοίνωσε στην οικογένειά της το όνομα που σκοπεύει να δώσει στην κόρη της, και τώρα έχει πάρει το μάθημά της «για την επόμενη φορά».

«Δεν καταλαβαίνω πως τους φαίνεται παράξενο το Μαργώ! Είναι κάπως ασυνήθιστο, αλλά όχι περίεργο! Τώρα καταλαβαίνω τους γονείς που δεν ανακοινώνουν το όνομα που θα δώσουν στο παιδί τους. Την επόμενη φορά, θα ξέρω!»

“Είναι υπέροχο όνομα”

Οι αναγνώστες της ανάρτησης της προέτρεψαν να μην την απασχολούν οι γνώμες της οικογένειας. Πολλοί ήταν εκείνοι που τη διαβεβαίωσαν ότι το όνομα δεν είναι σε καμία περίπτωση «παράξενο».

Ένας αναγνώστης είπε χαρακτηριστικά: «Εμένα μου ακούγεται μια χαρά. Τώρα αν οι συγγενείς σου το θεωρούν περίεργο, θύμισέ τους την πασίγνωστη ηθοποιό, τη Margot Robbie. Μια χαρά όνομα διάλεξες για την κορούλα σου».

Ένα τρίτος σχολίασε: «Η Margot Robbie είναι πασίγνωστη, άρα δεν πρόκειται κανείς να το λέει λάθος το όνομα. Επίσης, είναι μια χαρά όνομα και δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει το αντίθετο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ