Dacia: κάνει την έκπληξη με μικρό και προσιτό αυτοκίνητο πόλης

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο «τσέπης» αποτελεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ένα από τα projects που τρέχουν στο εσωτερικό της Dacia, μετά και την θαρραλέα απόφαση της δημιουργίας ενός microcar.

Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν τότε στην γκάμα της Dacia θα προστεθεί αυτοκίνητο πόλη car με προδιαγραφές αντίστοιχες του Citroen Ami και εξαιρετικά προσιτή τιμή. Το νέο μοντέλο της Dacia θα απευθύνεται σε εκείνους που κινούνται στο κέντρο των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων και η λύση των Μέσω Μαζικής Μεταφοράς ή ενός δίκυκλου δεν τους ταιριάζει.

Dacia: κάνει την έκπληξη με μικρό και προσιτό αυτοκίνητο πόλης

Άλλωστε η φιλοσοφία της Dacia ταιριάζει απόλυτα με τον λιτό προσανατολισμό ενός microcar και τις γήινες προδιαγραφές του, ενώ η Renault διαθέτει μια πλούσια παράδοση σε ηλεκτροκίνητες προτάσεις αυτού του είδους. Σε κάθε περίπτωση, το extra κίνητρο ώστε η Dacia να περάσει στην παραγωγή ένα microcar, θα αποτελέσει η δημιουργία ενός ευνοϊκότερου φορολογικού καθεστώτος για τα συγκεκριμένα οχήματα.

Ήδη το γεγονός ότι επιτρέπεται η οδήγησή τους από ανηλίκους συνιστά ένα σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στα συμβατικά τετράτροχα, ενώ στα συν μπορεί να συμπεριλάβει κανείς και το χαμηλό κόστος κίνησης-χρήσης.

Dacia: κάνει την έκπληξη με μικρό και προσιτό αυτοκίνητο πόλης

Να θυμίσουμε ότι η Dacia είναι έτοιμη να λανσάρει στη χώρα μας το Spring, το οποίο και θα διεκδικήσει τον τίτλο του πιο προσιτού ηλεκτρικού crossover της ελληνικής αγοράς.

Αν και εφόσον το λιλιπούτειο μοντέλο της Dacia πάρει το πράσινο φως, τότε θα πρέπει να περιμένουμε από το 2024 και μετά, γεγονός που κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για τις προδιαγραφές του φαντάζει ανέφικτη και ριψοκίνδυνη.

πηγή: theCars.gr

Ferrari Enzo & Maserati MC12 βγαίνουν στο «σφυρί»

H Lexus στην αντεπίθεση – Ποιο είναι το αυτοκίνητο που θα χτυπήσει την Tesla [Βίντεο]

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ