Απαγόρευσε στην κουνιάδα της να κρατήσει ξανά το παιδί της γιατί του έδωσε ένα ιδιαίτερο «γιατροσόφι» χωρίς άδεια

Η μαμά ενός 7χρονου κοριτσιού έκανε μία ανάρτηση στο Reddit ρωτώντας αν το «παράκανε» σχετικά με την απόφαση που πήρε να απαγορεύσει στην κουνιάδα της να προσέξει ξανά την κόρη της επειδή έδωσε ένα… ιδιαίτερο γιατροσόφι στο παιδί χωρίς την άδεια της μητέρας.

Συγκεκριμένα η μητέρα της 7χρονης Ρόουζ εξήγησε ότι η κόρη της, που είναι επιρρεπής σε ωτίτιδες, ταλαιπωρούνταν πρόσφατα από διπλή ωτίτιδα και χρειάστηκε να μείνει σπίτι. Ωστόσο, η μητέρα έπρεπε να δουλέψει, οπότε η κουνιάδα της προσφέρθηκε να προσέξει την μικρή.

«Όλα έμοιαζαν καλά μέχρι που πήρα τη Ρόουζ, και η κουνιάδα μου μου είπε ότι έβαλε μητρικό γάλα (έχει ένα μωρό 12 εβδομάδων) στα αυτιά της μικρής για να τη βοηθήσει με την ωτίτιδα», εξήγησε η μητέρα στην ανάρτησή της και συνέχισε λέγοντας πως «ισχυρίζεται ότι είναι μια εξαιρετική θεραπεία και ότι η Ρόουζ άρχισε ήδη να νιώθει καλύτερα».

Η μαμά εξοργίστηκε που η κουνιάδα της έδωσε μητρικό γάλα στην κόρη της χωρίς την έγκρισή της. «Της φώναξα, τσακωθήκαμε και της είπα ότι δεν θα μπορεί πλέον να προσέχει την μικρή ή να είναι μαζί της χωρίς επίβλεψη», έγραψε.

Βέβαια, οι συνέπειες αυτής της πράξης επηρέασαν όλους τους εμπλεκόμενους: η μικρή στενοχωριόταν που δεν μπορούσε πια να επισκεφτεί τη θεία της, η κουνιάδα στενοχωριόταν επειδή «απλά προσπαθούσε να βοηθήσει» και ο αδερφός της μαμάς στενοχωριόταν επειδή η γυναίκα του ήταν στενοχωρημένη και έτσι κατηγόρησε την αδελφή του ότι αντέδρασε υπερβολικά.

«Φαίνεται ότι όλοι είναι εναντίον μου» αποκάλυψε η μαμά. «Αυτή η γυναίκα έβαλε τα σωματικά υγρά της στο αυτί του παιδιού μου! Έχω το δικαίωμα να είμαι αναστατωμένη», είπε η μαμά της μικρής, απορώντας αν είχε δίκιο ή αν τελικά όντως υπερέβαλε.

Παρόλο που στα σχόλια της ανάρτησης υπήρξε μία συζήτηση για το κατά πόσο το μητρικό γάλα ήταν κατάλληλο για τη θεραπεία της ωτίτιδας, οι περισσότεροι εστίασαν στο μεγαλύτερο θέμα. Το ζήτημα δεν αφορούσε στο μητρικό γάλα αλλά στο γεγονός ότι η κουνιάδα χορήγησε ένα «γιατροσόφι» σε ένα παιδί που δεν ήταν δικό της, χωρίς πρώτα να πάρει την άδεια από τον γονέα του.

Όπως έγραψε ένας χρήστης του Reddit «oι babysitters δεν πρέπει να δίνουν κανένα φάρμακο ή σπιτικό γιατρικό χωρίς άδεια. Ανεξάρτητα από το πόσο φυσιολογικό και καλό το θεωρούν».

«Δεν αφορά το αν το μητρικό γάλα βοηθάει στην ωτίτιδα» σχολίασε ένας άλλος χρήστης. «Εφόσον η κόρη σου είναι πολύ μικρή για να καταλάβει και να συναινέσει, είναι ο ρόλος σου ως γονέας να την προστατεύσεις και να κάνεις τις καλύτερες ιατρικές επιλογές για εκείνη. Κανένας εκτός από τον γονέα δεν έχει το δικαίωμα να κάνει αυτή την επιλογή».

Ο χρήστης συνέχισε, προτείνοντας στη μαμά να ηρεμήσει και μόλις περάσει το αρχικό σοκ να συναντηθεί με την κουνιάδα της.

«Εξήγησέ της ότι ξέρεις πως έχει τις καλύτερες προθέσεις για το παιδί σου, αλλά δεν νιώθεις άνετα που παίρνει ιατρικές αποφάσεις για την κόρη σου. Αν συμφωνήσει σε αυτό, πιστεύω ότι είναι εντάξει να την αφήσεις να ξαναμπεί στη ζωή της μικρής».

Ο χρήστης του Reddit πρότεινε μάλιστα στη μητέρα και τι να απαντήσει σε περίπτωση που η κουνιάδα της δεν δεχθεί τα όρια που θα θέσει. «Δεν χρειάζεται να καταλάβεις, αλλά πρέπει να αποδεχτείς», πρότεινε ο σχολιαστής.

Πάντως οι περισσότεροι που σχολίασαν την ανάρτηση έγραψαν πως φαίνεται ότι είναι μία καλή μητέρα που νοιάζεται για το παιδί της. «Μην αφήσεις κανέναν να σε κάνει να αμφιβάλλεις για αυτό», έγραψαν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ