Lover Stalker Killer: Όλοι μιλούν για το true crime ντοκιμαντέρ του Netflix – Έχει 100% στο Rotten Tomatoes

To νέο true crime ντοκιμαντέρ του Netflix, «Love, Stalker, Killer», εξερευνά τη διεστραμμένη πλευρά της ερωτικής εμμονής.

Το «Love, Stalker, Killer» είναι η τελευταία ενασχόληση της δημοφιλούς streaming πλατφόρμας με τον ανατριχιαστικό κόσμο των αληθινών εγκλημάτων και έχει ήδη καθηλώσει τους συνδρομητές. Το ντοκιμαντέρ κυκλοφόρησε στις 9 Φεβρουαρίου, και έχει εκτοξευθεί στο Νο1 της λίστας με τις περισσότερες προβολές του Netflix.

Η πλοκή του «Love, Stalker, Killer»

Το 2012, ο μηχανικός Dave Kroupa μετακόμισε στη Νεμπράσκα. Ο Kroupa είχε μόλις βγει από μια μακροχρόνια σχέση. Ήταν έτοιμος να γνωρίσει νέους ανθρώπους και ίσως να ξεκινήσει ένα νέο ειδύλλιο. Όπως κάνουν πολλοί άνθρωποι στον σύγχρονο κόσμο, στράφηκε στις διαδικτυακές γνωριμίες και αφού δημιούργησε ένα προφίλ, είχε μερικά matches. Στη λίστα αυτή περιλαμβανόταν η ανύπαντρη μητέρα και λάτρης των ζώων, Liz Golyar.

Η σχέση του Kroupa και της Golyar ήταν ευχάριστη, αλλά ο μηχανικός δεν αναζητούσε μια σοβαρή δέσμευση. Ήθελε μία χαλαρή σχέση. Λίγο αργότερα, γνώρισε την Cari Farver στο συνεργείο αυτοκινήτων του, και χωρίς να το σκεφτεί καθόλου, της ζήτησε να βγουν ραντεβού. Εκείνη δέχτηκε.

Εδώ είναι που η ιστορία παίρνει μια σκοτεινή τροπή με συγκλονιστικό ρυθμό. Διότι αυτό το φαινομενικά φυσιολογικό ραντεβού θα οδηγούσε τελικά σε ένα τραγικό ερωτικό τρίγωνο, θέτοντας σε κίνδυνο όλους όσους αγαπούσε ο Kroupa. Το “Lover, Stalker, Lover” είναι μια ενοχλητικά συναρπαστική εξερεύνηση του τι συμβαίνει όταν τα όρια μεταξύ έλξης και εμμονής θολώνουν.

Netflix Lover Stalker Killer

Οι κριτικές για το «Lover, Stalker, Killer»

Δεν είναι μόνο οι συνδρομητές του Netflix που γρήγορα «κόλλησαν» με το νέο true crime ντοκιμαντέρ. Και οι κριτικοί έχουν εντυπωσιαστεί. Το «Lover, Stalker, Killer» κατέχει επί του παρόντος βαθμολογία 100% στο Rotten Tomatoes. Μπορεί αυτή η βαθμολογία να προέρχεται από ένα σχετικά μικρό δείγμα κριτικών, αλλά η τέλεια βαθμολογία εξακολουθεί να είναι αξιοσημείωτη.

Ο Chris Vognar του Rolling Stone επαίνεσε τον σκηνοθέτη Sam Hobkinson για τη «δημιουργία σασπένς σε όλη τη διάρκεια» και σημείωσε ότι η κινηματογράφηση και το μοντάζ του ντοκιμαντέρ «προσθέτουν στην αίσθηση του αποπροσανατολισμού και της αστάθειας». Ο Richard Roeper της Chicago Sun-Times χαρακτήρισε την ταινία «απολύτως παράξενη και ανατριχιαστική».

Ο Nick Schager της Daily Beast υποστήριξε ότι «ακόμη και σε ένα πεδίο γεμάτο με αληθινά εγκλήματα, το Lover, Stalker, Killer κάνει πάταγο». Ο Glenn Kenny των New York Times σημείωσε ότι οι θεατές που βρίσκονται σε μια δεσμευμένη σχέση «θα ανακουφιστούν που δεν βρίσκονται στην φάση των ραντεβού» αφού παρακολουθήσουν τα τρομακτικά γεγονότα του ντοκιμαντέρ.

Lover Stalker Killer Netflix Rotten Tomatoes

Netflix: Το τρέιλερ για το «Lover, Stalker, Killer»

Lover Stalker Killer: Η σύνοψη του Netflix

Ο Ντέιβ έχει μόλις βγει από μια μακροχρόνια σχέση και θέλει πολύ να κάνει νέα αρχή στα ερωτικά του, γι’ αυτό και κάνει ό,τι κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι: δοκιμάζει τις γνωριμίες μέσω διαδικτύου. Η Λιζ και η Κάρι είναι δύο από τις πιο πολλά υποσχόμενες γνωριμίες του. Είναι και οι δύο ανύπαντρες μητέρες με ακαταμάχητες προσωπικότητες που τον βοηθούν να βγει από το καβούκι του με διαφορετικούς τρόπους.

Θα μπορούσε λοιπόν αυτός ο δουλευταράς, αφοσιωμένος πατέρας να απολαύσει ξανά τον περιστασιακό έρωτα, αν η κατάσταση δεν εξελισσόταν σε ένα διεστραμμένο ερωτικό τρίγωνο που έθεσε σε κίνδυνο τον Ντέιβ και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Μέσα από συνεντεύξεις με όλους τους εμπλεκόμενους –ακόμα και τους αστυνομικούς που διαλεύκαναν την υπόθεση– και περιγραφικές αναπαραστάσεις που μεταφέρουν στους θεατές την ένταση και την παράνοια του εφιάλτη που έζησε ο Ντέιβ για τέσσερα χρόνια, αυτό το ντοκιμαντέρ από την Curious Films (Running with the Devil) και τον σκηνοθέτη Σαμ Χόμπκινσον (Fear City: Νέα Υόρκη εναντίον Μαφίας), ενώνει με επιδέξιο τρόπο το παζλ μιας απίστευτης αληθινής ιστορίας παρενόχλησης, ψηφιακής απάτης και φόνου στην καρδιά της Αμερικής.

πηγή: FOXreport.gr

Χάκερ χρησιμοποιούν το ChatGPT για να βελτιώσουν τις κυβερνοεπιθέσεις τους – Όσα αποκάλυψαν Microsoft και OpenAI

Πόσοι άνθρωποι έχουν στην πραγματικότητα συγγένεια με τον Τζένγκις Χαν;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ