Αυτός είναι ο πιο τρομακτικός ήχος στον κόσμο – Πώς συνδέεται με τους Αζτέκους

Ένας άνδρας δεν περίμενε ότι θα ακούσει τον «πιο τρομακτικό ήχο του κόσμου», ενώ είχε βγάλει τον σκύλο του για βόλτα αργά το βράδυ. Η τρομακτική στιγμή καταγράφηκε από την κάμερα μίας εξώπορτας και στα πλάνα φαίνεται ο άνδρας να τρέχει πανικόβλητος.

Ο άνδρας στέκεται μαζί με το σκύλο του δίπλα σε μία πισίνα. Ο άνδρας χαζεύει στο κινητό του, του οποίου ο φακός είναι ανοικτός, ενώ ο σκύλος κάνει την ανάγκη του.

Όλα είναι ήρεμα και ήσυχα, αλλά ξαφνικά, ένας εκκωφαντικός ήχος κατατρομάζει και τους δύο. Ο ήχος είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, αλλά ακούγεται σαν μια γυναίκα να ουρλιάζει με όλη της δύναμή της.

Ο άνδρας και ο σκύλος τράπηκαν αμέσως σε φυγή, καθώς δεν ήξεραν τι συμβαίνει. Μάλιστα ο τρομακτικό ήχος ακούγεται ξανά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Το τρομακτικό βίντεο έγινε αμέσως viral στα social media, με τους χρήστες να είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι. Αρκετοί προσπαθούσαν απεγνωσμένα να βρουν τι ήταν αυτός ο παράξενος ήχος και κάποιοι σούπερ ντετέκτιβ βρήκαν μια θεωρία για την πηγή του.
Δείτε το τρομακτικό βίντεο:

Πώς συνδέεται με τους Αζτέκους

Όπως φαίνεται, η αναταραχή προκλήθηκε από μια σφυρίχτρα θανάτου των Αζτέκων (Aztec Death Whistle), η οποία είναι τόσο τρομακτική όσο ακούγεται. 

Οι σφυρίχτρες θανάτου των Αζτέκων ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στα χέρια ενός σκελετού από αρχαιολόγους το 1999, ενώ έκαναν ανασκαφές σε έναν ναό των Αζτέκων στην Πόλη του Μεξικού.

Το πτώμα κρατούσε δύο αντικείμενα σε σχήμα κρανίου σε κάθε χέρι, αλλά ο σκοπός τους δεν έχει προσδιοριστεί. Ορισμένοι πιστεύουν ότι πρόκειται για αναφορά στον Mictlantecuhtli, τον θεό του κάτω κόσμου των Αζτέκων, ενώ άλλοι εικάζουν ότι τα έπαιρναν στη μάχη κάποιοι πολεμιστές.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα τεχνολογίας, James J. Orgill, ο οποίος μοιράστηκε ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο δοκιμάζει μια σφυρίχτρα θανάτου των Αζτέκων, την οποία έφτιαξε από 3D εκτυπωτή, οι ανασκαφείς που τη βρήκαν αρχικά πίστευαν ότι ήταν απλώς “κάποιο είδος παιχνιδιού”.

«15 χρόνια αργότερα, για κάποιο λόγο, ένας επιστήμονας φύσηξε στην τρύπα στην κορυφή του αντικειμένου και αυτός είναι ο ήχος που βγήκε», δήλωσε στη New York Post. «Ο ήχος που κάνει η σφυρίχτρα θανάτου προκαλεί εγγενώς φόβο στην καρδιά σου. Ήταν μια εκπληκτική ανακάλυψη, επειδή ακουγόταν σαν ανθρώπινο ουρλιαχτό» πρόσθεσε.

Από τη στιγμή που έγινε η ανακάλυψη-ορόσημο, υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με τον σκοπό μιας σφυρίχτρας θανάτου των Αζτέκων.

Κάποιοι πίστευαν ότι οι στρατιώτες χρησιμοποιούσαν τον “πιο τρομακτικό ήχο στον κόσμο” για να τρομάξουν τους εχθρούς τους, αλλά δυστυχώς, κανείς δεν είναι 100% σίγουρος για το για ποιο λόγο τις χρησιμοποιούσαν οι Αζτέκοι.

Ο μουσικός αρχαιολόγος Arnd Adje Both έβγαλε αξονικές τομογραφίες των αυθεντικών σφυρίχτρων για να δει από κοντά την εσωτερική τους λειτουργία πριν επιχειρήσει να αντιγράψει μία. Ο επακόλουθος ήχος που παρήγαγε ήταν πολύ πιο ήπιος από την απότομη κραυγή που αναμενόταν, με τον ειδικό να τον συγκρίνει με τον “ατμοσφαιρικό θόρυβο που παράγει ο άνεμος”.

Και οι δύο πρότειναν ότι λόγω του τόπου όπου βρέθηκε για πρώτη φορά η σφυρίχτρα θανάτου των Αζτέκων και του θανατηφόρου σχεδιασμού της, ήταν πιο πιθανό να χρησιμοποιήθηκε σε τελετουργικό ή θρησκευτικό επίπεδο παρά στο πεδίο της μάχης.

Αν και ακούγεται τρομακτικά παρόμοια, η κραυγή που κατέγραψε η κάμερα είναι πιο πιθανό να προέρχεται από κάποιο ζώο.

πηγή: FOXreport.gr

Τεστ παρατηρητικότητας: Έχετε υψηλό IQ εάν βρείτε τις 3 διαφορές σε 9 δευτερόλεπτα

Χάκερ χρησιμοποιούν τα αποτελέσματα της Google για να σας παγιδεύσουν – Πώς να προστατευτείτε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ