Αυτό το χρώμα στα σεντόνια μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα με τους κοριούς

Οι κοριοί είναι από τα πιο ενοχλητικά έντομα που μπορούν να εισβάλλουν σε ένα σπίτι. Είναι δύσκολο να εξοντωθούν και κρύβονται την ημέρα για να τραφούν με το αίμα σας τη νύχτα. Παρόλο που ο τακτικός έλεγχος των κλινοσκεπασμάτων είναι απαραίτητος, καλό είναι να χρησιμοποιείτε ανοιχτόχρωμα σεντόνια, καθώς οι κοριοί προτιμούν τα σκούρα χρώματα, ειδικά το μαύρο και το κόκκινο.

Ύπνος: 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε πριν πάτε στο κρεβάτι, για να κοιμηθείτε σαν πουλάκι

Τι είναι οι κοριοί και γιατί πρέπει να τους προσέχετε;

  • Οι κοριοί είναι μικρά, καφέ-κόκκινα έντομα που τρέφονται με ανθρώπινο αίμα, αλλά μπορούν να δαγκώσουν και τα κατοικίδιά σας.
  • Αυτά τα νυχτόβια πλάσματα έχουν μέγεθος περίπου ενός σπόρου μήλου και επίπεδα σώματα σε οβάλ σχήμα.
  • Αν και δεν είναι γνωστό ότι μεταδίδουν ασθένειες, τα τσιμπήματά τους μπορούν να προκαλέσουν έντονο κνησμό και δυσφορία, καθώς και αϋπνία και άγχος.

Οι κοριοί προτιμούν το κόκκινο και το μαύρο χρώμα για προστασία

Σε μια μελέτη που διενεργήθηκε για τους κοριούς, διαπιστώθηκε ότι τα συγκεκριμένα έντομα προτιμούν το κόκκινο και το μαύρο χρώμα για να κρύβονται. Οι ερευνητές τοποθέτησαν κοριούς σε δοχεία με “καταφύγια” από χρωματιστό χαρτί. Μετά από 10 λεπτά, διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι κοριοί είχαν συγκεντρωθεί κάτω από τα κόκκινα και τα μαύρα “καταφύγια”, ενώ λιγότεροι προτίμησαν τα λευκά και τα κίτρινα.

Ένας πιθανός λόγος είναι ότι οι κοριοί, με τα καστανοκόκκινα τους σώματα, μπορούν εύκολα να κρυφτούν στο κόκκινο και στο μαύρο χρώμα, ταιριάζοντας απόλυτα με το περιβάλλον τους. Οι αποχρώσεις αυτές θυμίζουν επίσης την καλοθρεμμένη κατάστασή τους, γεμάτη με αίμα, και πιθανότατα τα βοηθούν να κρυφτούν καλύτερα.

Αυτό καθιστά πιο δύσκολο τον εντοπισμό τους από άλλα αρπακτικά όπως οι αράχνες, αλλά και από τους ανθρώπους που προσπαθούν να τα εξαλείψουν. Επιπλέον, το σκοτάδι αποτελεί έναν άλλο παράγοντα, καθώς τα σκούρα χρώματα, όπως το κόκκινο και το μαύρο, είναι ασφαλή καταφύγια μακριά από το έντονο φως και τις απειλές. Ως νυχτόβια πλάσματα, οι κοριοί ακμάζουν στο σκοτάδι.

Τα σεντόνια δεν αποτρέπουν την εξάπλωση των κοριών

Οι κοριοί έλκονται από τους ανθρώπους λόγω της θερμότητας, του διοξειδίου του άνθρακα και του αίματος στο ανθρώπινο σώμα. Επομένως το χρώμα των σεντονιών σας δεν επηρεάζει άμεσα το πόσο προσελκύονται από εσάς. Ενώ δεν θα σας στοχεύσουν συγκεκριμένα με βάση το χρώμα των σεντονιών σας, το να έχετε σκούρα σεντόνια μπορεί να κάνει πιο πιθανό να επιλέξουν το κρεβάτι σας ως κρυψώνα.

Όσο περισσότερο κρύβονται οι κοριοί και αναπαράγονται, τόσο μεγαλύτερο πρόβλημα μπορεί να γίνει η προσβολή από αυτά τα έντομα. Επίσης, να έχετε κατά νου ότι ενώ οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις όπως το λευκό και το κίτρινο μπορεί να είναι λιγότερο ελκυστικές για κρυψώνα, δεν αποτελούν εγγύηση ότι οι κοριοί δεν θα βρουν άλλα σημεία να κρυφτούν.

Συχνά οι κοριοί κρύβονται σε:

  • καναπέδες,
  • καρέκλες,
  • πίσω από ταπετσαρίες
  • και μπορούν ακόμη και να κρυφτούν σε ύπουλα μέρη που μπορεί να ξεχάσετε να ελέγξετε, όπως οι πρίζες.

Η πρόληψη είναι πάντα το καλύτερο, επομένως πρέπει:

  • να καθαρίζετε τα χαλιά και τα έπιπλα τακτικά με την ηλεκτρική σκούπα και
  • να σφραγίζετε τις ρωγμές και τις σχισμές.

Αποφύγετε τη χρήση μεταχειρισμένων στρωμάτων και επίπλων.

Επιπλέον, μειώστε την ακαταστασία στο σπίτι σας, προσέξτε όταν χρησιμοποιείτε κοινόχρηστα πλυντήρια και ελέγξτε τα δωμάτια ξενοδοχείων για σημάδια κοριών κατά τη διάρκεια ταξιδιών.

Εάν υποψιάζεστε προσβολή από κοριούς, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να το επιβεβαιώσετε, να απολυμάνετε αμέσως το σπίτι σας και να σκεφτείτε να επικοινωνήσετε με μια επαγγελματική εταιρεία απεντόμωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ