7 σημάδια ότι λείπεις σε κάποιον, αλλά φοβάται να σου το πει

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν κάποιος σας σκέφτεται αλλά δεν παίρνει την απόφαση να επικοινωνήσει; Δεν είστε μόνοι. Πολύ συχνά αναρωτιόμαστε αν μας σκέφτεται κάποιος που μας ενδιαφέρει, αν του λείπουμε, αν βλέπει κάτι που του θυμίζει εμάς και αν θα ήθελε να μας ακούσει ή να δει πώς είμαστε. Ευτυχώς υπάρχουν κάποια σημάδια που υποδεικνύουν ότι κάποιος σας σκέφτεται αλλά διστάζει να σας πάρει τηλέφωνο ή να στείλει αυτό το πολυπόθητο μήνυμα.

Παρόλο λοιπόν που δεν το λέει, εσείς μπορείτε να το καταλάβετε αρκεί να δώσετε προσοχή σε ορισμένες λεπτομέρειες που μέχρι σήμερα ίσως να περνούσαν απαρατήρητες.

7 σημάδια ότι κάποιος σας σκέφτεται αλλά φοβάται να επικοινωνήσει

  • Κάνει like στις παλιές σας δημοσιεύσεις στα social media
  • Ρωτάει για εσάς κοινoύς σας φίλους
  • Πέφτετε συχνά ο ένας πάνω στον άλλο
  • Δημοσιεύει παλιές ομαδικές φωτογραφίες στις οποίες είστε κι εσείς μέσα
  • Επικοινωνεί μαζί σας ζητώντας συμβουλές ή πληροφορίες
  • Είναι υπερβολικά ενθουσιασμένοι όταν σας συναντούν
  • Σας στέλνει μεθυσμένα μηνύματα

1) Κάνει like στις παλιές σας δημοσιεύσεις στα social media

Όλοι το έχουμε κάνει – να κάνουμε νοσταλγικά scroll στο προφίλ ενός παλιού φίλου ή πρώην συντρόφου στα κοινωνικά μέσα, βυθιζόμενοι στις παλιές του δημοσιεύσεις. Και τότε, ξαφνικά! Πατάμε “like” σε μια ανάρτηση η οποία έγινε πριν από χρόνια. Μερικές φορές, είναι ένα λάθος πάτημα. Άλλες φορές, μπορεί να είναι ένα συνειδητό ταξίδι στο παρελθόν.

Αλλά ανεξάρτητα από το πώς συμβαίνει, το ότι κάποιος αλληλεπιδρά με τις παλιές σας δημοσιεύσεις στα κοινωνικά μέσα είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι νοσταλγεί το παρελθόν.  Όπως τα άλμπουμ φωτογραφιών παλαιότερα, έτσι και τα κοινωνικά μέσα λειτουργούν πλέον ως τρόπος επαφής με τις αναμνήσεις και την προσωρινή αναβίωσή τους.

Το σκόπιμο like σε παλιές δημοσιεύσεις πηγαίνει την κατάσταση σε άλλο επίπεδο. Είναι ένα σιωπηλό ψίθυρο μέσα στον ψηφιακό κόσμο, που συχνά ελπίζει σε κάποια ανταπόκριση.

2) Ρωτάει για εσάς μέσω κοινών φίλων

Οι άνθρωποι μιλάνε. Αν έχετε παρατηρήσει ότι ένας ή περισσότεροι φίλοι αναφέρουν τυχαία περιπτώσεις που ο συγκεκριμένος άνθρωπος ρωτάει για εσάς, είναι ένα σημάδι ότι σας σκέφτεται.

Γιατί το κάνουν οι άνθρωποι αυτό; Η αναζήτηση πληροφοριών μέσω τρίτου ατόμου συχνά μπορεί να φανεί λιγότερο ενοχλητική και πιο άνετη για κάποιον που προσπαθεί να κρατήσει το ενδιαφέρον του κρυφό.

Αυτή η έμμεση προσέγγιση τού επιτρέπει να μένει ενήμερος για τη ζωή σας χωρίς να εκθέτει άμεσα την περιέργεια ή το ενδιαφέρον του.

3) Πέφτετε συχνά ο ένας πάνω στον άλλο

Φανταστείτε το: Κυκλοφορείτε, επισκέπτεστε το αγαπημένο σας καφέ, ψάχνετε κάτι σε ένα βιβλιοπωλείο ή κάνετε μια βόλτα στο πάρκο, και ποιον συναντάτε τυχαία; Το συγκεκριμένο άτομο.

Οι «τυχαίες» εμφανίσεις σε μέρη που συχνάζετε μπορεί να μοιάζουν με καθαρή τύχη ή σύμπτωση στην αρχή, αλλά καθώς συσσωρεύονται, διαμορφώνεται ένα μοτίβο. Μπορεί να φαίνεται σαν το σύμπαν να συνωμοτεί για να διασταυρωθούν οι δρόμοι σας.

Οι πιθανότητες για πολλές τυχαίες συναντήσεις είναι μάλλον πολύ, πολύ λίγες. Επομένως, οι προθέσεις πίσω από αυτές τις λεγόμενες «τυχαίες» συναντήσεις μπορεί να είναι πιο υπολογισμένες από όσο φαίνονται. Ίσως αυτό το άτομο έχει έντονο ενδιαφέρον για τις συνήθειες και τις προτιμήσεις σας, βρίσκοντας τρόπους να συντονίσει το πρόγραμμά του με το δικό σας ελπίζοντας σε αυτές τις φαινομενικά ευχάριστες συναντήσεις.

4) Δημοσιεύει παλιές ομαδικές φωτογραφίες στις οποίες είστε κι εσείς μέσα

Ενώ αναφερθήκαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε προηγούμενο σημείο, αξίζει να εξετάσουμε μια άλλη συγκεκριμένη συμπεριφορά: τη δημοσίευση παλιών φωτογραφιών. Το γεγονός ότι κοινοποιούνται παλιές φωτογραφίες που σας απεικονίζουν, μπορεί να σηματοδοτήσει μια παρατεταμένη αδυναμία ή ένα διακριτικό νεύμα σε ένα κοινό σας παρελθόν.

Αυτές οι ψηφιακές αναδρομές δεν συνοδεύονται πάντα από άμεση αναφορά του ονόματός σας ενώ μερικές φορές, το άτομο μπορεί να μην αναγνωρίζει καν πλήρως τα συναισθηματικά κίνητρα που πυροδοτούν τις πράξεις του.

5) Επικοινωνεί μαζί σας ζητώντας συμβουλές ή πληροφορίες

Ναι, αυτό πλησιάζει στο να κάνουν το πρώτο βήμα επικοινωνίας, αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο.

Μερικές φορές, αντί να αποκαλύψουν τα πραγματικά τους συναισθήματα, οι άνθρωποι θα επικοινωνήσουν μαζί σας με κάποιο πρόσχημα ζητώντας βοήθεια ή συμβουλή. Σκεφτείτε μηνύματα που ξεκινούν με «Γεια, έχουμε να τα πούμε πολύ καιρό! Αναρωτιόμουν αν μπορείς να με βοηθήσεις με κάτι…» ή «Εσύ ήσουν το πρώτο άτομο που σκέφτηκα όταν αντιμετώπισα αυτό το θέμα…».

Εάν λάβετε ένα τέτοιο μήνυμα και δεν είστε ιδιαίτερα ειδικός στο θέμα, ή αν η απάντηση θα μπορούσε εύκολα να βρεθεί online, είναι πιθανό ότι αυτό το άτομο απλώς χρησιμοποιεί το αίτημά του ως δικαιολογία για να σας μιλήσει.

Είναι ο τρόπος του να ξεκινήσει μια συζήτηση χωρίς να κάνει υπερβολικά εμφανές το υποτιθέμενο κίνητρό του.

6) Είναι υπερβολικά ενθουσιασμένοι όταν σας συναντούν

Έτσι, βρίσκεστε σε ένα πάρτι και ξαφνικά πέφτετε πάνω σε κάποιον που δεν έχετε δει εδώ και καιρό. Αντί για ένα casual «γεια» ή μια σύντομη συζήτηση, είναι όλο χαμόγελα και αγκαλιές και γενικά φαίνεται υπερβολικά ενθουσιασμένος που σας βλέπει.

Η υπερβολική χαρά ή ευτυχία, ειδικά κατά τη διάρκεια σύντομων συνομιλιών που δεν θα απαιτούσαν συνήθως τόσο υψηλό επίπεδο ενθουσιασμού, θα μπορούσε να είναι ένα υπονοούμενο. Είναι σαν κάθε συνάντηση, όσο μικρή κι αν είναι, να είναι κάτι πολύ σημαντικό για αυτό το άτομο.

Αυτό το υπερβολικό συναίσθημα σε τέτοιες καταστάσεις μπορεί να υποδηλώνει ότι αυτές οι σύντομες στιγμές μαζί σας είναι σημαντικά highlights για αυτόν. Δεν είναι μόνο ευγένεια ή φιλικότητα. Η αντίδρασή του είναι γεμάτη με γνήσια χαρά και ίσως μια υποβόσκουσα λαχτάρα.

7) Σας στέλνει μεθυσμένα μηνύματα

Αχ, το αλκοόλ, ο περιβόητος ορός της αλήθειας. Τι συμβαίνει όταν αναμειγνύεται με τον πόνο του να σου λείπει κάποιος; Μεθυσμένα μηνύματα. Αυτά τα μηνύματα, συχνά εγκάρδια και αυθόρμητα, αποκαλύπτουν μερικές φορές τα πραγματικά συναισθήματα που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια – συναισθήματα που κάποιος δεν τολμάει να εκφράσει στο φως της ημέρας.

Είναι οι εξομολογήσεις, τα «μου λείπεις», τα «τι κάνουμε;» που σκεφτόμαστε σε πιο ήσυχες στιγμές.

Το επόμενο πρωί βέβαια ακολουθεί συχνά ένα μείγμα ντροπής και μεταμέλειας, και μπορεί να λάβετε ένα μήνυμα συγγνώμης με κάποια δικαιολογία ή απλά να παρατηρήσετε μερικά διαγραμμένα μηνύματα.

Το συμπέρασμα;

Αν παρατηρείτε αυτά τα σημάδια, υπάρχουν πιθανότητες κάποιος να σας σκέφτεται και να προσπαθεί να μην το δείξει.

Μην τα προσπερνάτε, και αν το επιθυμείτε, κάντε μια κίνηση επανασύνδεσης. Η ζωή είναι μικρή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ